Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
Ahogy számítástechnikai berkekben szokás mondani a 100%-os kompatibilitásnak is vannak fokozatai..

Egyébként leginkább az excel makrók, és a word spécibb formázásai stílusai, lábjegyzet, auto számozott bekezdésen alapuló , automatikusan módosuló tartalomjegyzék okoz gondot.
Ha olyan jó magyarosan használod, tehát minden sor végén enter, kézzel formázva, az kevesebb problémát okoz
De sok éve hogy foglakoztam vele, meg ott az ms web alapú office365-je ami mindenki számára ingyenes.. -
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Krugszvele
üzenetére
Hát nem is tudsz nagyon másmiben fejleszteni
, mert mit eszik megy egy browser Html (jó esetben 5ös) Javascript , megg CSS. azt hogy ezt mivel állítod elő (java,PHP) az mindegy.
De igazad van , eza csilivili weboldal, meg a rengeteg beágyazás, megy a többi statisztikai jelentés google,facbuk stb eleszi az erőforrás 90% át. Ja és emiatt lesz kiábrándító a browsolási élmény, nemcsak a pi-n hanem régebbi x86-os gépeken. Nekem emiatt porosodik a szekréy tetején 1 at3iont deluxe..., meg tele vannak az apróhirdetések ilyen régebbbit mini-itx es alaplapokkal.Update: 1 valami eszembe jutott amiben bevált a pi4 az a távoli asztal elérés. 1 HD felbontású monitorral egész jó sebességet lehet elérni . Rendszergazdáknak IT nek tényleg jó lehet 1 ilyen monitor hátára erősített megoldás...
-
zsolt_64
senior tag
"Szövegszerkesztés, táblázatkezelés, levelezés, közepesen erőforrásigényes böngészés. Baromi boldogok vele, bevált."
Tapasztalataim alapján azért ebbe kételkedek, már csak amiatt is mert a pi oprendszerén valami openoffice fut, ezzel megy mindig gáz van, a 99% ban eluralkodott Microsoftos office miatt..
"összehozhat gyerekeket az informatikával." egyetértek, erre való.
Gyerekkoromban megőrültem volna a boldogságtól, ha pl ilyennel lehetett volna vezérelni a modellvasút terepasztalt. Biztos van ilyen... és ez akkor ez mégse szimulátor
-
zsolt_64
senior tag
Azt is próbáltam hogy legyen belőle torrent gép, ami persze nas is, mert hogyafenébe nézed meg a letorrentezett filmet 1 másik gépen. Ide se vált be, mert ugyan szépen torrentezett, de a filmnézés már beszaggatott... Na akkor próbáltam mindenféle trükkökkel levenni a prioritását a torrentprogramnak, ... de ááá sokat nem segített.
MAX és többiek, nem azt mondtam hogy semmire sem jó , hanem azt hogy desktop replacementnek alkalmatlan.
Több ismerősöm is ráugrott a dologra , amikor meséltem nekik hogy mit vettem. Mind ilyen browsrolós-torrent-filmnézős-youtube-facbúk tv okosítót akartak, amit el lehet dugni a tv mögé , zajtalan , kisfogyasztású..... Na erre nem jó
Persze lehet hogy beugottak a túlnagy kezdeti lelkesedésemnek... de 2 hét alatt az enyém is lelohadt.
-
zsolt_64
senior tag
Igen , pláne hogy a pi4 már 2 hdmi kimenettel van. Én butatv okosító+torrentszerver+nas ra terveztem. na ezek egyenként is sokak lettek volna...
A 2 hdmi legfeljebb arra lehet jó hogy 2 tv-t meghajtson egy olyan helyen ahol reklámokat kell vetíteni+sorszámokat kijelezni. na erre jó
-
zsolt_64
senior tag
Pillanatnyilag már megoldott az usb boot, (pi4) tehát az sd kártyát elis lehet felejteni.
DE
megnéztem a cikk linkjét, és plexi tok, meg nyomoronc wii klaviatúra
szóval tegyük a helyére a dolgot: ez NEM kereskedelmi termék, ez barkács kategória , oda is írják DIY.
Bár szépen tudnak a plexibe lukat fúrni
-
zsolt_64
senior tag
Én már túlvagyok a rp4 projekten, eladtam. Miért, mert nem alkalmas arra amire a legtöbb ember gondolja: konkrétan még 1 4 Gigás rp4 en sem lehet egy sima weboldalt böngészni.
Eccerűen gyenge a vas, nem is memória probléma volt. SSd foglalatot meg azért értelmetlenség bele tenni, mert más mint usb3 nincs a pi-n , és még az usb szabványt sem tudja kihajtani. Ez 1 játékszer....
De ezek a projektek azért károsak, mert a 'zemberekknek' azt a látszatot keltik hogy használható valamait kapnak, aztán megveszik belépnek a facbúkba, aztán várnakkk.... mer csak homokórázik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Bontatlan Asus ExpertBook B5602CVN i5 13 gen/8GB/512GB, bontatlan gyári dokkolóval eladó!
- ASUS TUF A15 Gamer Laptop ryzen 9 8945H 4060 8gb 140watt TGP DDR5 5600mhz
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest