- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyasima
őstag
CEC / Anynet+ vs. Raspbian kérdésem lenne. Amikor feltettem a Libreelecet a RPi4-re és rákötöttem a TV-re, a TV távirányítója kiválóan működött "egérként", minden különösebb beállítás vagy nyösztetés nélkül.
Feltettem inkább a Raspbiant, és használnám a TV távirányítóját egérként, de úgy néz ki, a Raspbiant ezt nem annyira hatja meg. A TV látja az RPi4-et, mint Anynet+ eszköz, szóval a gyanúm, hogy vmi Raspbianos beállításra lenne szükség. Van tippetek, hogy mit tegyek? Gugli sokat nem segített eddig.
-
Agyasima
őstag
válasz
zsolt_64 #36700 üzenetére
Hát, átállítottam mindent, amit az internet népe szerint át kell állítani. És még a szolgáltatónál is elintéztem, hogy ne NAT megett legyek. Szorgalmasan indítgattam újra a démont. De semmi. Aztán kipróbáltam a Windows-modszert - újraindítottam - és most elkezdett letölteni a Transmission.
-
Agyasima
őstag
válasz
zsolt_64 #36698 üzenetére
Ezért is raktam fel a QBT-t, mert Win alatt rég használom, nagy megelégedésemre. Az lehet gond, ha egyszerre 2 gépen futtatom/nám a torrenteket?
Hmm, nem sok 5letem van, mi a fene lehet. Transmissionnel kiírja, hogy xezer seeder van adott trackeren, de nem tölt le. Se nMagról se nyilvános/ingyenes/nemprivát linuxokat tároló trackerről.
-
Agyasima
őstag
válasz
zsolt_64 #36695 üzenetére
Hát, akkor nálam lesz valami hiány. De a jó kis nmagos torrenteket nem indítja el. Egyből dob rá egy "Errored" üzenetet. És nem sikerült rájönnöm, hogy miért teszi. Gugliztam is, de nem találtam rá megoldást. Szívesen veszek minden segítséget.
Listázza a trackereket, majd az egyetlen trackerhez, ahonnan tudna is letölteni, kiírja, hogy "not contacted yet" - és nem is tudom rávenni, hogy kapcsolódjon rá.
-
Agyasima
őstag
Sziasztok!
Én használtam a keresőt, de nem lettem tőle sokkal okosabb.
Megjött a RPi4 tegnap. Egy LibreElec és/vagy Kodi el is indult rajta szépen. És akkor most itt állok és kérdem: milyen Torrent klienst érdemes telepíteni rá? És azt hogy kell installálni? Tudtok erre valami jó leírást? Nagyonkezdő jeligére várom a válaszokat.
-
Agyasima
őstag
Fecogame, atty_hor, Shade45, köszi, ez gyors volt. Gondolom, vásárlás után jön majd a nagyobb macera, mire mindent belövök, ahogy kell. Honnan érdemes most Pi4-et rendelni?
-
Agyasima
őstag
ÓhogymiértnemvertékmegaztadizájnertakiegyszerrehagyjakinnaKüldésésaHozzászólokgombokatráadásulakívállapotban!
Szóval egy olyan kütyüre vadászok:
- a régi, kevésbé okos tévémre kötve működne 1080p-ben gond nélkül videofájl-lejátszóként - és a feliratokkal sincs gondja
- amire rákötnék egy külső HDD-t és ő magában elfuttatganá a megfelelő torrent klienst, akár egész nap
- a HDD-n lévő file-okat elérném belső hálózaton keresztül PC-ről
- "távoli asztallal" - Pi-s megfelelőjével - managelném távolról
- BT-s billentyűvel és egérrel meg közvetlenMég nem ástam bele a témába magam nagyon, így kérdeznék a helyi szakiktól:
- Jól sejtem, a fenti célokra egy Pi4 jó lenne?
- Miféle programokat kell használni ahhoz, hogy a fentieket belőjem?
- A programok beállításáról hol találhatok jóféle leírást? (Angol is jó.)
- Hány éves a kapitány?
- Nem kell ezt begépelnem többet, ugye?Üdv: A.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest