- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Pant* rant
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Klaus Duran: 2025 dude
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valami történt a pi-mel. Megvétel után felraktam rá a raspbian-t és beállítottam mindent ahogy ajánlottatok. Tök jó volt, lehetett fullhd youtube-ozni, nem szaggatott, használható volt. Azt a rendszert elcsesztem egy retropie felrakásával (működött de a kontroller nem), így legyalultam az sd kártyám, és felraktam ismét egy tiszta raspbian-t. Mindent ugyan úgy beállítottam, de már 480p-ben sem viszi a videót, a sima böngészés is szaggat, viszont az eszköz fullhd küzdés közben is csak 40-60%-os terheltségű. Mi lehet a gond?
-
-
Sziasztok!
Szerintetek érdemes a pi-re thermal pad-ot tenni? Nincs itthon semmi más, szóval vagy ez, vagy semmi. Lehet hogy jobban melegszik így?
Más: Hogy tudok egeret driverezni, nincs valami univerzális a raspbianhoz? Rosszul ismeri fel az egerem, és használhatatlanul lassú. -
Tegnap beüzemeltem a kicsikét, viszont van egy kis gondom. Van egy Mad Catz rat 5-ös egerem, és elég furcsán viselkedik. Maxra tolom a dpi-t és még akkor is nagyon lassú. Ha az egérmutató sebességét maxra állítom a pi beállításaiban, akkor jó lenne, de akkor néha random elteleportálgat az egérmutató. Ötlet? Az egér jó, windows alatt semmi baja, linuxos drivert nem találok hozzá. Ha egy régi/sima egeret dugok a pi-be azzal tökéletesen működik.
-
-
Sziasztok!
Szeretnék mielőbb vásárolni egy Raspberry Pi 3 készüléket, és érdeklődnék, hogy melyik rendszert kéne használnom.
A cuccot csak "internetezős pc-ként" használnám, tök átlagos dolgokra, pár cikk elolvasása, egy kis fb, illetve még ami fontos, hogy a videókat full hd-ben tudjam, lejátszani youtube-ról. Játék nem fontos, arra tudom hogy ott az az emulátoros rendszer, meg tudom hogy minecraft pe-t fel lehet rá varázsolni, az bőven elég, de most nem is szempont. Van erre a ketyerére desktop ubuntu, és ilyen általános használatra megy? Vagy windows iot használható a mindennapokban? Tudom hogy ott a raspbian, viszont a fentebb említett 2 rendszert már használtam, elsősorban azokra lennék kiváncsi, hogy használható-e, van-e ezeknek értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HP EliteDesk 800 G3 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garanc
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest