- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bestpixel
tag
válasz
wassermann #42169 üzenetére
Köszönöm, de a linken csak egy márkanevet találok.
Néztem közben gyorsabb kártyákat, talán egy U3-ra váltok, habár most működik rendesen a rendszer (a kártyaolvasás problémát leszámítva). -
bestpixel
tag
Köszönöm! Közben kipróbáltam egy vezetékes egérrel, amivel tökéletesen működik. Egyébként fém-műanyag házban van (Argon One), de a külön BT vevőt használom, ami az USB-ben van bedugva, saját BT kikapcsolva, szóval ez nem lehet a gond.
Közben teszteltem a bill-egér szettet is (Rapoo 9000M), aminél állítottam a BT-on, így most éppen gond nélkül működik a Rpi4-el is. Mindenesetre érdekes, hogy korábban Mac-en működött, csak itt nem...A kártya-olvasás problémára van esetleg ötlet?
-
bestpixel
tag
válasz
bestpixel #42167 üzenetére
Még annyit, hogy alapvetően képnézegetésre használnánk csak. Elég meglepő, hogy egy ilyen kártyával még az egeret sem tudja rendesen kezelni. A billentyűzettel is voltak gondok, nem vett be bizonyos karaktereket, csak ha ki/bekapcsoltam a billentyűzetet. Illetve képnézegetésnél is lefagyogat, pedig kisebb képeket nézegettünk (max 500 kByte/kép, gThumb). Szóval ok, hogy kicsi és egyszerű gép, de éppen azért vettem 8GB-osat, hogy ne legyen a sebességgel gond.
Ha van valakinek konkrét microSD kártya javaslata, ami elég gyors, megköszönném! Nem akarok még mellé egy SSD is tenni, a kis méret is fontos.
-
bestpixel
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek. Egy új Rpi4 8GB verzióval vannak gondjaim:- rendszeresen és véletlenszerűen nem ismeri fel a memóriakártyákat, amiket már korábban többször felismert. Újraindítás után felismeri (vagy, ha a kártyákat "javítom" Macen: ekkor a Lemezkezelő csak a könyvtárrendszer valami kis hibáját írja ki). Más gép (Mac) simán felismeri, megnyitja a kártyát.
- a BT egér/bill kombó működése szakadozó, megbízhatatlan. Pl. ha az egeret egy felületen használom, pár perc után elkezd szaggatni (a kurzor, de a billentyűk is lefagynak sokszor rövidebb-hosszabb ideig), de áttéve másik felületre (egérpadról asztallap pl.), megint megy pár percig, aztán itt is belassul, fagy. Az egér/bill másik oprendszerű gépen tökéletesen működik.
Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Mobil flották
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest