- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Ivqkzy-: 2. gépem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
válasz
Celtis #17513 üzenetére
Köszi!
Megnéztem a hw gyorsításnál 2 helyen (OMXPlayer és MMAL) lehet bekapcsolni. Az OMX be is volt, a MMAL-t bekapcsoltam, de nem változott semmi.
Próbálgattam még a GPU_MEM-et nagyobbra tenni, de az sem segített.
Végül is tényleg vállalható, ha 1-2 cucc nem megy el rajta, minden más jó volt."Ha esetleg TV vételben is gondolkozol, akkor az MPEG2 licensz kellhet."
Ezt nem igazán értem.
Miért kell a TV-re mpeg2 licensz? Most vettem év végén új TV-t, most pont arra van kötve a Pi2.
-
Tangerine
senior tag
válasz
Blaise #17499 üzenetére
Kipróbáltam a tesztfájlokat.
A VC-1_1080p@8Mbps.wmv esetében pontosan ugyanaz a hiba, amit az előbbiekben panaszoltam az m2ts fájllal, csak kicsit enyhébb formában, de akadozik, és kockásodik itt-ott.
A másik problémás fájl a MPEG_1080i@6.5Mbps.ts.
Indításkor úgy tűnik, hogy 11 perc hosszú, de kb 0:44-nél megszakad a lejátszás, és visszaugrik a menübe.
Ha nem "piszkálom", csak elindítom akkor 0:44-ig szépen lejátsza (ott mindig kiugrik), ha tekergetem, akkor kockásodik, vagy rögtön kiugrik a menübe.Az összes többit szépen lejátssza.
-
Tangerine
senior tag
-
Tangerine
senior tag
Üdv!
Én is vettem egy Pi2-t Kínából, sikerült is beállítgatni nagyjából, Openelec 6-ot tettem rá, windowsos megosztásból frankón lejátsza a filmeket.
Olyan gondom van viszont, hogy van olyan BD film (Samsung BD demo), amit akadozva játszik le, néha lelassul, kockásodik.
Nem 3D-s, 1920x1080, 29,97 fps.
Sok lenne neki? Pl az egyik klip 4p 54 mp, 1,34GB-os.
Először azt gondoltam, hogy a hálózat nem bírja, és rádugtam egy külső HDD-n, de ugyanaz a jelenség.Van valami megoldás, vagy felejtős a dolog?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Facebook és Messenger
- Total Commander
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged