Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Dufresne
üzenetére
Elindulni elindul, megy is utána minden, de a hiba azért elég érdekes ennek ellenére. Ha esetleg jobban meg tudod figyelni a hiba leírását vagy screenshotot tudnál róla feltenni (tudom, egy pillanatra jelenik megy a hibaüzenet, mert a CEC csatlakozás ablaka rögtön kilövi) azt megköszönném. Még a 3 napos cseregariban vagyok és nem szeretném, ha egy hibás darab maradna a nyakamon. Egyébként nem tudom milyen házat szereztél be hozzá, de nekem a FLIRC Kodi Edition Raspberry Pi 4 Case nagyon bejött, tényleg rendesen hűti a kicsikét.

-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Dufresne
üzenetére
Szia!
Igaz nem válasz a kérdésedre, de látom neked is a RPi 4 most é905kezett meg és szintén Libreelec-et toltál rá. Nálad LAN-on van WLAN-on keresztül van netre kötve? Ha LAN-on keresztül, akkor nincs gondod boot után a hálózattal? Nálam azonnal hibaüzenettel indít (pillanatra megjelenik a jobb felső sarokban) a KODI bootolás után, hogy valami szervert nem tudott elérni, mintha nem érzéklené a netet. Persze utána megy, de elég zavaró. PINN-nél is ugyanezt tapasztaltam (NOOBS fejlettebb verziója). Nem tudom eldönteni, hogy ez még a RPi 4-nél javítás alatt van vagy kifogtam egy selejtes modellt. RPi 3B-nél nem volt hasonló problémám sem. Próbáltam a "wait for network" kapcsolót is, de ugyanaz a probléma.Egyébként a te kérdésedhez hozzászólva: próbáltam pár 4k-s samplet és nem nagyon vagyok elájulva tőle. Remélem fejlesztenek még rajta, mert azért meg-meg röccen lejátszás közben a 4k-s tartalom, sőt egynél elment a kép és a hang is és csak SSH-n keresztül tudtam a RPi 4-est újraindítani. A korábbi Beelink M18-asom ami csak simán S905-ös procival van felszerelve simán lejátssza az említett fájlokat, holott pont ennek a kiváltására szereztem be a 4-es Pi-t.
-
duffbeer
őstag
válasz
Dufresne
üzenetére
Nekem is 1 gigás van, alig használ belőle. Ha desktopot használsz, akkor érdemes 4 gigásat venni, a 2 gigás verziót amúgy nem is értem. :) Szvsz irreál árkülönbség van a lapok közt a nyomorult Ram miatt, szóval meggondolandó. De 20 körül van az Asus Tinkerboard is. Ahogy Yoshida írta, böngészéshez kellhet sok RAM.
-
válasz
Dufresne
üzenetére
Én 2GB-osat vettem, hosszabb távon lehet jobban megéri. Ha már váltottam RPi3-ról, akkor ebben is legyen upgrade

Egyébként most, hogy fut a rendszer (Raspbian), a torrent (rTorrent + ruTorrent), és a médialejátszó (Kodi v18), 316MB-ot (!) használ RAM-ból. SWAP ki van kapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nissan klub
- Assetto Corsa EVO
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fujifilm X
- Weblap készítés
- Windows 10
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- CoreI5,13600KF,14/20/GIGABYTE,B760M-DS3H,KINGSTON,DDR4 32GB,RTX5060TI 16GB/2Tb T.hely/GARI/Win11!
- Bérelhető csúcskategóriás PC RTX 5090-vel - Ryzen 7/9, DDR5 ram
- RTX 5070 + i5-14600K 32Gb ram GAMER PC + 144Hz MONITOR AJÁNDÉK
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Új Fehér Gamer Gép - ASRock X870, Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5, RX 9070 XT 16GB, 1TB SSD, 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Yenkee YMC 1030 Mikrofon Kit (mikrofontartó kar, kábel, stb.)
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann