- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Webes felülete van csak, hivatalos mobil remote nincs hozzá, nem próbáltam még appokat ki.
Az utánad lévő hozzászólásban linkelték a docker imaget, ha fent van a docker akkor azt a 14 soros parancsot kell be másolni, illetve a 2 elérési utat a saját rendszeren meg adni és már fut is, félelmetesen egyszerű és gyors volt. -
Keem1
veterán
Háát, ha azt vesszük, hogy a Pi4 előtti generációk 13-15 ezer környékén voltak, majd a Pi4-gyel megjelent a fullos, ám már 25 ezret kóstáló több ramos verzió, a "Pi5"-re már egy prémium változatot is simán el tudnék képzelni még több rammal, még több magos procival (persze a fogyasztás, energiafelvétel kordában tartása mellett) és akár NVMe foglalattal is.
Tehát én ezt úgy értettem, hogy a klasszikus variánsok is megmaradnának, ahol épp az aktuális, 15 ezerbe beleférő technológiát hoznák az új generációban.
-
Keem1
veterán
Mivel még erősen tervezési fázisban van, egyelőre azt mondom, hogy bármit, ami a rendszerből lekérdezhető. Nyilván alapesetben hőmérséklet, CPU terheltség, memória kihasználtság, diszkek foglaltsága. Bizonyos küszöbérték felett warningol, alertál.
Aztán ha van kereslete, akkor automatikus backup felhő mentéssel.
Mivel nem szkriptben íródik, próbálom minden előnyét megragadni egy lefordított, "rendes" programnyelven megírt service-nek (ami állandó jelleggel fut), cserébe, hogy telepíteni kell (nem szkript).
-
edari
őstag
Nah némi fejlemény ezzel kapcsolatban (hátha valaki még szenved ezzel a problémával).
Tegnap megcsináltam ezt a firmware frissítést, amivel 13 helyett már 40 mb/s-es adatátvitelt értem el viszont kb 3 perc után iszonyatosan lelassult az egész külső hdd, aztán már nem is tudtam elérni. Lehet nem ntfs-re formázott eszközzel nem lenne ilyen probléma, de ennek kiderítésére majd nyaralás után kerül sor.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest