Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vargalex

félisten

válasz Zamma #21576 üzenetére

Én konkrétan egy ilyet vettem. Pi Zero-ból építettem egy FM Transmittert (autóban tervezem használni, lényegében készen van). Elsőre a PiFmRds-t próbáltam, ahol ugye a modulációt is maga a PI végzi, de egyrészt az mp3 lejátszással együtt (mpd-vel) folyamatosan magas terhelést jelentett a Pi-nek, illetve a minőség sem volt az igazi. Ezután akadtam az fmberry-re, ami ugye a modulációhoz egy Sony-Ericsson MMR-70 transmitter-t használ I2C-n vezérelve. Viszont ennek nyilván analóg bemenetre van szüksége. Elsőre egy olcsó USB-s hangkártyát próbáltam, de annak a hangminőségét inkább hagyjuk... Aztán vettem ezt az USB-s DAC-ot. Ez minőségbeli ugrást hozott, úgyhogy maradtam is ennél.
    A Pi Zero-ra (is) Arch linux-ot tettem, a DAC-ot azonnal felismerte, csak az alsa-t (és mpd-t) kellett config-olnom és kész is volt. A vezérlést mobilról intézem, a Pi Zero egy Access Point-ként funkcionál (illetve tud egyszerre AP és kliens is lenni, így akár NAT-ol is), így tudok hozzá csatlakozni és vezérelni. Természetesen, mivel így 2 USB-s eszközt kell rákötni (az USB-s DAC és a Wifi stick), ezért vettem egy micro USB-s USB HUB-ot is.

• DeniL

tag

válasz Zamma #21570 üzenetére

Szia,

nem kötekedésből, de ha tényleg nem vagy vájt fülű, akkor miért nem jó az, ha hdmi-n átmegy a hang is a TV-dbe és feltételezem van rajta jack kimenet, akkor simán rákötöd a kis 2.1-es hangrendszeredet jacken.

Én sem vagyok vájt fülű, nekem tökéletes, de a leírásodból szerintem neked is elég, így felesleges költés a DAC.

És így egyáltalán nem zajos, mert hdmi-n megy át a hang.
    De csak egy megjegyzés, ha neked ettől "jobb" kell, hát legyen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés