- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Proci85 #9975 üzenetére
Nekem is hibás az egyik, kínai rev2 zöld. Valahol hibás a nyák vagy a forrasztás, nem csak érintésre de hőtágulásra is hajlamos összehalni. Egyszer próbáltam körbeszaladni az smc chip lábainál az önön, hátha repedés van valahol, azt hittem először, hogy sikerült is a javítás, de valsz csak a meleg miatt nem volt kontaktos. Később újra jelentkezett a hiba. Bordával csak azért könnyebb előidézni, mert a kiemelkedése miatt nagyobb a forgatónyomaték piszkáláskor, mintha a csupasz chiphez érek. Így jártam. Szívtam az instabilitása miatt hónapokat, sd kártyát rendszeresen összebarmolta. Pendriveről futó rendszerrel relative tűrhetően ment, de pár hetente akkor is összeborult. Később, amikor tesztelgettem rajta komolyabb program fordítását hdd-vel, akkor jöttem rá, hogy ezért instabilabb sokkal a régebbi pi-mnél. Azt nem zavarja, ha piszkálják menet közben és sd kártyát sem hajlamos szétcseszni.
(#9989) Feralheart
szerintem armos linuxra nincsen teamviewer.
Chrome remote desktophoz pedig ha jól sejtem a cél gépen kéne futnia egy chrome-nak. Na az sem lesz armv6-os rendszerre. A chromium nem ugyanaz.Ha arra gondolsz, hogy valami windowsos progarmot futtatnál a pi-n, aminek a képernyőjét néznéd távolról, akkor ez sem fog sikerülni. Egyrészt, mert pi-re nincs windows, másrészt gyenge is lenne ilyesmire. Ha csak távolról szeretnéd elérni a helyi hálózatban lévő eszközöket, akkor valószínűleg valamilyen port átirányításos router megoldás kell. Ha egy hálózatban kell lennie az eszközöknek és a felügyeleti pécének, akkor valamilyen vpn megoldással lehet ezt összehozni.
-
Horvi
őstag
válasz
Proci85 #9975 üzenetére
Hmm erre nem is gondoltam. Lehet rápróbálok úgy hogy felveszem előtte az antisztatikus karkötőt aztán ha úgy nem csinálja akkor megnyugodtam. Visszarakom a doboztetőt és nem piszkálom. Ha viszont azzal is előjön a dolog akkor viszont passz és visszaviszem gariba hátha. Persze tudom, hogy nem kell taperolni csak ez így meglepett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged