- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
DrojDtroll #8018 üzenetére
Bootolni nem tudnád, magát a fájlrendszert lehet elérnéd, és konfig fájlokban lehetne matatni. De ahogy olvasom, ez nem neked való.
De nem is értem, mit szeretnél - ha a notidra van kötve, akkor vagy kap a gépedtől IP-t, vagy nem. Normál esetben, nincs DHCP kiszolgáló a windowson, így nem ad a Pi-nek, és biztos nem tudod elérni (hacsak nem drótozol be egyet egy konfig fájlba, ha tudod esetleg valahogy olvasni a mem kártyát a notiról, de ez nem tudom, mennyire körülményes).
A legegyszerűbb szerintem jelen helyzetben, hogy letöltesz valami dhcp kiszolgálót a winre, az majd ad neki IP-t, és ezt a program felületén úgyis látni fogod, hogy milyen címet osztott ki, és akkor azzal elérheted a Pi-t.Én használtam aksiról, a raspberry mellett 5db saját Arduino Uno volt még rajta, két kis kétsoros lcd (háttérvilágítás nélkül), meg pár kis mozgásérzékelő. Az RPi egy kis kapcsüzemű dc-dc konverterről kapott 5V-ot, a többi cucc egy-egy 7805-ös fesz. szabályzóról. Az egész rendszert egy MeanWell AD-55A táp vezérli, ami van hálózati áramról megy, vagy a rákötött 12V-os Yuasa aksiről, ami talán 7-8Ah.
Az egészet 10 órán át üzemeltettem, addig az aksin a fesz 13.3V-ról 11.3V-ra esett, ekkor inkább visszakötöttem a hálózati betápot (megjegyzem, a tápegység védelme lekapcsolta volna a rendszert, ha nagyon lemerítettem volna az aksit, de ezt nem akartam megvárni).
-
Honkydoo
őstag
válasz
DrojDtroll #8018 üzenetére
Hát nem hiszem..
Ez akkor működne, ha a pi-ben is x86-os proci lenne. Mivel más a processzor architektúrája, más gép kódra kell lefordítani a programokat, ezért nem működik.
Többiek:
Elvileg léteznek szimulátorok, amivel lehet emulálni egy arm cpu-t. Ismer valaki ilyen programot linux alá? Egy másik projekthez kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest