Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• harry

veterán

válasz vzoltan #5520 üzenetére

Most egy 5V 2A táp van microUSB-n, noha elvileg ha terhelve lenne, sem használná ki teljesen, de nem is kell, egyelőre bill+egér van rajta. Ha majd lesz más periféria is, akkor tuti egy külsőtápos usb hubbal látom el, és csak adatkapcsolat lesz usb-n rpi-periféria között. No ehhez már jó lesz a 2A-es táp.

Szerintem veszek egy Arduino klónt is, szívesen megnéznék azon is pár példaprogramot, illetve a két eszköz illesztése, és RPi-vel való Arduino irányítása érdekelne.
    Csak mivel egyelőre nincs különösebb projektem, így nincs igazán motivációm foglalkozni a dologgal, de majd merítek ihletet. Szóval én nem azért vettem, mert szükségem volt rá valamihez, hanem mert szerettem volna ezzel foglalkozni, mert érdekel, csak még nem tudom, mihez :D

Mondjuk egy házi riasztórendszer már kellőképp komplex és érdekes, valamint hasznos is lenne, szóval szerintem ebbe az irányba fogok elmenni. Mármint tényleg, egy éles rendszerre lenne szükségem: egy többszintes családi házról van szó, amikor ide jöttünk, már be voltak húzva a helyiségekbe a riasztóvezetékek (2 köteg / helyiség: mozgás és tűzjelző), de nincs se központ, se végpont, csak egy helyre egy szekrénybe be van vezetve igen sok kábel - na egy ilyen nem kihasználni vétek lenne ;]
    Csak ez azért tényleg összetett feladat, szóval körbe kell járnom. Egyáltalán, hogyan építsek érzékelőt, azoknak a jeleit mi fogadja, hogyan lehet feldolgozni. Aztán, mivel közel 20-24db érzékelő végpontról van szó, azokat mire kössem, hogyan osszam zónákra, stb.
    Mielőtt valaki félreért: most nem 0-ról kérek segítséget, csak hangosan gondolkodtam :) Utánajárok majd a részleteknek, kezdésképp itt egy RPi + Netduino + ATtiny85 rendszer [link]

• McSzaby

őstag

válasz vzoltan #5520 üzenetére

Wow! :Y Nem is vágtam, hogy létezik ilyen! :Y :) Hol lehet ilyet rendelni és mennyi az annyi? :) (Kéne máshoz itthon :) )

Illetve te milyen külső tápos USB-s hangkarit használsz?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés