- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
vzoltan #5520 üzenetére
Most egy 5V 2A táp van microUSB-n, noha elvileg ha terhelve lenne, sem használná ki teljesen, de nem is kell, egyelőre bill+egér van rajta. Ha majd lesz más periféria is, akkor tuti egy külsőtápos usb hubbal látom el, és csak adatkapcsolat lesz usb-n rpi-periféria között. No ehhez már jó lesz a 2A-es táp.
Szerintem veszek egy Arduino klónt is, szívesen megnéznék azon is pár példaprogramot, illetve a két eszköz illesztése, és RPi-vel való Arduino irányítása érdekelne.
Csak mivel egyelőre nincs különösebb projektem, így nincs igazán motivációm foglalkozni a dologgal, de majd merítek ihletet. Szóval én nem azért vettem, mert szükségem volt rá valamihez, hanem mert szerettem volna ezzel foglalkozni, mert érdekel, csak még nem tudom, mihezMondjuk egy házi riasztórendszer már kellőképp komplex és érdekes, valamint hasznos is lenne, szóval szerintem ebbe az irányba fogok elmenni. Mármint tényleg, egy éles rendszerre lenne szükségem: egy többszintes családi házról van szó, amikor ide jöttünk, már be voltak húzva a helyiségekbe a riasztóvezetékek (2 köteg / helyiség: mozgás és tűzjelző), de nincs se központ, se végpont, csak egy helyre egy szekrénybe be van vezetve igen sok kábel - na egy ilyen nem kihasználni vétek lenne
Csak ez azért tényleg összetett feladat, szóval körbe kell járnom. Egyáltalán, hogyan építsek érzékelőt, azoknak a jeleit mi fogadja, hogyan lehet feldolgozni. Aztán, mivel közel 20-24db érzékelő végpontról van szó, azokat mire kössem, hogyan osszam zónákra, stb.
Mielőtt valaki félreért: most nem 0-ról kérek segítséget, csak hangosan gondolkodtamUtánajárok majd a részleteknek, kezdésképp itt egy RPi + Netduino + ATtiny85 rendszer [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fotók, videók mobillal
- eBay
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest