Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz wassermann #48291 üzenetére

csak arra nem gondoltam, hogy usb ssd-ről bootolva nem fog uasp módban menni, így a régi pi usb2-jén nem túl acélos a diszk sebesség, bár az sd kártyánál jobb és tartósabb lehet :D Ja és m.2 sata ssd van benne, nem az nvme. Zram memória tömörítést beaktiváltam azért, bár alapból nem sok ramot eszik a bookworm sem, ha konzolosan indítjuk.

Nekem már pihen a tévés részleg, mert annyira nem néztem az utóbbi évekbe a streaming terjedésével és a hivatalos webes streamingjük óta. Helyette most mini pécékből épített cluster eszi az áramot ;]

De ez a linuxos sms kezelés még mindig eléggé manuálisan összehekkelős. Nem fejlődött semmit az évek alatt. Próbaképp kézzel küldtem AT parancsokkal félvakon, hogy kipróbáljam működik-e. Gammut, kannel... 15 évvel ezelőtt is ugyanez volt. Mikrotik os-es jobb esetben bedugjuk és lte eszközként megjelenik, bár lehet csak az armos eszközökön, bár ott meg az ékezetes betűk nem mennek alapból. PDU bináris sms kezelés nem alap azon.
    Maga az eszköz működik amúgy alapból raspberry pi osen, picit talán sok áramot fogyasztanak együtt az ssd-vel. A régi 2.5A tápról hajtom, menet közben nem érdemes lte modemet dugdosni, mert alacsony fesz riasztást és led pislogást okoz :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés