- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #48291 üzenetére
csak arra nem gondoltam, hogy usb ssd-ről bootolva nem fog uasp módban menni, így a régi pi usb2-jén nem túl acélos a diszk sebesség, bár az sd kártyánál jobb és tartósabb lehet
Ja és m.2 sata ssd van benne, nem az nvme. Zram memória tömörítést beaktiváltam azért, bár alapból nem sok ramot eszik a bookworm sem, ha konzolosan indítjuk.
Nekem már pihen a tévés részleg, mert annyira nem néztem az utóbbi évekbe a streaming terjedésével és a hivatalos webes streamingjük óta. Helyette most mini pécékből épített cluster eszi az áramot
De ez a linuxos sms kezelés még mindig eléggé manuálisan összehekkelős. Nem fejlődött semmit az évek alatt. Próbaképp kézzel küldtem AT parancsokkal félvakon, hogy kipróbáljam működik-e. Gammut, kannel... 15 évvel ezelőtt is ugyanez volt. Mikrotik os-es jobb esetben bedugjuk és lte eszközként megjelenik, bár lehet csak az armos eszközökön, bár ott meg az ékezetes betűk nem mennek alapból. PDU bináris sms kezelés nem alap azon.
Maga az eszköz működik amúgy alapból raspberry pi osen, picit talán sok áramot fogyasztanak együtt az ssd-vel. A régi 2.5A tápról hajtom, menet közben nem érdemes lte modemet dugdosni, mert alacsony fesz riasztást és led pislogást okoz
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RTX3070 8GB!
- 6gen i3 pc i3-6100/8gb ddr4/120 gb SSD GTX 960-2 gb DDR5
- Ryzen 7 5700X, Strix B550-F-Gaming, 32GB 3200Mhz RAM, 1 TB SSD, NZXT H6 Flow
- Eladó belépő szintű gamer félkonfig
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest