- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #48291 üzenetére
csak arra nem gondoltam, hogy usb ssd-ről bootolva nem fog uasp módban menni, így a régi pi usb2-jén nem túl acélos a diszk sebesség, bár az sd kártyánál jobb és tartósabb lehet
Ja és m.2 sata ssd van benne, nem az nvme. Zram memória tömörítést beaktiváltam azért, bár alapból nem sok ramot eszik a bookworm sem, ha konzolosan indítjuk.
Nekem már pihen a tévés részleg, mert annyira nem néztem az utóbbi évekbe a streaming terjedésével és a hivatalos webes streamingjük óta. Helyette most mini pécékből épített cluster eszi az áramot
De ez a linuxos sms kezelés még mindig eléggé manuálisan összehekkelős. Nem fejlődött semmit az évek alatt. Próbaképp kézzel küldtem AT parancsokkal félvakon, hogy kipróbáljam működik-e. Gammut, kannel... 15 évvel ezelőtt is ugyanez volt. Mikrotik os-es jobb esetben bedugjuk és lte eszközként megjelenik, bár lehet csak az armos eszközökön, bár ott meg az ékezetes betűk nem mennek alapból. PDU bináris sms kezelés nem alap azon.
Maga az eszköz működik amúgy alapból raspberry pi osen, picit talán sok áramot fogyasztanak együtt az ssd-vel. A régi 2.5A tápról hajtom, menet közben nem érdemes lte modemet dugdosni, mert alacsony fesz riasztást és led pislogást okoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AM4-es félkonfig, 5800X, 32gb Ram, B450, BeQuiet TF, FractalDesign Meshify C, Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest