- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
cog777 #45072 üzenetére
Azért jó lenne még egy SSH server (távolról WAV file csere, esetleg Python scriptfájl csere), VNC távoli asztal (mondjuk itt egyelőre nemtom igazából mire is kell konkrétan, de még jól jöhet, meg megszoktam), stb.
"Esetleg csinalnek egy telepitoszkriptet, ami minden fuggoseget telepit"
Az ötlet jó, sőt előremutató. Csak még nem annyira csináltam konkrétan ilyet, és most nem biztos hogy lesz sok fölös időm kikísérletezni.
Aztán ez most lehet hirtelen előítélet miatt is, de egy teljesen más projektben most hasonlót csinálok, és baromira unom... (a régi programozó ESP8266 C/C++-os platformio-os kódját írnám csere-modulokra, de az istennek nem fordul még mindig le a kb. 8. hiányzó függőség levadászása után se.)
De ok, akkor nekiállok, aztán meglátjuk fut-e a Lite-on könnyen...Docker: ez nekem is eszembe jutott. De sajnos még nem értek hozzá.
Illetve a konténerezés mekkora plusz erőforrást eszik, egy ilyen régi lassú HW-en ?
Amint lesz egy kis fölös időm mindenképp neki akarok állni tanulni Docker-t. Egy munkához már jó lett volna pont nemrég külföldön. De nem tudtam megoldani jól, legalábbis gyorsan nem. Egy eléggé "Windows-ellenes" tulaj kamerarendszeréhez( [link] )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konteó topic
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Olcsó táblával készül a OnePlus
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest