Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
cog777
üzenetére
Azért jó lenne még egy SSH server (távolról WAV file csere, esetleg Python scriptfájl csere), VNC távoli asztal (mondjuk itt egyelőre nemtom igazából mire is kell konkrétan, de még jól jöhet, meg megszoktam), stb.
"Esetleg csinalnek egy telepitoszkriptet, ami minden fuggoseget telepit"
Az ötlet jó, sőt előremutató. Csak még nem annyira csináltam konkrétan ilyet, és most nem biztos hogy lesz sok fölös időm kikísérletezni.
Aztán ez most lehet hirtelen előítélet miatt is, de egy teljesen más projektben most hasonlót csinálok, és baromira unom... (a régi programozó ESP8266 C/C++-os platformio-os kódját írnám csere-modulokra, de az istennek nem fordul még mindig le a kb. 8. hiányzó függőség levadászása után se.)
De ok, akkor nekiállok, aztán meglátjuk fut-e a Lite-on könnyen...Docker: ez nekem is eszembe jutott. De sajnos még nem értek hozzá.
Illetve a konténerezés mekkora plusz erőforrást eszik, egy ilyen régi lassú HW-en ?
Amint lesz egy kis fölös időm mindenképp neki akarok állni tanulni Docker-t. Egy munkához már jó lett volna pont nemrég külföldön. De nem tudtam megoldani jól, legalábbis gyorsan nem. Egy eléggé "Windows-ellenes" tulaj kamerarendszeréhez
( [link] )
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
- Használt 1TB NVME SSD-k - frissítve: 04.11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(
wassermann