- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyson5
tag
válasz
Tyson5 #41179 üzenetére
UPDATE:
Sikerült a külső tárolóról levenni a titkosítástElőször a /var/www/nextcloud/data
mappát átmásoltam a külső tárolóra és oda szerettem volna menteni mindent. De így nem tetszett neki valamiHa magát az egész belső data foldert helyeznéd át, azt a config.php fájlban tudod:
'datadirectory' => '/var/www/Nextcloud/data',
Igen, itt is átírtam a data directoryt. Lehet az ntfs-el volt a probléma,
azért nem formáztam ext4-re, mert néha magammal viszem és akkor windowson
keresztül használom
-
Keem1
veterán
válasz
Tyson5 #41179 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből, sorry..
Ha magát az egész belső data foldert helyeznéd át, azt a config.php fájlban tudod:
'datadirectory' => '/var/www/Nextcloud/data',
De ezzel vigyázz, ugyanis a folder ownere a www-data user kell hogy legyen (bárhol is legyen), különben nem fogja tudni írni. NTFS fájlrendszernél ez kivitelezhetetlen.
Ez már csak zárójeles kiegészítés: szerintem Raspbianon nem érdemes fixen csatlakoztatott drive-on ext4-től eltérő fájlrendszert használni. Működhet, ez elvitathatatlan, de okozat később nem teljesen egyértelmű anomáliákat, ráadásul a fs permission is bekavarhat (ami ugye vagy nincs, vagy 777). Én ebbe nagyon beleálstam magam az első problémánál és az első pillantásra nehezebb fájlrendszer csere vált a leglogikusabb és hosszútávon is fenntartható opciónak. Én csak ideiglenesen csatlakoztatott (tényleg külső HDD/SSD, pendrive) esetén javaslom a nem ex4 fs-t.
-
Keem1
veterán
válasz
Tyson5 #41179 üzenetére
Ezt próbáltad már?
Egébként a data folder is titkosított?Disabling encryption
If you need to disable encryption, there's only one way to do so. Before you do, make certain you have backups of all the files_encrypted files for all users and the system.
Here are the steps to disable encryption.
Open a terminal window.Change to the Nextcloud directory with the command cd /var/www/nextcloud.Gain admin privileges, either with the command sudo su or su.Switch the Nextcloud single user mode to on with the command sudo -u www-data ./occ maintenance:singleuser --on.Disable encryption with the command sudo -u www-data ./occ encryption:disable.Turn off single user mode with the command sudo -u www-data ./occ maintenance:singleuser --off.Milyen paranccsal adod hozzá a fő userhez?
Ezt nem értem. Az Apache ww-data userét? Erre gondolsz?Azt így:
sudo usermod -a -G users www-data
Figyelem! Nem mindegy hogy -G vagy -g, ugyanis kisbetűvel primary group lesz, nagybetűvel pedig egyike a secondary groupoknak.De nekem minden userem (pi, pista, roza, mariska, balintka) fő groupja a users, kivéve a root, a www-data, a domoticz és a qbtuser.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged