Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tyson5

tag

válasz Tyson5 #41179 üzenetére

UPDATE:
    Sikerült a külső tárolóról levenni a titkosítást :)

Először a /var/www/nextcloud/data
    mappát átmásoltam a külső tárolóra és oda szerettem volna menteni mindent. De így nem tetszett neki valami

Ha magát az egész belső data foldert helyeznéd át, azt a config.php fájlban tudod:
    'datadirectory' => '/var/www/Nextcloud/data',

Igen, itt is átírtam a data directoryt. Lehet az ntfs-el volt a probléma,
    azért nem formáztam ext4-re, mert néha magammal viszem és akkor windowson
    keresztül használom

• Keem1

veterán

Kifutottam a szerkesztési időből, sorry..

Ha magát az egész belső data foldert helyeznéd át, azt a config.php fájlban tudod:
    'datadirectory' => '/var/www/Nextcloud/data',

De ezzel vigyázz, ugyanis a folder ownere a www-data user kell hogy legyen (bárhol is legyen), különben nem fogja tudni írni. NTFS fájlrendszernél ez kivitelezhetetlen.

Ez már csak zárójeles kiegészítés: szerintem Raspbianon nem érdemes fixen csatlakoztatott drive-on ext4-től eltérő fájlrendszert használni. Működhet, ez elvitathatatlan, de okozat később nem teljesen egyértelmű anomáliákat, ráadásul a fs permission is bekavarhat (ami ugye vagy nincs, vagy 777). Én ebbe nagyon beleálstam magam az első problémánál és az első pillantásra nehezebb fájlrendszer csere vált a leglogikusabb és hosszútávon is fenntartható opciónak. Én csak ideiglenesen csatlakoztatott (tényleg külső HDD/SSD, pendrive) esetén javaslom a nem ex4 fs-t.

• Keem1

veterán

Ezt próbáltad már?
    Egébként a data folder is titkosított?

Disabling encryption
    If you need to disable encryption, there's only one way to do so. Before you do, make certain you have backups of all the files_encrypted files for all users and the system.
    Here are the steps to disable encryption.
    Open a terminal window.Change to the Nextcloud directory with the command cd /var/www/nextcloud.Gain admin privileges, either with the command sudo su or su.Switch the Nextcloud single user mode to on with the command sudo -u www-data ./occ maintenance:singleuser --on.Disable encryption with the command sudo -u www-data ./occ encryption:disable.Turn off single user mode with the command sudo -u www-data ./occ maintenance:singleuser --off.

Forrás

Milyen paranccsal adod hozzá a fő userhez?
    Ezt nem értem. Az Apache ww-data userét? Erre gondolsz?

Azt így:
    sudo usermod -a -G users www-data
    Figyelem! Nem mindegy hogy -G vagy -g, ugyanis kisbetűvel primary group lesz, nagybetűvel pedig egyike a secondary groupoknak.

De nekem minden userem (pi, pista, roza, mariska, balintka) fő groupja a users, kivéve a root, a www-data, a domoticz és a qbtuser.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés