- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Ez abszolút javasolt minden Pi tulajnak, micro SD-ből sose elég, amúgy is szerintem minden háztartásban akad pár darab. Én már a Pi4-et (server) és a Zero W-t (fejlesztőeszköz) is annyira belaktam, hogy ha kísérletezni kell, akkor egy SD-re ráhúzok egy friss rendszert, és inkább azzal kísérletezgetek. Direkt készítettem egy 4 GB-os kártyára egy alap, univerzális rendszert, a legfőbb beállításokkal, programokkal (univerzálisan akár a Pi-hez, akár a Zero-hoz) és lementettem a Rufussal image-be. Ha kell, az egyik üres kártyára ráhúzom 10 perc alatt és már a belakott rendszer helyett azonnal használható.
Amúgy szerintem SD kártya minden háztartásban kallódik bőven, én van hogy egy konferenciáról rakat pendirve és micro SD kártya társaságában távozom, ami része az ajándékcsomagnak. Nyilván többségük noname és pár gigás, a fényképezőgépembe nem merném betenni, de ilyen célból bőven jó.Mos hogy így megnéztem a fiókban, ezeket találtam (talán a 8-as kivételével mind ingyen volt):
- 2 db 256 MB
- 1db 2 GB noname
- 1db 2 GB Samsung
- 1 db 4 GB Kingston
- 1 db 4 GB noname
- 1 db 8 GB Samsungés aktív használatban, prémium, gyors SDXC kártyák:
- 1 db 16 GB Kingston (Zero W-ben)
- 1 db 32 GB Samsung Evo Pro (BitLockerrel titkosított, a céges laptopon használt személyes fájloknak, pendrive helyett, mivel a Lenovoban lévő kártyaolvasó elrejti, nem lóg ki, mint a pendrive)
- 1 db 64 GB Samsung Evo Pro (fényképezőgépben)
- 1 db 128 GB Samsung Evo Pro (Pi4-ben)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Anime filmek és sorozatok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Apple MacBook
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged