- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
Többször gondoltam rá hogy ezt egybe le kéne írni, de nem akarok egy egycikkes blogot indítani csak emiatt
Broadcastolás:
Kell valami amiről jön a hang, ezt a legegyszerűb ha összefogjuk egy streambe, ugyanis a következő program csak mikrofonbemenetről vagy inampról vagy nyers forrásról tud lejátszani. Én erre ezt használtam, van többféle, hasonló képességekkel, ennek egyszerű a felülete, pár kattintással működésre lehet bírni. Érdemes átállítani hogy ő legyen az elsődleges kimenet, mert különben nehézkes rátolni a hangot.
Kell valami ami pedig feladja ki csomagokban, és virtuális rádiót csinál. Ilyen pl ez. Na ezen kell configolni hogy a megfelelő sourceból vegye a hangot, meg parancssorból kell elindítani a configfileal paraméterezve.Amennyiben mind a 2 progid fut a saját ip-d begépelve egy böngészőbe el lehet érni a generált playlistfilet amit egyből be is lehet lökni az mpd-nek, és csodák csodájára működik.
Valójában ez a módszer egy internetrádiót készít, és kikerüli azt a megkötést, hogy a rádió vagy a gépen levő forrásból vagy mikrofonból szól, internetrádiót meg mindenki tud már lejátszani kb. Nyilván ez felvet pár dolgot, pl egy router alatt legyetek, jelenleg kirak minden hangot, amit nem akarsz azt némítani kell (nem értem mért nem tudták azt beleírni a winbe hogy az alkalmazásokat lehessen dobálni a hangeszközök közt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest