Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tg44

csendes tag

válasz tomzi1 #3535 üzenetére

Többször gondoltam rá hogy ezt egybe le kéne írni, de nem akarok egy egycikkes blogot indítani csak emiatt :)

Broadcastolás:
    Kell valami amiről jön a hang, ezt a legegyszerűb ha összefogjuk egy streambe, ugyanis a következő program csak mikrofonbemenetről vagy inampról vagy nyers forrásról tud lejátszani. Én erre ezt használtam, van többféle, hasonló képességekkel, ennek egyszerű a felülete, pár kattintással működésre lehet bírni. Érdemes átállítani hogy ő legyen az elsődleges kimenet, mert különben nehézkes rátolni a hangot.
    Kell valami ami pedig feladja ki csomagokban, és virtuális rádiót csinál. Ilyen pl ez. Na ezen kell configolni hogy a megfelelő sourceból vegye a hangot, meg parancssorból kell elindítani a configfileal paraméterezve.

Amennyiben mind a 2 progid fut a saját ip-d begépelve egy böngészőbe el lehet érni a generált playlistfilet amit egyből be is lehet lökni az mpd-nek, és csodák csodájára működik.

Valójában ez a módszer egy internetrádiót készít, és kikerüli azt a megkötést, hogy a rádió vagy a gépen levő forrásból vagy mikrofonból szól, internetrádiót meg mindenki tud már lejátszani kb. Nyilván ez felvet pár dolgot, pl egy router alatt legyetek, jelenleg kirak minden hangot, amit nem akarsz azt némítani kell (nem értem mért nem tudták azt beleírni a winbe hogy az alkalmazásokat lehessen dobálni a hangeszközök közt).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés