Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DIEGO15
őstag
válasz
EgySrac
üzenetére
Szerintem ez egy erősen többváltozós kérdés. Attól függ milyen szoftvert akarsz futtani majd rajta, hány db hdd-t akarsz rákötni (és az mekkorák), mi a az elvárt írási sebesség stb..
Nem vagyok a téma szakértője, kicsit sem, de én is most jártam erősen körbe a témát.
Minőségre és szoftveres támogatottságra (valószínűleg) a Raspberry a legjobb. Azonban nem feltétlenül a legalkalmasabb médiaszerver alapnak. Ha hálózaton akarod megosztani a filmeket, akkor szerintem mindenképp gigabites ethernettel szerelt lapot válassz, akkor is ha nem 4K az elsődleges felbontás amit nézni akarsz. Ezen kívül olyan lapot érdemes választani aminél nem osztozik az ethernet az usb-vel. Ha több hdd-t is szeretnél rákötni, akkor olyan lapot érdemes választani, aminél nem osztoznak egy darab porton a csatlakozók. Szerintem más gyártóknál nézz körbe: Odroid, BananaPi, OrangePi.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 8GB / 256GB + Satechi Mi mini stand Kombó
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5800X / AIO / RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB SSD / 650W GOLD
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- NAS config elado
- RYZEN 5 9600x - XFX RX 9060XT 16GB - 2x16GB DDR5 6000MHz CL32(A-Die) - 1,25TB SSD - NZXT KRAKEN
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Asus B250M i3 6100T 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann