Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• apezka

aktív tag

válasz apezka #28484 üzenetére

Sziasztok!
    Na szóval, mivel nem kaptam valami sok választ így gondoltam magam járok a dolog után.
    Igaz még nem tudtam komolyabban tesztelni, de egyenlőre úgy néz ki működik.
    Az alap elgondolás:
    Anyukám, vidéken, kezd rákapni az internetezésre, és már pedzegette, hogy az 5"-s telefon kijelző bizony kicsi ahhoz, hogy ő "mindent megtudjon nézni"! Mivel inernet van, de PC nincs, hiszen mostanában már csak 2-3 hetente jutok el hozzá, így jött az ötlet, hogy valami olcsóbb, egyszerűbb dolgot kéne összehozni. Pesten itt a szerver, "rengeteg" VPC-vel, így adta magát a dolog, hogy valami VPN-s vékonyklienses megoldás legyen. Pi, meg már van egy rakat itthon! :D
    Hogyan:
    A WTware oldalával letöltött programot windows-ra telepítve, pár kattintással létre lehet hozni a Pi-be kerülő SD kártyát. Majd azt a Pi-be beletéve, akár helyben is konfigolhatjuk még, ha valamit kihagytunk volna. Ezen felül persze szükséges engedélyezni a távoli asztal hozzáférést a windows-os gépen amelyiket szeretnénk elérni a vékony klienssel. Ezt követően ha a hállózati dolgok (VPN, ip címek) rendben vannak, a Pi bekapcsolását követően már egyből a windows user-t és jelszavát kell megadni és már PC-zhetünk is.
    Egyenlőre még a fix helyére nem üzemeltem be, de eddig biztató a sebesség. Néha talán mintha lenne egy kis késés, de nem zavaró.

Komolyabb teszteket (film nézés, játék, stb.) még nem próbáltam, de a "téli szünetben" majd az is meg lesz.
    (Gondoltam, hátha valakinek hasznos lesz...)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés