- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15109 üzenetére
Na, találtam is erről valamit:
"Identification of Multiple Cards:
Up to 30 MultiMediaCard™ can be used on the same bus. The method of selecting the card to be accessed from among a number of cards is as follows for each mode.
1.MMC mode
In MMC mode, in order to select a particular card for access from among a number of cards, a relative address RCA (relative card address: see section 2.4, Registers) corresponding to a unique name is assigned to each card during the identification procedure, and a card is selected by specifying this relative address.2.SPI mode
In SPI mode, a chip select signal (CS) is connected to each card, and the card to be accessed is
selected by asserting the chip select signal for that card to the low level." -
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15109 üzenetére
"Remélem nem arra gondolsz, hogy úgy címzed a kártyákat, mint a memóriánál vagy flashnél a modulokat."
Nem, dehogy. Tudom, hogy mit csinálok, ne aggódj.
"az utasításokra sem teljesen egyformán reagálnak a különböző gyártók kártyái vagy akár sorozatai. "
Ezért is fogok azonos kártyákat használni. Sőt, tervezem, hogy tartalékba is veszek 3-4 pluszt. Amúgy is, rosszul írtam, mert 2500 a 16-os pendrive volt, a 16-os maxell SD csak 1840 Ft-ba került. Tehát egy 64 GB-os tár összerakható 7360 Ft-ból.
Egyébként lehetne teljesen különböző kártyákat is használni, de akkor az időzítéseket meg kellene nyújtani, ebből következően a rendszer lassabb lenne.A linket ismerem, de azért köszönöm.
A Chan féle fat filerendszert sokan ismerik és sokan használják is.
Arduino, ha eredeti, akkor cortex m3-magos sajnos elég drága. Ennél tudok olcsóbbat. Ennek kapcsán én is adok egy linket. Íme:Amit ezen az oldalon látsz, annak javát az aliexpressen meg lehet venni pár dollárért.
Pl. ez (ARM Cortex M3 base board) 5 dollár:
De én inkább ezt fogom használni, legalábbis valószinűleg, mert ezen már ott van az RJ45-ös csati, nekem csak egy piggy-boardot kell csinálnom, amire a kártyafoglalatokat teszem, meg egy elemtartót az RTC-nek. Ez sem túl drága, olyan 12 USD körül van:
---
Ja, még ezt lesd meg. Most találtam:
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AM5 FULL GARIS gamer gép
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest