- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
Tud valaki arra megoldast, hogy a PI-n keresztul kuldjem a tablet kepet a tvre? Valami nagy sebessegu megoldas erdekelne, ami filmnel/jateknal is hasznalhato.
-
footy
addikt
valaki SANE konfigban tud segíteni?
Most így állok:
root@raspberrypi:/home/pi# sane-find-scanner
# sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the
# result is different from what you expected, first make sure your
# scanner is powered up and properly connected to your computer.
# No SCSI scanners found. If you expected something different, make sure that
# you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter.
# Also you need support for SCSI Generic (sg) in your operating system.
# If using Linux, try "modprobe sg".
found USB scanner (vendor=0x03f0 [HP], product=0x8911 [Deskjet 1050 J410 series]) at libusb:001:004
found USB scanner (vendor=0x0424, product=0xec00) at libusb:001:003A sanetwain.ini pedig így néz ki:
[Connection]
Host=10.0.0.150
User=pi
Port=6566
GetDevices=1
Device=/usb/Deskjet_1050_J410_series?serial=CN17C1P26V05QT
[Preview]
UseMinimum=1
Resolution=50
AutoStart=0
FindFit=0
[Scan]
AutoStart=0
[General]
TopMost=0
DisableEsc=0
HideDisabled=0
RemoveRegions=1
SaveRegions=0
Language=en
WindowSize=50;50;398;630
[ADF]
SinglePage=1
[Save]
JPEGQuality=80
[Printer]
Setup=0
Delayed=0
Default=\\http://10.0.0.150:631\HP_Deskjet_1050Viszont mindig a "no devices found on backend" hibaüzenetet kapom.
köszi
-
footy
addikt
ITT találtam egy leírást a SANED-ről, végimentem a lépéseken, a nyomtatószerver megy de a scanner nem.
A scanimage -L felismeri az olvasót, de sanetwainnel mégsem tudom scannelni. A ip tuti jó, a user pi ezt attam meg a sane configjában is. Két hibát kapok, egyszer, hogy backend not found másodszor, hogy access code violation in modul. Valakinek ötlet? -
footy
addikt
Olyannal találkoztott valaki, hogy a raspi nem ismerte fel a billentyűzetet? Vagy megfagyna a nyelvválasztásnál? Nem tudom, melyik lehet de nem tudok továbblépni az installmenüben.
-
footy
addikt
Ma rendeltem én is egy Raspit, még mindig filózok rajta, hogyan lehetne nyomtató/szkennerszervernek és médialejátszónak egyszerre használni. Gondoltam egy olyanra is, hogy Berryboottal felrakom az Openelecet(medialejátszáshoz) és a Raspbiant(nyomtató/szkennerszerver) is. Mivel a lényeg az egyszerű kezelhetőség mindkét funkciónál, arra gondoltam, hogy egyszerűen írok egy batch file-t ami újraindítja a raspberry-t a megfelelő image-dzsel. Vagy egyszerűbb lenne ha minden Raspbian alatt futna? Kicsit félek tőle hogy akkor kifutok az erőforrásokból.
-
footy
addikt
XBMC-t es scanner/printer servert szeretnek egyszerre futtatni. Hogyan lehet ezt legegyszerubben megoldani?
Videozas es szkenneles tuti nem lenne egyszerre hasznalva, viszont az asszony miatt jo lenne, ha futna mindketto es nem kellene inditani, leallitgatni semmit.koszi
-
footy
addikt
A kodeklicenszeléssel most mi a helyzet?
-
footy
addikt
Nem tudom volt-e már linkelve, de itt van egy oldal ahonnan le lehet tölteni a friss image-eket.
Én a tegnapit írtam ki Win32 Disk Imager-rel és ment fullosan. -
footy
addikt
Koszi, talaltam kozben egy tegnap esti image-t. UPNP szerverrol vitt mindent.
Ugyhogy ma rendelnem kell egyetszerk:
Annyi, hogy erdekes modon csak a menuben volt par akadas, a divx/xvid-ek lejatszasa jonak tunt. Az airplay-n keresztul csak a kepeket tudtam lejatszani a zeneket nem. A kepek lejatszasa viszont gyors es hibatlan. -
footy
addikt
Melyik openelec build-et erdemes hasznalni? A videolejatszasi kepessegeket szeretnem tesztelni.
-
footy
addikt
Nem tudom valaki probalta-e mar az SD anyagok lejatszasat, de egy kollegam volt a berlini linux napokon es ott beszelt az xbmc projekt egyik vezetojevel. Sajnos nem sok pozitivumot tudott mondani. Az SD anyagokat sajat tesztuk szerint nem jatsza problemamentesen, a driver hianya miatt.
Meg valami: Azt sem tudta megmondani, hogy valaha lesz-e hozza mukodo driver.
-
footy
addikt
Ha valaki talal gyakorlati tapasztalatot a HD lejatszasrol az ossza mar meg valamilyen formaban.
Koszi
-
footy
addikt
Tegnap hallottam az egyik kollegatol, hogy az eddig legyartott gepeknek hibas az ethernet csatlakozoja ezert tovabb fog kesni a szallitas. Errol tud valaki valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Linux kezdőknek
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest