- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter9228
aktív tag
Ezt próbáltad? ("Now we want vncserver desktop to run at boot time." résztől)
-
peter9228
aktív tag
Na, elkezdtem a robotautó építését. Jelenleg x másodpercig tud előre/hátra haladni. Kanyarodni majd a jövőhéten tud, mert nincs annyi kábelem, hogy összekössem a 2. motort.
Aztán még megcsinálom, hogy Wiimote-al irányíthassam. Így tulajdonképpen eljutok arra a szintre, amit az autó magától is tudott.
-
peter9228
aktív tag
válasz
wassermann #4576 üzenetére
Én ezt javaslom: [link] Kinyomtatod, rárakod. Nehezebb így eltéveszteni
-
peter9228
aktív tag
válasz
sanchomuzax #4556 üzenetére
Ebbe biztos nem fér bele. De ahogy a képeket nézem, az átlátszóba sem. Csinálj te is egyet amibe belefér
A Scratch inkább gyerekeknek, tanulásra való. "A Scratch egy ingyenes programozási környezet, amellyel játékokat, animációkat vagy meséket is készíthetsz." [link]
-
peter9228
aktív tag
válasz
sanchomuzax #4554 üzenetére
Tehát a Scratch-et tudod használni, vagy meg kéne tanulnod? Szerintem érdemesebb a Python-t tanulni.
Nem tudom sajnos, hogy elfér-e. Nincs se átlátszó dobozom, se Gertboardom. Inkább magamnak építettem fából
-
peter9228
aktív tag
válasz
sanchomuzax #4552 üzenetére
Szia!
Kezeléshez nem kell monitor, SSH-val lehet tökéletesen irányítani. (Csak egy parancssort látsz, de az elég a ledek kezeléséhez)
Scratch-ra ráguglizva szerintem lehetséges [link], de ha mégsem jön össze, én a Python-t javasolnám.
Mit értesz bővítópanel alatt? Gertboard? -
peter9228
aktív tag
válasz
wassermann #4467 üzenetére
SSH-val elvileg lehet.
-
peter9228
aktív tag
válasz
FireKeeper #4357 üzenetére
Full HD-val sincsen gondja (általában) [link]. Én jobban ajánlom a távirányítót, mint az egeret, mert sokkal egyszerűbb a kezelése. A hálózat sem akadály neki.
-
peter9228
aktív tag
válasz
FireKeeper #4350 üzenetére
Szia!
Igen, elég hozzá egy Pi. SD sima ügy, de a HD-t is lejátssza. Telefont használhatsz hozzá távirányítónak, ha nem szeretnél bill+egér kombóval szenvedni a nappaliban. Arra figyelj, hogy a Pi-n csak HDMI és kompozit kimenet van, VGA monitort nem tudsz alapesetben rákötni. Kell hozzá egy HDMI-VGA átalakító. -
peter9228
aktív tag
A hub-ról úgy kap áramot, hogy csak egy, a hub-ba beépített USB kábel van a Pi-ben, vagy még egy extra kábelt vissza kell vezetni a hub és pi közé?
-
peter9228
aktív tag
NetBSD, ha valakit érdekel: [link]
-
peter9228
aktív tag
Vettem egy Trust Pyramid hub-ot, szerencsére 2A-t tud. Nem voltam biztos benne, mivel a neten sehol sem találni róla infót. Szóval nyugodtan meg lehet venni a Pi-hez, nekem jelenleg egy USB-S vinyó és egy wifi stick van rajta, működik minden tökéletesen.
-
peter9228
aktív tag
Hol tudom módosítani xbian alatt az automatikusan induló programokat? Feltettem párat, és automatikusan indulnak, de ez az xbmc-vel együtt annyira leterheli a Pi-t, hogy elindul, de a hálózat nem működik, és ha megpróbálok kilépni az xbmc-ből, lefagy. Szóval az sd kártyán kéne valamit átírnom PC-ről.
-
peter9228
aktív tag
Kicsit off, de azért összehoztam a raspberry-vel:
Ubuntu TV. Érdekesnek tűnik. Remélem futni fog a Pi-n. Szerintem az XBMC-nek nagy ellenfele lesz. -
peter9228
aktív tag
Pi-Face
Hmm, érdekes, lehet beruházok majd egyre. Jól jönne a robotomhoz -
-
peter9228
aktív tag
Ma néztem egy nagyot, tegnap este megrendeltem a raspberrymet fdh.hu-ról, ma jött az e-mail, hogy felvették a rendelést, és hogy már a GLS futárnál van, a köv. munkanapon szállítják (most nem tudom, itt a szombat érvényes-e).
Nem számítottam ekkora gyorsaságra
-
peter9228
aktív tag
HD videóknál (720p) jelent valamit ha az SD kártyára teszem a külső (USB-s) HDD helyett? (Azért kérdezem, hogy mekkora SD kártyát vegyek hozzá, mert szerintem elég egy 2 GB-os is, de ha filmeket arról játszok le, kéne a 8 GB)
-
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mérni a Rasperry Pi pontos méreteit? Sehol sem találom a neten...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ZIDOO médialejátszók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Trollok komolyan
- Path of Exile (ARPG)
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest