- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Nyitlocker
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
adm
őstag
intel és lsi konfignak nem kell kompatibilisnek lennie...
csak ugyanolyan logikával kell működnie.ugyan az az lsi (hp) kártya marad csak rendszer vinyót cserélek revodrive-ra.
ha driver telepítés után jelzi, hogy meglévő tömböket talált és csak aktiválni, az nekem teljesen jó. -
adm
őstag
van esetleg valakinek tapasztalata LSI sas/sata HBA-kkal olyan témában, hogy ezek is mentik a vinyókra is a raid-1 konfigot az intel vezérlőkhöz hasonlóan?
tehát (biztonsági mentés mellett) win és driver telepítés után van esély rá, hogy a tömbök használhatóak?
vagy jobb ha nem akarom megúszni az újra konfigolást és szépen végig csinálom ahogy kell?
-
adm
őstag
válasz
Zotya984
üzenetére
én egy ilyen hba-val oldom meg a munkák archiválását. az új ára 60k+.
komoly gyártó, kipróbált konstrukció, egyszerű felépítés, itthon garis (és számlás), "könnyen" pótolható. ideális az archiváláshoz. két raid1 tömböm van rajta, kis utánajárással nem lehet hibázni vele.a hp driver sokkal informatívabb, mint a gyári lsi...
-
adm
őstag
én is itt tartok, fogalmam sincs...
képbe került az a revo, a trim támogatás után a raid0, vagy egyben egy nagyobb.
gyakorlatilag nincs olyan modell, aminek ne lett volna valami kínja. aminek nem az vagy ritka vagy 10k+-t ugrott az ára idén. így utólag a kingston 96gb-osa lett volna a nyerő, de itthon már nincs. -
adm
őstag
akkor tiszta szerencse, hogy túllicitáltak

valamiért úgy élt bennem, hogy a sas automatikusan sata2 is jelent...25-75$ között kapható verziótól függően, ha jobban belegondolok még akár így is elég lehet.
egy mérnöki munkaállomásba 2db független raid1 vagy egy raid5 (sata2) kötetnél érzek bármilyen hátrányt egy hba raid-kártyával? akár ezzel?
- egy i7-es xeon konfigba kerülne
- az aktuálisan használt fájlokat a programok a memóriában tartják, így gyakorlatilag nincs sávszélesség igény,
- könnyen és olcsón pótolható megoldást keresek -
adm
őstag
és ez? már valódi hw kártya nem csak hba, mint az előző és egész emberi ára lenne 4 órán belül...
-
adm
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
ez tényleg félreérthető volt így.
ssd-ből nem akarok raid-et, sas2/sata3-as kártya is képbe került és akkor már sata3-s ssd-t néznék, csak ebből szempontból érdekelne. pl mint a sandforce chip-intel vezérlő közti kínlódás...
mod: egyébként olvastam a megjegyzéseid az ssd topikban, erről viszonylag hamar letettem.
-
adm
őstag
rávettem magam egy hardveres sata/sas raid-kártyára. lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban:
- a lapomon van egy fizikailag x8-as a slot, ami csak x4-esként van bekötve.
max 2 sas csatorna vagy 8 sata eszköz mellett ér valamilyen hátrány az x8-as kártyákkal, vagy eleve csak x4-eseket nézzek ha ebbe a slotba szánom?
- 2-3 független raid 1 tömb + 1-1 ssd/vinyó mellett van jelentősége a fedélzeti memória méretének?
- ssd-s topikban is kérdeztem de ott nem érkezett válasz... van tapasztalatotok hw raid-kártya+ssd használatával? -
adm
őstag
ich10R-en volt két db független raid-1 tömböm, "sikerült" visszaejteni az egyik procit a foglalatába, így elküldtem javíttatni, javítás címén ELVBEN cserélték. egy ugyanolyan típust kaptam, de ránézésre másik lap és újabb revízió. teljesen gyári beállításokkal + reseteltem a biost. a windows aktiváló is megváltozott hardver környezetet jelzett.
arra készültem, hogy a különálló vinyókról csinálok biztonsági mentést, így először az első tömb első lemezét dugtam rá. a raid-bios már jelzett hogy degradálódott a tömb, rádugtam a második lemezt és visszaállt a tömb, gond nélkül megcsinálta a javítást is. visszadugtam a második tömböt is az pedig egyből visszaállt.
létezik, hogy a raid-vezérlő a vinyókon is tárolja a tömb beállításait és abból visszatudja olvasni a beállításokat?
-
adm
őstag
üdv
felmerült hogy két WD740ADFD (74gb sata1) raptort raid0-ban használnék rendszernek.
programok, ideiglenes könyvtárak és fájlok, max 1-2 játék évente. minden fontos adat a másik tömbön van.os: vista x64/win7 x64
lap: asus p5w64ws
vezérlő: ICH7R, de van még egy RAID1-es tömb (2×250gb) a vezérlőn.vannak esetleg tapasztalatok ezzel az összeállítással?
-
adm
őstag
erre esetleg valakinek ötlet?
-
adm
őstag
üdv
ma ram állítgatás és többszöri sikertelen windows indítás után [ellenőrzés és javítás] fogadott a matrix storage console-on. nagyjából 60%-nál kb. 65500 megtalált és javított ellenőrzési hibát talált. anyaghibás blokk nincs. a meghajtók normál állapotúak. a tömb nem rendszer tömb!
asus p5w64pro és ich7r. 2×sp2504c-s samsung. server 2003 standard 32bit r2 sp2.
1. ez normális? vagy megsérült a kötet?
2. hasonló karbantartásoknál, finomhangolásnál van lehetőség lehúzni vagy kikapcsolni a raid tömböt?
3. lassan váltanék 64bites vistára a 32bites 2003-ról. raid szempontjából ilyenkor mi a teendő? saját ötlet:
- a biztonság kedvéért lementek mindent egy független meghajtóra. ez a telepítésből kihagyható.
- ha kikapcsolható a tömb, akkor kikapcsolom. ha nem a telepítéssel kockáztatom az adatok épségét?
- vista és a driverek telepítése után újra csatlakoztatom a tömböt. legrosszabb esetben a független meghajtóról feltöltöm a tömböt, de az igazi persze az lenne ha a tömb sértetlen maradna. melyik a legegyszerűbb biztonságos módszer?a segítséget előre is köszönöm.
-
adm
őstag
üdv
külön rendszer vinyó mellett raid1-ben szeretnék két teljesen megegyező sata2 250gb-os vinyót használni ich7r vagy Marvell 88SE6145 chipes vezérlővel. melyik lehet a jobb választás? (az ich7r-nek annyi előnye lehet, hogy lapcserénél van lehetőség újabbat használni)
a beállítás nem tűnik nagy feladatnak, viszont lenne pár kérdésem:
- particionált és formázott állapotban célszerűbb raid-tömböt létrehozni?
- ha 2 particiót szeretnék, akkor a raid-tömb létrehozása előtt vagy után kell particionálni?
(már meglévő raidtömböt később lehet újraparticionálni?)
- meglévő raid1-es tömböt(ich7r) OS csere után egyszerűen driverek feltelepítésével újra használatba lehet venni? vagy szét kell bontani, majd biztonsági másolat készítése után üres lemezekkel újra létre kell hozni?előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OTP Bank topic
- Milyen autót vegyek?
- A Lightspeedre építhet a Logitech új headsetje
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

+ cache-sel és akksival, na meg szállítással egyelőre 100$ alatt áll.