- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
amdni
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Egy komolyabb problémába futottam bele.
Otthoni gépemen szoftveres RAID5-öt használtam Ubuntu 22.04 op. rendszer alatt.
Nemrég a Windows 11-et is feltettem a Linux mellé egyéb ok miatt (eddig csak Linux volt a gépen). Nos a Windows partíciókezelője a 4 db raid-ra használt hdd-ből 2 db-ot ha jól értem inicializált, azóta természetesen nincsa raid. Tudom ha 1 db-al csinálta volna ezt akkor van megoldás. De így van még remény? Hiszen a HDD tartalma változatlan, csak az mdadm parancs segítségével nem helyrehozható a raid tömb.Előre is köszönöm a segítő hozzászólást.
-
amdni
aktív tag
Áttértem szoftveres RAID-ra!
Minden ok, kb. 1-2 óra alatt helyreáll ha HDD-t cserélek, teszteltem, ellentétben a hardveressel ami nekem volt, ami napok alatt sem állt helyre.
Köszönöma segítséget! -
amdni
aktív tag
Ha Windows OP rendszer futna, gyorsabb lenne? Miért nem ajánlott Raid5 linux alatt?
-
amdni
aktív tag
Nyitott vagyok más megoldásra, már elérem a fájlokat a raid tömbön, de még mindig 100%-on terhelődik az egyik cpu, illetve a Raid rebuild státuszban van.
Hát elég sokáig csinálja -
amdni
aktív tag
-
amdni
aktív tag
válasz
HUfantom #11026 üzenetére
Van teendőm?
Értelmezésem szerint a Raid tömb operációs rendszer futása alatt helyreállítja magát.
Nem történt meg napok óta. A Linux leállításkor hibát jelez, alig-alig akar leállni a gép. És a RAID menüben mindig ez látszik amit belinkeltem. A Linux hibáról most nincs kép, ha kell, készítek. -
amdni
aktív tag
Sziasztok!
Valami gond van a Raid5 tömbömmel
Mellékelek képet. [kép]Nagyon köszönöm!
-
amdni
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Alaplapom: Intel DQ77MK.
Raid5-tel szeretnék 4 HDD-t rákötni adattárolás céljából.
A maradék 1 sata port ami marad szabadon az alaplapon, használhatom arra hogy ssd-t rákötve azon legyen az operációs rendszer?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar