Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Új hozzászólás Aktív témák
-
amdni
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Egy komolyabb problémába futottam bele.
Otthoni gépemen szoftveres RAID5-öt használtam Ubuntu 22.04 op. rendszer alatt.
Nemrég a Windows 11-et is feltettem a Linux mellé egyéb ok miatt (eddig csak Linux volt a gépen). Nos a Windows partíciókezelője a 4 db raid-ra használt hdd-ből 2 db-ot ha jól értem inicializált, azóta természetesen nincsa raid. Tudom ha 1 db-al csinálta volna ezt akkor van megoldás. De így van még remény? Hiszen a HDD tartalma változatlan, csak az mdadm parancs segítségével nem helyrehozható a raid tömb.Előre is köszönöm a segítő hozzászólást.
-
amdni
aktív tag
Áttértem szoftveres RAID-ra!

Minden ok, kb. 1-2 óra alatt helyreáll ha HDD-t cserélek, teszteltem, ellentétben a hardveressel ami nekem volt, ami napok alatt sem állt helyre.
Köszönöma segítséget! -
amdni
aktív tag
Ha Windows OP rendszer futna, gyorsabb lenne? Miért nem ajánlott Raid5 linux alatt?
-
amdni
aktív tag
Nyitott vagyok más megoldásra, már elérem a fájlokat a raid tömbön, de még mindig 100%-on terhelődik az egyik cpu, illetve a Raid rebuild státuszban van.
Hát elég sokáig csinálja
-
amdni
aktív tag
-
amdni
aktív tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Van teendőm?
Értelmezésem szerint a Raid tömb operációs rendszer futása alatt helyreállítja magát.
Nem történt meg napok óta. A Linux leállításkor hibát jelez, alig-alig akar leállni a gép. És a RAID menüben mindig ez látszik amit belinkeltem. A Linux hibáról most nincs kép, ha kell, készítek. -
amdni
aktív tag
Sziasztok!
Valami gond van a Raid5 tömbömmel
Mellékelek képet. [kép]Nagyon köszönöm!
-
amdni
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Alaplapom: Intel DQ77MK.
Raid5-tel szeretnék 4 HDD-t rákötni adattárolás céljából.
A maradék 1 sata port ami marad szabadon az alaplapon, használhatom arra hogy ssd-t rákötve azon legyen az operációs rendszer?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- 5V BOOST-os ASRock PRO tápok jöttek a középkategóriába
- Milyen TV-t vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Battlefield 6
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Elite: Dangerous
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Napelem
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ!!! SÁRGA! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - CITRUS AJÁNDÉKKAL!
- AKCIÓ! ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest