Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli2
aktív tag
Szia brd!
Nem tudom, hogyan kell kivitelezni a "Kézzel ráerőszakolni a RAID drivert az AHCI vezérlőre", de leírom hol tartok: UEFI-ben a RAID-re átállítást követően összekapcsoltam a HDD-ket még a karakteres felületen raid1 módba. Ekkor a gép nem áll fel, kékhalál betöltődés közben. Vissza az UEFI-be, vissza AHCI módra. Újraindítást követően a W7-ben: vezérlőpult, felügyeleti eszközök, számítógép-kezelés, lemezkezelés. Itt 1 db HDD-t és annak kapacitását látom - ez gondolom teljesen normális. Megformázom "egyszerű kötetként", mást nem is enged. Sajátgépben rendben látom a megformázott lemezt, másolok rá néhány GB-ot. Gép kikapcs, két HDD leválaszt. Külső HDD dokkoló segítségével ellenőrzöm, hogy mindkét lemezen rendben fent van e a néhány GB adat. És igen, mindkettő lemez ugyan azt tartalmazza. Ez így rendben van.
Ezután az egyik HDD-re másoltam újabb 1-2 GB adatot. Visszaépítettem a gépbe mindkettő HDD-t és azt tapasztaltam, hogy külön értesítés nélkül, de megpróbálja "felépíteni" az egyik HDD a másik HDD-t. Ez kb 1 órát vett igénybe.
Raid 0-t kipróbálva is működik, a lemezkezelőben egy HDD-t látok ~950 GB-al és itt is csak egyszerű kötetként enged inicializálni, formázni.RAID 0-ban a szekvenciális olvasás 230 MB az írás 200 MB,
RAID 1-ben a szekvenciális olvasás 18 MB az írás 100 MB.Ez így rendes RAID vagy valamit nagyon összebarmoltam?
-
Zoli2
aktív tag
Segítséget kérek szakiktól Raid 0 és 1 kialakításában.
Asus P8P67 LE alaplapra csatlakozik három HDD.
1. 250 Gb rendszer
2. 2 db 500 GB Seagate HDDA két 500 GB-os HDD-t szeretném raid-be kötni. (Először próbára raid 1-be)
Az alaplapi BIOS-ban RAID-et beállítottam. Majd Ctrl+I és a két 500 GB-os HDD-t összekapcsoltam Raid 1-be.
Azonaban a Win7 Prof. betöltődése közben kékhalál jön elő.
Ezután a bios-ban visszaállítotam a RAID opciót AHCI-re (Így felált a gép), hogy a rendszerre feltelepített Intel Rapid tárolási technológia programmal próbáljam összefűzni a HDD-ket. A program viszont nem kínálja fel azt a lehetőséget, hogy "Létrehozás", csak az Állapot, Kezelés, Beállítások, Súgó ikonokat.
Ez azért lehet, mert a BIOS-ban visszaállítottam AHCI-re?
Mit tudok tenni, hogy összeálljon a Raid 1? -
Zoli2
aktív tag
Hali!
Tudnátok segíteni?
Az IC-7-es alaplapon meg lehet azt csinálni, hogy az SATA-ra teszek 2db HDD-t de raid0-ba és egy 3. HDD-t az IDE cstlakozásra? Az IDE HDD-n lenne a rendszer vagyis a C: meghajtó.
Előre is köszi! -
Zoli2
aktív tag
Hali!
Tudnátok segíteni?
Az IC-7-es alaplapon meg lehet azt csinálni, hogy az SATA-ra teszek 2db HDD-t de raid0-ba és egy 3. HDD-t az IDE cstlakozásra? Az IDE HDD-n lenne a rendszer vagyis a C: meghajtó. Ha meg lehet csinálni, mit és hogyan kell állítani a bios-ban?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Futás, futópályák
- ASUS routerek
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Robotporszívók
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autószerelők, autószerelés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest