Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
Új hozzászólás Aktív témák
-
gypedro
csendes tag
Akkor magyarán két lehetõségem van: vagy veszek még egy vinyót, vagy egy hardveres raid5-öt. melyik a jobb?
-
gypedro
csendes tag
A proci egy Intel Core 2 Duo E6550 (2.33GHz/4MB/1333MHz) (s775), szóval a számitási teljesitmenynek szerintem elegnek kell lennie, és van még benne 2*1Gb 667ües ram is, ami hamarosan cserélõdik 1066Mhz-re. Jah, azt nem irtam, hogy mindegyik disk sata II-es.
Az Asus honlapján az alaplap leirasban az all, hogy tamogatja a raid 10-et, de a kis konyvecskeben nincs rola emlites.
Az ICH9R ezek szerint sima szoftveres raid?
Raid 10-hez mennyi disk kell?
üdv Peter
-
gypedro
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Nemrég vettem egy Asus P5KR alaplapot, és az alaplapi vezérlőn(ICH9R) RAID 5-ben van 3 160Gb-os WD (2xWDC WD1600JS-55MHB0, és 1xWDC WD1600AAJS-22PSA0) vinyó. 64k-s blokkmérettel.
Ezen csináltam egy 30GB-os partíciót, majd ráraktam az XP-t(sima sp2, nem hekkelt), a másik partíciót szeretném az adatoknak. Feltettem az intel-es matrix storage consolt(7.8.0.1013), amin már alapból engedélyezve volt a hard drive write cache.
Van még egy külső sata-s vinyó, illetve egy ata-s, ezek mind az alaplap jmicron vezérlőjével vannak meghajtva. A windows swap ezen a jmocronos esata vinyón van.
A problémám az, hogy bármilyen másolásnál a maximális sebesség csak olyan 10Mb/sec körüli, ami iszonyatosan lassítja a rendszert. Kis és nagy fájloknál is lassú. Szeretném a raid5-öt, mivel biztonságos, viszont anno a 2 darab 160-as WD raid 0-ba volt kötve, és elégggé jó sebességeket ért el(kb. 80Mb/sec).
Mitől lehet az, hogy ilyen lassú a másolás?
köszi!
Pedro
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest