Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
gabipaci
üzenetére
bekapcsolod biosban a raidet, és nem tom hogy lesz azon a lapon, de még P45 idején úgy volt, hogy oprendszer bootolás előtt megjelenik az intel matrix storage vezérlő cucca, és ott CTRL+I-t nyomsz, létrehozod a RAID Volume-t a két winyóval, beállítod, hogy RAID0 legyen és megadod a stripe size-t, szerintem legyen 128k. Aztán elmented és kész.
-
Geller72
veterán
válasz
gabipaci
üzenetére
Első kérdésedre:igen
Másodikra:nem
Kicsit bővebben:
Arra, amire te használod a géped, arra sokkal gyorsabb egy raid rendszer. A legjobb megoldás talán az én véleményem szerint a csíkozás, tehát a stirpe. Ebből is az, amikor 3 hdd-ből építünk tömböt. Méghozzá úgy, hogy az első kettőt csíkozzuk, a harmadik pedig egy biztonsági hdd. Ha nincs annyi kessed, akkor elég a kettő is, de tudnod kell, hogy ha az egyik hdd-d megáll, jó eséllyel mindened ugrik, ugyanis ez a csíkozás hátránya 2 hdd-nél. Mivel ez ugye, nem mirroring.A második kérdésedre adott válaszom bővebben: ha két - akár eltérő méretű - hdd-t raidba rakunk, és azoknak nem az egészét, akkor az egyik, vagy mindegyik hdd-n maradt rész ugrik. Ezt akkor szokták elkövetni, ha mondjuk nem két, teljesen egyforma - főleg méretben eltérő - hdd van a birtokunkban, hanem mondjuk egy 120-as és egy 160-as. Értelemszerűen egy 120-as raid tömbünk lehet, vagy ugye, ennek a duplája.
Ez az én véleményem, de lehet, hogy nem jól tudom..
..
Mindenesetre ajánlom olvasásra a következő dokumentumokat:Wikipédia, magyarul. Nagyon jó kis összefoglaló. Ebből a kettőből simán összeszeded azt a tudást, ami neked kell
.Üdv:
Geller -
Sunzi
aktív tag
válasz
gabipaci
üzenetére
Szia,
benne van, nem kell plusz hardver.
Az oké, hogy a sebesség számít, de mire használod a sok sebességet, és ez jelenti-e azt, hogy a pénz nem számít?
Meg persze a sebességnek is több összetevője van, mi alatt egyen gyors? Adatbázist akarsz futtatni, tranzakciókezelésre, vagy filmet szerkeszteni, vagy stopperrel mérni a windows bootidőt?Mindegy, alapvetően, ha nem számít(annyira) a pénz, akkor 2 db Intel 80GB ssd, vagy nagyobb...
Vagy 2 velociraptor, 150 vagy 300-as...
Vagy 2 vagy több Kingston 40GB ssd, ha kijön a TRIM-es fw.
(ha sebességet akarsz, és belefér a kissé visszafogott foly. írási sebesség, akkor ebből 4 darab már szépen szól, megfizethetően)Illetve, bármelyik utolsó szériás, 300GB vagy afeletti tányéros 7200-es diszk kb. ugyanazt tudja, az újabbak folyamatos írás olvasáskor utolérik a raptort, de ez nem jelent semmit...
Szóval, jó megoldás van még, de ezek az én javaslataim.
S.
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital WD Purple 8TB - WD82PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung 970 EVO Plus 500GB - eladva , Western 1TB M.2 2280 Blu - eladva, értékelésre vár
- ÚJ! BONTATLAN MX500 2.5 SSD 1TB,ÚJ! Gigabyte SSD 1TB
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL S700 2.5 SSD 1TB sata
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
. Én mostanában nem aprózom a partíciókat. Mondjuk sűrűn van backup..
.
..
Meg persze a sebességnek is több összetevője van, mi alatt egyen gyors? Adatbázist akarsz futtatni, tranzakciókezelésre, vagy filmet szerkeszteni, vagy stopperrel mérni a windows bootidőt?