Hirdetés
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottoka
őstag
Mostanában nem sokat foglalkoztam a témával, használom ami van. De ha a google-ban beírod sata raid test, meg sata raid, akkor csomó oldalt kapsz, amik ilyenekkel foglalkoznak emlékezetem szerint. Persze nem az első linkek, de hát ha érdekel kicsit türelmes leszel. Sajna én olyan birka vagyok, ha találok valamit egyből olvasom ahelyett hogy megjelölném, aztán meg általában később hiába keresem...
-
Ottoka
őstag
Nekem ilyen kártyám van, úgyhogy első kézből kaphatsz információt.
Első felállás asus a8n32 -es lap, 2db raptor 36gb-os, két db 250gb samsung sata2, és 2 db 250gb-os maxtor sata1 volt alaplapi vezérlőre kötve, páronként raid0-ba. Másolási sebesség Total Commanderrel nagy fileok mozgatásánál kb 45-70MB/s. És persze inkáb az alja, mint a teteje. A raptorok kicsit gyorsabbak voltak. Sok kis file-nál, pl. jpeg képek, leesett 25-30MB/s.
Második felállás ugyanez a lap, alaplapi sata off, bekerült a Promise EX8350-es kártyája, meg még 2 raptor. Most 4db raptor van raid0-ban, és a 2 samsung és a 2 maxtor szintén párban raid0-ban.
Másolási seb. nagy fileoknál 100-120MB/s, és tartja is, nem nagyon ingadozik. Raptoroknál hasonló, annyi hogyha azokra megy az adat akkor kb. 140MB/s -el nyelik az adatot. Kis fileoknál kb 50-60MB/s re lehet számítani.
Ami fontos a rendszer sokkal de sokkal dinamikusabb lett. Alaplapi vezérlőnél ha megy másolás, és valamit ráindítasz, akkor ugye megáll minden. Itt azért dinamikusabban működik ez, ugye van 128MB cache. Ha mondjuk rendezem a raptorokat Diskeeperrel, és ráindítok egy programot pl Photoshop, nem nagyon esik kétségbe.
Ami fontos a sűrű töredezettségmentesítés. Nem okáig tart, 64MB-os részletekben dobálja a file-okat.
Amit esetleg javasolok, hogy azért nézz szét más gyártóknál, mai fejjel én már nem ezt a terméket venném. Közben találtam egy másik kártyát, azon van fix 128MB ram és még lehet rátenni. Tesztek szerint a cache sokat jelent, mármint a mérete. Majd megkeresem és berakom a linket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Warhammer 40k: Space Marine 2 (PC, PS, XO)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Vallás
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512B SSD GTX 1070 8GB Chieftec BD-25B-350GPB Zalman 500W
- Corsair HS35 ( v1, nagyobb fülpárna méret) Stereo Gaming fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest