Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Ez melyik 2-es verzió pontosan? Én kipróbáltam 2.7.17-el, ami elvileg a legfrissebb. Ha azt írod be, hogy vacak, akkor kivételt dob (NameError), tehát nem is fut le. Ha azt írom, hogy 'vacak', tehát idézőjelek között, akkor viszont jó. Egyébként meg, ahogy kovisoft írja, használd a raw_input függvényt. De inkább a Python 3-at tedd fel.
-
kovisoft
őstag
Letöltöttem és kipróbáltam 3-as pythonnal, nálam ez is jól működik. Itt van, hogyan futtattam:
Python 3.6.5 (v3.6.5:f59c0932b4, Mar 28 2018, 16:07:46) [MSC v.1900 32 bit (Intel)] on win32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>> exec(open('jelszó progi.py').read())
Mi a jelszo? vacak
Ugyes vagy!
>>> -
kovisoft
őstag
Ha nem használsz szóközt, akkor esetleg próbáld ki, hogy lecseréled a tab-okat szóközökre. Vagy tegyél be debug kiírásokat a kódba, hogy lásd, merre jár és mi a változók értéke. De ha felrakod valahová a kódodat változatlan formában (pl. zip-elve), akkor szívesen kipróbálom, hogy nálam megy-e.
-
kovisoft
őstag
Kipróbáltam a kódodat és nálam működik, ha a vacak jelszót írom be. De mivel az idemásolt kódodban az első indent 5-ös, a második 7-es, ezért az a tippem, hogy nálad esetleg keverednek szóköz és tab karakterek. Ezeket kellene megnézni és egységesíteni. És az indentálás mértéke lehetőleg mindig ugyanannak a számnak a többszöröse legyen, pl. 4, 8, 12, stb szókoz úgy, hogy egységesen vagy mindig szóközt használsz vagy mindig tab-ot.
-
kovisoft
őstag
Ez most sem sikerült. Válaszd a hozzászólás szerkesztőben a </> kinézetű ikont és abba másold bele a kódodat, ügyelve az indentálásra. Valahogy így kellene kinéznie, de nem biztos, hogy nálad is így van indentálva:
jelszo = 'vacak'
bemenet = input('Mi a jelszo? ')
proba = 0
while bemenet != jelszo:
proba += 1
if proba == 3:
print('Rendszer lezarva! ')
break
print('Rossz jelszo, probald ujra! ')
bemenet = input('Mi a jelszo? ')
if bemenet == jelszo:
print('Ugyes vagy! ')
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS blog: a memóriahiány nem jelenti azt, hogy ne javíthatnánk a PC-s élményen
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Formula-1
- Trollok komolyan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest