Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
justmemory
senior tag
válasz
gratzner
üzenetére
Igen, ez a jó kérdés, és számomra is ez volt az elején a legfontosabb kérdés, és nagyon idegesített, hogy nem láttam át, nem találtam erre a választ.
Idővel aztán úgy álltam hozzá, hogy adott egy probléma, és akkor lássuk, hogy azt pythonban miként lehet megoldani. Mondok egy saját példát: a telefonomon fut az mplayer. Van hozzá frontend, de azok nem mutatják a fáljrendszer rejtett mappáit, így ha nekem a videóim (linux alatt) egy .videos nevű mappában vannak, akkor nem fogom tudni őket megnyitni. Két választásom van: vagy átírom a már létező frontendek forráskódját (sajnos a C-t annyira azért nem ismerem, plusz mások által már összerakott programokat nem olyan könnyű átírni; nekem legalábbis), vagy írok saját, grafikus felülettel megspékelt frontendet, ami látja a rejtett mappákat is. S lőn... Szóval ez ennyi. De akár idle környezetben is lehet használni a dolgokat; én most éppen pont hexadecimális forrásból próbálok adatokat visszanyerni sikeres adatbázis törlés után... Merthogy az
intfunkció ilyet is tud. Tehát nem is feltétlenül kell folyton mindent fájlba menteni, egy gyors scriptet összerakva akár idle környezetben is roppant praktikus tud lenni (akár úgy is, hogy ha az ember nem ismeri a bash nyelvet, és mondjuk 23 telepített appot szeretne törölni, akkor azosmodullal és egyforciklussal az is megoldható egyszerűen, nem kell egyesével törölgetni (itt most arra gondolok, hogy pl.dpkg --purge app_neve)).Valójában szinte mindent meg lehet vele oldani; nekem n900-as telefonom van, és gyakorlatilag értesítések küldésétől kezdve adatbázisokkal történő kommunikációig, információk kiíratásától kezdve hívásindításon át szinte mindenre lehet használni... De ez csak egy, saját tapasztalatokon alapuló példa, nyilván az életben is rengeteg helyen használják; pl. pont a telefonomra van egy nagyon szuper térkép alkalmazás, ami full pythonban van megírva.
Új hozzászólás Aktív témák
- X1 Nano Gen2 13" 2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Nagyon szép,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,58Ghz)Hibátlan Működésű,nagyon jó akku,NO SSD,NO TÖLTŐ
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- SAPPHIRE RX 9070 XT 16GB GDDR6 PULSE GAMING - Új, 2 év gari - Eladó!
- ThinkPad X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest