Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Telekom TV Mikrotikkel
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ventaris M500
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
A másik topikban van egy téma, ami ott "off topic". Ezért itt reflektálok rá. Ott én ezt írtam:
De pl az önkiszolgáló kasszák esetén sem értem, hogy miért nem jutott senkinek az eszébe az, hogy legkésőbb a nyugta nyomtatása előtt árucikkenként összesítenék a darabszámot. Csak ezzel mennyi papírt meg lehetne takarítani országosan? Hozzáteszem, hogy ezt nem csak az önkiszolgáló kasszákra, hanem a hagyományos pénztárakra is lehetne alkalmazni. Összefutottam olyan pénztárossal is, aki 14 darab táblás csokit egyesével csippantott le(úgy, hogy én 2 x 7 - es sorba készítettem elő neki). Na, aaz ilyeneket is kiszűrhetné a program. Azért nem mind1, hogy 14 sorba nyomtatja ki a gép, vagy max. 2 sorban.
Erre elég részletes választ kaptam "off topic-ban". Többé-kevésbé valóban elfogadhatónak tűnő magyarázattal. 1-2 megjegyzésem lenne ezekkel kapcsolatban.
1.
A válaszadó azt írta, hogy ennek nagyon 1szerű oka van. Mégpedig a pénztárgép és taxaméter rendelet. Erre csak azt tudom mondani, hogy: tessék mondani, ezt a rendeletet nem a műszaki szakikkal egyeztetve alkották?2.
A válaszadó a következőt is írta:nyomtatót, vevőkijelzőt az adóügyi egység vezérli, nem kötheted direktben a számítógépre, pláne nem vezérelheted a saját fejed szerint.
És tessék mondani, az az adóügyi egység miért olyan buta, hogy nem tudja a darabszám szerint nyilvántartott árucikkeket cikkenként összegezni? Ehhez ugyebár nem a saját fejem szerint kellene vezérelni.Szóval lehet itt komolynak tűnő érveket felhozni. De az a helyzet, hogy a rendeleteket, adóügyi vezérlőegységeket is emberek alkotják. Olyan rendeletek, vezérlőegységek vannak, amit egyes emberek létrehoznak...
[ Szerkesztve ]
http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen notebookot vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Cache tile-t hoz a szerverdizájnokba az Intel
- Túra és kirándulás topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VoLTE/VoWiFi
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Működő notebookok
- ITX Gamer PC alap - I3 / H410i / 16GB DDR4 / 600W Gold
- Toshiba Tecra A50-C, 15,6" FHD IPS Kijelző, i7-6500U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, gara
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest