Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy jelszókereső szótár létrehozásához. Van egy rar file, aminek a jelszavát elfelejtettem, de a formájára nagyjából emlékszek. Egy email cím, csak lehet benne kitüntetett helyen nagybetű és szám. Valahogy így: TuraBakancsxx@HegymaszoBolt.hu. De lehet, hogy csak azelső betűk nagyok, lehet, hogy egyik se. Az xx meg egy 2-jegyű szám, ami 00-tól 99-ig bármi lehet. Első körben én 6 egymásba ágyazott ciklussal tudnám megcsinálni, de biztos van sokkal elegánsabb megoldás.
Bármilyen nyelven jó, de ha pythonban vagy .bat-ban van, azt direktben tudom win alatt futtatni. Linux alatt is jó, az is elérhető.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#05216000 #12354 üzenetére
Köszi, asszem ez a téma marad továbbra is low priority nálam
Az elmondások és leírások alapján sokkal macerásabb, mint elsőre hittem. Ha majd lesz időm az egyesített listával foglalkozni, azt értelmes állapotúvá tenni, majd lehet, hogy ismét felveszem a szálat. De az eredeti katyvaszból tényleg emberkínzás bármit kihozni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#05216000 #12352 üzenetére
Köszi, a greppel szűrt listát még finomítom egy kicsit, aztán megpróbálom a gawk-ot rászabadítani, hátha. Én is elég sok következetlenséget találtam benne, de első körben a mintára nem illeszkedő dolgokat egyszerűen kiszórom, és csak a faj két nevére keresek, a többit figyelmen kívül hagyom. Már ez is több, mint a semmi.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#05216000 #12350 üzenetére
Egy növénynek rengeteg elnevezése lehet a szinonimák között. (régebben volt külön Trias és Cirropethalum, ma ezeket is Bulbophyllumnak hívják. Viszont például régen a Callistának hívott családot először betették a Dendrobiumok közé, majd kivették Dockrillia névvel. Vannak cifrább név- és családösszevonások és szétválasztások. Van, ahol 8-10 soron keresztül írják a szinonimákat...)
A linket tartalmazók között viszont egy név egyszer szerepel, ahhoz egy link tartozik.
Ha a <P>~ után nem név jön, akkor arra értelemszerűen nem is lesz találat a fajok között, tehát "eltűnik" az összefésülésből.
Gave: csak az egyszerűbb listából volt meg a kereső. Ott 1 név, 1 link. Valószínűsítem, hogy ez volt a feladat könnyebbik fele, azzal még én is elbánnék. Bonyolultan, nem optimálisan, hosszan, de elbánnék. És valószínűleg a másik felének nem véletlenül nem állt neki
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#05216000 #12347 üzenetére
Azzal már megkínlódtam, az egyik oldal ráadásul UTF-16 volt, amit a grep nem szeret... de kész van:
ngabor2@g510:~/orchidspecies$ wc -l spec.txt synon.txt
19697 spec.txt
39878 synon.txt
59575 összesenPár sor belőlük:
href="aaargyloepsis.htm"> Aa argyrolepis Rchb.f. 1854
href="aaaurantiaca.htm"> Aa aurantiaca D.Trujillo 2011
href="aacolombiana.htm"> Aa colombiana Schltr. 1920~*Aa brevis Schltr. 1921 - See Myrosmodes breve (Schltr.) Garay 1978
~*Aa chiogena Schltr. 1922 - See Myrosmodes chiogena (Schltr.) C.A.Vargas 1995
~Aa gymnandra (Rchb.f.) Schltr. 1912 = See Myrosmodes gymnandra (Rchb.f.) C.A.Vargas 2011Úgyhogy már "csak" ezekre kellene egy szkriptet/progit írni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Domonkos #12342 üzenetére
... és természetesen bambano és emvy: köszi a válaszokat.
A gond ott kezdődik, hogy évek óta nem programoztam érdemben, ez a feladat meg elég alacsony prioritású jelenleg (jó volna, ha meglenne, de minden más feladatom megelőzi). Lehet, hogy valakinek ez 5 perces ujjgyakorlat, mert benne van, nekem jópár nap szenvedés lenne, attól tartok.Emiatt kérdeztem itt.
Tehát a listák ezen az oldalon vannak, egész az oldal tetején, például A-Anat, Anc-Az, stb. Értelemszerűen az ezen betűkkel kezdődő fajokat és szinonimákat sorolja fel.
Amelyik sor <P><LI> kezdetű, ott van link és név, ez az egyszerűbb lista alapja.
Amelyik <P>~ kezdetű, az szinonimát tartalmaz, tehát csak 2 név szerepel benne, link nem. A második névhez az előző listából kellene kikeresni a linket és az első névhez társítani. Ezeket akár 1-1 greppel ki lehet gyűjteni, aztán a sallangot leszedni róluk bármivel és összefűzni. A bevezető, betűtől eltérő karakternek szerepe lehet, úgyhogy a *, !, ', ~ karaktereknek maradnia kellene, ez nehezítheti a dolgot.A felépítés részletét bemásoltam, végig ilyen.
Maga az androidos keresőprogi Sianis munkája, kb. 2 éve hozta össze, azóta az adatbázis a neten bővült. Próbáltam elérni, de nem sikerült, zaklatni meg nem akarom
Illetve az eredeti adatbázisban csak az élő nevek vannak benne, sok régebbi növénycímkén meg korábban használt, mára leváltott név szerepel.
-
ngabor2
nagyúr
Szövegek átalakításához, részek egymáshoz rendeléséhez miben érdemes programot írni?
Egy néhány weblapról vannak sorok, ezeknek a tartalmát kellene más, szintén kötött formátumba átrendezni. A helyzetet nehezíti, hogy 2 féle is van.
Nem titok, az orchidspecies.com oldalról van szó. Itt fel vannak sorolva az orchidák nevei, egy-egy linkkel, viszont ezek csak az épp aktuális névnél vannak meg. Van ezen kívül jópár szinoníma is, aminél link nincs, csak az, hogy mi az aktuális neve (aminél már található link is).
Kaptam egy, az oldalhoz írt keresőprogramot, amiben az akkor épp aktuális, érvényes neveket tartalmazó .json fájlban vannak felsorolva a nevek és a linkek a következő formában:
{
"href": "acanthjavanicum.htm",
"text": "!Acanthophippium javanicum Blume 1825"
}, {
"href": "acanlilacinum.htm",
"text": "Acanthophippium lilacinum J.J. Wood \u0026 C.L. Chan 1994"
}, {
"href": "acanthmanti.htm",
"text": "Acanthophippium mantinianum Linden \u0026 Cogn. 1897"
},Jelenleg kb. 22000 rekord szerepel az adatbázisban, nem kevés munkája van benne az alkotóknak.
A html-ből ki tudom szedni a href és a text tartalmát, shell szkriptben a grep-cut-sed szentháromsággal az élő nevekből tán még ki is tudnám szenvedni az aktualizált listát.
Viszont az alternatíváknál, amiből több van, nem boldogulok. A weboldalon a következő formátumban van:
<P>~Acoridium whitfordii Rolfe 1905 - See Dendrochilum rhombophorum (Rchb.f.) Ames 1908
Ehhez természetesen létezik egy élő sor:
<P><LI><A href="dendrocrhombophorum.htm">Dendrochilum rhombophorum (Rchb.f.) Ames 1908</A><P>
Ebből a kettőből kellene összehozni értelemszerűen:
{
"href": "dendrocrhombophorum.htm",
"text": "~Acoridium whitfordii Rolfe 1905"
},Hogy egyszerűbb legyen, 2 fájlba össze lehet szedni a párokat: az egyikbe az élő linkkel rendelkezőket, a másikba az alternatívákat, mind a 26, ezeket ábécé sorrendben tartalmazó fájlból. Viszont a lényeget inkább olyantól kérdezném, akinek van programozói tudása hasonló témában.
-
ngabor2
nagyúr
Akad itt valaki, akinek lenne ideje egy (szerintem) nem túl nehéz, szövegkezeléses problémát programsorokba önteni? Eredetileg shell scripttel akartam megcsinálni, kaptam is segítséget több fórumtagról, de mikor elkezdtem a problémát kibontani, rájöttem, hogy nem nekem való nehézségű (nem vagyok programozó, mégcsak nem is rokon területen dolgozom).
Maga a probléma itt található, illetve részei/részmegoldásai kicsit visszább. Ha valaki vállalkozik rá, kérem dobjon egy pü-t. Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- OnePlus Pad 3
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest