- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ngabor2 #12353 üzenetére
Ha még kell segítség és itt nem kapsz, akkor küldj e-mailt a victorsugo@protonmail.com címre. Innen most kiszálltam.
(kinek volt az az idióta ötlete, hogy egy témához több hozzászólást nem lehet írni, míg valaki más nem ír? Ez valami hihetetlenül retardált megoldás, bármi is legyen az oka) -
törölt tag
válasz
ngabor2 #12351 üzenetére
Azt hiszem, félreértesz. Az a baj, hogy a szinonima hivatkozása az eredetire nem konzisztens.
Bocs, csak példa, de nem tudom másképp:
Ha lenne egy "Dendrobium Orchidea" nevű növényed, aminek van ezer szinonimája, de a szinonimák hivatkozásaiban hol "Dendrobium Orchidea" van, hol "Dend. Orcihd.", máskor meg "Dendrobium O." akkor automatikusan, a mi eszközeinkkel, ezt nem lehet összepárosítani.
És eredetiként csak az egyik verzió szerepel.Normál körülmények közt csak annyi lenne a feladvány, hogy kiválogatod a neveket, amikre később szinonimák is vannak, majd a szinonima - eredeti párosokat kettéválasztani, field separator "-", kiírod fordított sorrendben, sorba rendezed és talán erre kell egy kis program, ami json-ra konvertálja az egészet.
cat *.htm | gawk 'BEGIN { FS="-" } /<P>~/{ a=$1; b=$2; sub("<P>~[ ]*","",a); sub("^[ ]*See[ ]*","",b); print b,"\t",a}'| sort
Ez kilistázza a szinonima - eredeti párokat úgy, hogy előre veszi az eredetit, mögé TAB karakterrel elválasztva a szinonimát. A /<P>~/ helyére kellene egy pontos minta a szinonimákat tartalmazó sorokhoz, amit nem sikerült megtalálnom, mert valami mindig kimaradt vagy épp olyan sorokat is felszedett, amik nem feleltek meg a követelményeknek.
Ennek a sort előtti kimenetét kellene összefésülni az eredetiket tartalmazó listákkal és összefűzni az azonos növényhez tartozó sorokat, majd az egészből json-t készíteni.
De nálam ez teli van szeméttel. -
törölt tag
válasz
ngabor2 #12348 üzenetére
Keress rá erre: "Ascocentrum ampullaceum"
Nekem úgy tűnik, kénytelen leszel minden frissítésnél újra és újra átbogarászni a letöltött adatok tartalmát, mert csak ennél minimum kétféle elnevezést találtam, látszólag ugyanahhoz a növényhez. Kétféle alatt azt értem, hogy az egyik verzióban teljesen ki van írva a Lindley, a másikban Lindl. szerepel. És ilyenekből van bőven. Ahogy olyanból is, hogy <P>~ karakterekkel indul a sor, de mögötte nem elnevezés van, hanem egy <a href...> tag és csak az.Vagy az ilyen eltérések, hiányosságok még beleférnek?
Meg az is eszembe jutott, hogy ez legális egyáltalán? Úgy értem: szerzői jogokat nem sért ez a feldolgozás?
-
törölt tag
válasz
ngabor2 #12346 üzenetére
Néhányszor nekifutottam, de olyan gányolmány az egész oldal, hogy ennek a feldolgozásához jó érzésű ember nem ír programot.
Mást ne mondjak: címlap lejön valami win-12xx kódolással, az aloldalak meg iso-8859-1-nek mondják magukat. (a címlapról úgy látom, lemaradt az encoding a fejlécből)Szóval erre programot írni szerintem nem sok értelme van. Amit én tennék, megpróbálnám manuálisan, szövegfeldolgozó programok segítségével kibányászni a szükséges infókat és abból előállítani a szükséges json formátumot. Túl sok programozással nem jár, a regex használat elég lehet a többséghez.
Az elindulásban tudok segíteni, ha gondolod.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Sencor Mobilklíma (Wifi) sac-mt7049c
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 6600 8GB, Ryzen 5 3600,16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (31)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-12400, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (30)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900X, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (29)
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest