- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- votlage71: Kábel menedzsment
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
válasz
fordfairlane #6577 üzenetére
És még hasznosabb is
Többre megy az ember ha itt kezdi el, eddig én sem voltam hajlandó javara.
-
pittbaba
aktív tag
Ha elég egyéb programozási és puskázási tapasztalata van az embernek, meg lehet próbálni szerintem.
Én több mint 10 éve foglalkozok webes fejlesztéssel, de a Java teljesen kimaradt, most mégis nekiültem és egy hét alatt felhoztam magam annyira, hogy egész jól elboldogulok az android app fejlesztéssel. Az első hét keményen érintett az tény -
pittbaba
aktív tag
válasz
martonx #6562 üzenetére
Na ezaz, én is így indultam neki, de nem
Mivel előtte kell ' ' minden köré, ezért így állunk: 'a','b','','"bla',' bla',' bla" ). Ha csak az egyik problémát kellene megoldani a kérdésben említettek közül az működik, de egymás után már nem...Leegyszerűsítve a problémát: Minden vessző körül legyen ' kivéve, a " " közötti szövegeket, ott ne csináljon a vesszővel semmit.
-
pittbaba
aktív tag
válasz
Jester01 #6563 üzenetére
Wow! Köszönöm a felvilágosítást, nem néztem ennek utána, csak tapasztalataim szerint legutóbb ;-vel mentette el az Office-állat
Egyébként Androidra SQLite adatbázis fájlba szeretném írni a GTFS adatokat, ilyen megoldás még nincs, és sokan örülnének neki. Egy hete kezdtem el tanulni az Androidra fejlesztést, gyakorlási szándékkal kezdtem ezt el, nem azért hogy valami nagyot alkossak
Már csak ennyi hiányzik. Működik, de nem hibátlan. Ha sikerült majd közlöm.
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Egy jó kis regexpre lenne szükségem, segítsetek nekem.
Az alap helyzet, hogy GTFS adatbázisból (google helymeghatározós adatbázis) szeretném felvinni az adatokat adatbázisba.
A fájl formátuma nagyon hasonlít a CSV-hez ,de vesszőkkel vannak elválasztva a mezők, nem pontosvesszővel.Ez nekem tök előnyös egy darabig, mert az SQL insertet különösebb nehézség nélkül meg tudom oldani.
A fájl első sorából megkapom a mező neveket, a következő sorokból meg a hozzájuk tartozó értékeket:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,c2,c3,c4)Így igazából nem kell hozzányúlnom semmihez ahogy kiszedek stringbe egy sort, az már használható is. Viszont van néhány nehézség (az egyszerűség kedvéért minden TEXT típus):
Vannak olyan tartalmak amik üresek:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,,,c4) ez hibát generál a helyes forma:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,"","",c4)A nem üres tartalmakat is "" vagy '' közé kell rakni:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( "c1","","","c4")Ezt meg tudtam oldani, viszont ez után jött amin megakadtam tegnap óta, vannak olyan tartalmak mikor így néz ki a dolog:
INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( c1,c2,"Csepel, Szent Imre tér, Cseresznyés utca",c4)Ez azért gond, mert eddig úgy oldottam meg, hogy , csere ',' -re, majd ,' " csere ," -re és " ', csere ",
A végeredmény (minden alkalommal a string elejére és a végére tettem egy -egy ' jelet persze):INSERT INTO table (t1,t2,t3,t4) VALUES ( 'c1','c2',"Csepel',' Szent Imre tér',' Cseresznyés utca",'c4')
Ez már majdnem jó, de a " " közötti ','-ket kellene nekem még ,-re konvertálni. Nem lehet tudni hány vessző van, van ahol egy, van ahol 3.
Várom a megfejtéseket, szerintem ez jó kis feladat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Akciófigyelő: Humble 'WB Play The Legends' Bundle (PC)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest