Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Pajac: száz pí
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
bdav
őstag
válasz
Pho3bus
üzenetére
ha a helyiértékes felbontás megvan akkor én hármasával szedném a számjegyeket (száz - tíz - egy), u.i ezek közösek, és csak utána kell írni hogy ezer v. millió ha 3mal odébb vannak. a neccesebb résznek én a kötőjelezés eldöntését tartom, de tényleg ott a pontos szabályoknak sztem nézz utána.
-
Tottu
senior tag
válasz
Pho3bus
üzenetére
Te is szenvedsz a progival?

Nekem már kész van a terv.(remélem fog is működni, ha nem akkor...
)
Egyébként az én feladatom: beolvas egy ELŐJELES számot egy file-ból (MAX számjegy: 100db, MIN hogy ne férjen bele egy változóba se
) ezután van egy műveleti jel + vagy - és a következő szám egészen addig amig nem olvasunk be egy = jelet.
Előszőr nem is gondoltam hogy ilyen nehéz lesz, de amikor elkezdtem gondolkozni azon hogy mi van ha ''-'' -hoz adok hozzá egy számot, és az első szám kisebb mint a második (természetessen a negatív számot ha pozitívnak veszem), akkor előjel váltás következik be. Nah ez az egyik eset, de lehet még bőven ragozni.
Nekem ehez kb 3 óra volt szükséges hogy rájöjjek mit és hogyan kell csinálni.
-
bdav
őstag
válasz
Pho3bus
üzenetére
arra gondolsz hogy beírod neki azt hogy 3468 és kiírja hogy háromezer-négyszázhatvannyolc?
azt vkönnyű megoldani hogy meglegyenek az egyes helyiértékek: legyen x a bemeneted, ekkor legkisebb helyiérték=x%10; x=(x-x%10)/10; és így tovább amíg 0 nem lesz x. Ezek után most fel kéne lapozni a magyar helyesírási szabályzatot hogy hogy is van pontosan
(2000ig mindentegybeírunk utána kötőjelezünk kivéve ha ''kerek'' a szám)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós kamerák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vírusirtó topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Eladó AM5 Gamer Számitógép
- Apple iPad Mini 6 64GB, Szép állapot,
- iPhone 15 PRO MAX 256GB natúr titán gyonyörű! KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 89%! Fulldoboz!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Samsung Galaxy S22 8/128 GB Phantom White ÚJ, gariban cserélt! 6 Hónap Jótállás
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Razer gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
) ezután van egy műveleti jel + vagy - és a következő szám egészen addig amig nem olvasunk be egy = jelet.