Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz emvy #20736 üzenetére

Az van, hogy 100-asával szórjuk be tranzakcióba az egymástól nagyjából független SQL-eket, aztán így kötegelve küldjük be az adatbázisba, mert így nem ül le tőle az adatbázis szemben azzal, ha egyesével küldjük be őket. Aztán ha valamilyen SQL hibára fut, akkor elnyeljük a hibát, hogy ne veszélyeztesse a teljes tranzakciót. Ha mondjuk out of range okozza a hibát, akkor rendben bekerülnek a változtatások commitnál egyedül azt hagyja ki, aminél a hibát dobta. Azoknál a kivételeknél, mint pl. deadlock, ahol elszáll a teljes tranzakció, ott muszáj újrapróbálni az egészet, hogy ne legyen adatvesztés. Aztán ezért kellett különbséget tennem a két hibatípus között. De közben találtam egy drupal kódrészletet, ami alapján megírtam a saját ellenőrzőt hozzá, úgyhogy rendben van. Most várom az out of range hibákat, mert enélkül a fejlesztés nélkül esélytelen volt debuggolni őket. A deadlockra már nagyjából rájöttem, hogy mi okozhatja, de nem javítható, teljesen újra kellene tervezni az egész rendszert hozzá. Úgyhogy ma sem unatkozom. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák