- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
VikMorroHun
őstag
válasz
proci985 #20701 üzenetére
"se hungarian notationt"
Kíváncsi voltam, mi a baj ezzel. Wikipédián találtam is egy vicces felsorolást.
Főleg ezek a pontok tetszenek:
- Most of the time, knowing the use of a variable implies knowing its type.
Talán igen, talán nem.
- Furthermore, if the usage of a variable is not known, it cannot be deduced from its type.
Igaz, de nem is ezért találták ki.
- It makes code less readable, by obfuscating the purpose of the variable with type and scoping prefixes.
Tehát egy változó elnevezési gyakorlat, ami segíti a kód olvashatóságát, megnehezíti a kód olvashatóságát. Aha.
- The additional type information can insufficiently replace more descriptive names. E.g. sDatabase does not tell the reader what it is. databaseName might be a more descriptive name.
Az sDatabaseName az meg nem lehetséges, ugye.
- It's harder to remember the names.
Miért is?További érdekesség: a hivatkozott irodalomban szerepel a Clean Code egy bizonyos Robert Cecil Martintól.
-
cucka
addikt
válasz
proci985 #20701 üzenetére
De jó is lenne, ha az egyetemről kikerülők kennék-vágnák a clean code témát. Sajnos a valóság ennél sokkal lelombozóbb.
Velem előfordult már, hogy "senior" programozó sok év tapasztalattal és millió feletti fizetéssel, és én kellett neki elmagyarázzam, hogyan kell megírni egy unit tesztet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest