Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!

Új hozzászólás Aktív témák

• Silεncε

őstag

válasz bozsozso #13128 üzenetére

Alapvetően amit én mondtam, az egy webes irány. Futtatás: lesz egy webszervered, ami fogja neked szolgáltatni a weboldal fájljait (html, css, js, stb..). A PHP ott jön képbe, hogy te szeretnél pl adatot bevinni, adatokból oldalakat generálni, hasonlók. Ehhez kell a PHP. Az említett XAMPP több dolgot tartalmaz: van benne egy mysql db, egy Apache webszerver, hozzá PHP (meg ezenkívül még több dolog, de az nekünk most nem fontos). Amikor beírod a böngésző címsorába az oldal címét, a webszerver kiadja neked az adott oldalt és mivel az tartalmazni fog PHP scripteket, azok lefutnak. Te a php kódot nem fogod látni, csak a végleges HTML oldalt kapod meg, a PHP szerver oldalon fut. Azt, hogy lehet-e belőle .exe-t csinálni nem tudom (de tuti van valami ilyen elborult projekt), de nem is kell szerintem, pont ez a lényege.

A közös db-t azért írtam, mert gondoltam, hogy több helyről is el akarjátok érni, de mivel csak egy gépről, ez így tárgytalan.

Ha leszeded a XAMPP-ot, abban benne van minden, azzal már tudsz dolgozni.

cattus: azok is jók lehetnek, kérdés, hogy egy JavaFX mennyire jó kezdés olyannak, aki még nem látott (ez csak feltételezés, sry, ha tévedek) Java-t :D

• bandi0000

nagyúr

válasz bozsozso #13128 üzenetére

Ha ún. webes dolgot akarsz, akkor lesz pl 1 gépen a Mysql db-d, lesz pl egy php/java rest apid, ami kapcsolatot tart a db vel és a klienssel, ami esetedben lehetne egy bot egyszerű HTML+Css weboldal, és kb olyan lenne a végterm3k mintha megnyitnál egy weboldalt, csak esetedbe nem kéne ezt kitenni webszerverre

Bár szerintem ez így bonyolult, ha jól veszem ki a szavaidból nem fejlesztő vagy, csak össze akarsz dobni valamit valamilyen nyelven ami segít valamiben

Szal akár Javaban is, vagy C# ban is meg lehet csinálni, és akkor lesz egy futtatható állományod bár hogy mi lenne a legegyszerűbb hát passz

Új hozzászólás Aktív témák