- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- votlage71: Kábel menedzsment
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
annak idején (1983) egy HT1080z gépet hoztak az általános iskolába a kozeli egyetemről kölcsönbe. néhányan körbe ültük a gépet, a tanár meg azt mondta:
"látjátok, azt irha ki hogy READY. ez azt jelenti hogy várja az utasításokat.meg kell adni hogy mik a bemeneti adatok, azokon milyen műveleteket, milyen sorrendbe kell vegrehajtani hogy a kívánt kimenetet kapjuk. ez a programozás."
ennyi a módszerem. en oktatok is egyetemistákat ugyan ezen elvek szerint, es működik.
ja és ezek után szerintem elég egy száraz referencia könyv. tudom hogy nem normális dolog, de annak idején én szó szerint kiolvastam egy basic, majd később egy pascal referencia leírást. számomra nagyon sokat jelentett és a végén egyben láttam, éreztem az egészet, kb mint Neo a Matrixot
persze a tutihoz kellenek architektúrális, operációs rendszer, hálózatos stb ismeretek is, egy jó nagy adag rendszerszemlélet, optimalizálási képesség és igény....
-
bucsupeti
senior tag
épp ez az ellentmondás. az allashirdetesek nagytobbsege diplomat kér. persze mindenki tudja hogy a diploma nagyon keves esetben jelent gyakorlati tudást és szerintem ez igy van rendben. az egyetemen nem a gyakorlati tudást lehet megszerezni hanem egyfajta látásmódot, kepesseget ami elore vetiti hogy az ember képes komplexebb technológiákat megismerni megtanulni. a 2-3 év gyakorlat az már azt jelenti hogy egybol munkara fogható a munkaerő.
szerintem az aki az egyetemi előadásokon akar megtanulni programozni ugy hogy a feleves feladatokat mással iratja es nem gyakorol önmagától az soha nem lesz (jó) programozó.egyébként en magam autodidakta modon tanultam programozni, úgyhogy szerintem van jó megoldas az autodidakta modszerre.
-
axioma
veterán
En azt sejtem itt problemanak, hogy egy olyan temahoz akarsz hozzanyulni, amit jellemzoen - osszetettsege es erosebb matematikai hattere miatt - nem a programozasi kepzes elejen szoktak targyalni (grafika, plane 3d modell). Valoszinuleg megoldana a problemadat, ha legalabb elolvasnal teljesen nullarol indulo programozasi oktatoanyagot (amiben legfeljebb karakteres input/output lesz), es ha abban nincs rogton benne, egy olyat ami az objektumorientalt reszt elmagyarazza. Es csak ezek utan - azaz a helyen - a grafikaval foglalkozokat. Bar nem irtal peldat, hogy milyen fogalmak hianyoznak, de gyanitom igy mar meglenne.
-
axioma
veterán
0. sajat gyerek tanitasa - folyamatosan, nem csak egy kerdesnyire - az esetek tobbsegeben nem muxik... ismerose talan.
1. az algoritmus fogalmat kell elobb elsajatitani, ehhez lehet kezdeni a lightbot nevu jatekkal, meg a teknos logo-val rajzolni bonyolultabbakat, ahol van eljaras, foleg ha parameteres is
2. nemreg lattam egy cikket, ez is erdekes lehet neked a benne levo linkek miatt: [link] (de a fentiektol elteroen errol semmi tapasztalatom nincs, csak olvastam)
Termeszetesen ha jo tempoban veszi az akadalyokat, akkor lehet rendes prog.nyelvbe is atmenni, a lenyeg inkabb az szokott lenni hogy vlaami celja legyen az eredmennyel (pl. akar szamkitalalos a tesonak, vagy egy jol kinezo kepernyovedo...)
Szigoruan szvsz. -
akrobet
tag
-
c4-eXp
aktív tag
Na ezek a 3d-s dolgok nem úgy vannak, hogy egy nyelvre konvertálja a progi az objektumot. Ilyen, hogy pl. c++-ba konvertálok egy modellt, nincsen. Lehet viszont olyat csinálni, hogy X file-ba mented el. Ez a directx szabvány 3d-s file-formátuma. Ez azért jó, mert a directx tartalmaz olyan függvényeket, amelyekkel egyszerűen be tudod tölteni az X file-okat, és megjeleníteni. Opengl-nek nincsen alapértelmezett 3d-s file-ja, ha jól tudom. Tehát ott neked kell megírni hozzá a betöltő fv-t, vagy szerzel egyet, amit valaki más írt meg (sok ilyen van).
-
c4-eXp
aktív tag
Teljesen jó a pixelenkénti kirajzolás, ha megfelelő lépésközzel csinálod, akkor nem esik szét. Én is így csináltam még pascalban egy egyszerű kis fv-ábrázoló progit. A dev-c++-nak és a vc++-nak ha jól tudom, nincs grafikus könyvtára, így kénytelen leszel gdi-t, opengl-t, vagy directx-et használni.
-
emitter
őstag
Én is gondolkoztam ilyen függvény-ábrázoló progi készítésén, de valszeg nem ezt fogom házinak megírni.
Ha jó az elgondolásom, én úgy csinálnám, hogy egy ciklussal bizonyos lépésközzel (mondjuk 0.1, vagy még kisebb) minden x-re kiszámlonám az y-értéket, majd az így kapott koordinátájú pixelt berajzolnám. Természetesen mindezt egy adott intervallumban, mondjuk -100 és +100 közötti x-ekre. Ja és előtte megrajzolnám a koord. tengelyeket.
Közelebbi tanácsot sajnos nem tudok adni, én is most kezdtem a C-t, a helyedben átolvasnám egy C-könyv grafikával foglalkozó részét.
Sok sikert! -
c4-eXp
aktív tag
[link]
Magyar, de nem letölthető, hanem megvehető.Nekem is megvan egy ideje, szerintem jó könyv. OOP is van benne, de grafika nincs. Ha rajzolgatni is szeretnél, akkor ajánlom hozzá az opengl-t. Szerintem érdemesebb azzal kezdeni, mint a directx-szel. És ahhoz még van igen terjedelmes ingyenes segédanyag is. Asszem már belinkeltem egyszer pár hsz-szel ezelőtt.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Sorozatok
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Wise (ex-TransferWise)
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Revolut
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest