Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: PC házat cseréltem, avagy tényleg olyan híg-e az olcsó hús leve?
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tomasz72: Jimi home multiméter
- potyautas: Okos?telefon
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Ketogén étrend
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
Hello,
Sajnos új problémával kell hozzátok fordulnom, de ez más jellegű lesz.
Szereztem második gépet, ezért nekiálltam a hálózati programozásnak. CSikerült egy nagyon alap chatelőt yrnom, de gondoltam, továbbfejlesztem, hogy hanggal lehessen kommunikálni. Tehát: felveszi a beszéded (nem folyamatosan veszi, csak amikor mondod, hogy vegye), majd ezt TStreamként (adatfolyamként) átküldi a hálón (2 komponenst használok: ServerSocket és ClientSocket, a kliens küldi). Csak 1 baj van: a kb 1 megás filebó csak 64k jön meg. Még próbálkozok azzal, hogy 64k-nként küldjem el, de várok más tanácsokat is.
Zsinór
''Ha a Word WYSIWYG, akkor mért van benne nyomtatási kép?'' -
Tele von Zsinór
őstag
Nna, megnéztem mindkettőt.
A NSIS nagyon jó, nekem tovább tartott a dolog, de én is összehoztam. Csak sajna nagyobb, mind a GhostInstalleres változat.
A TDbf-et már elkezdtem beépíteni a programomba, nagyon tetszik.
Még egyszer mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget! Ha nektek kell, szóljatok, az e-mailem publikus. -
Tele von Zsinór
őstag
Khhm...utoljára pénteken néztem meg a fórumot, akor is ez előző volt az utolsó bejegyzés, és most hétfő van. Könyörgöm nagyon kéne a cím! Ja, a NSIS jó, csak marha bonyolult, 3 órát elvoltam egy normális telepítővel.
-
Tele von Zsinór
őstag
Hello!
-A CS pályát a haverom csinálja, 1 hete.
-UPXet én is használok, és a ghost is benyomja magát vele utólag
-Sajnos nics ilyen free DBFes komponensem de kéne, tehát nagyon szépen kérlek, küldj címet! És ne csak a DBFes komponensét, hanem a te féle installeredét is. Nagyon megköszönöm, előre is. -
Tele von Zsinór
őstag
A progi a fantáziadús www.ghostinstaller.com címről szedhető le, és a nem varázslóst ajánlom, az is megcsinálja amit az, de ingyenes, és az is könnyen kezelhető, ha kéznél van a help. Én pl. 1szer megírtam a szükséges fileokat, azóta csak frissítem a telepítendőket, és újraszerkesztetem a telepítőt.
-
Tele von Zsinór
őstag
Nem, nem personal, bár azt is kipróbáltam. A prgi Delphi 5 Enterprise Editionben készült.
A telepítőről: A Delphihez jár az InstallShield Express, de nem igazán tetszik, GhostInstallert használok. És így most csak ~700k, ha mindenhova felrakná a motort, szerintem lenne 3 mega is, ami (ismerve a hazai internetviszonyokat) marha sok. Tehát jobb lenne, ha csak annak kellene azt is letölteni, akinek tényleg kell, mert különben hamar megutálnának, és senki se használná a progit. Mondjuk próbálom máshogy is terjeszteni (írtam újságoknak, Free Software Bank, stb), de még mindíg a netes felhasználók dominálnak, tehát elsősorban rájuk kell gondolni a telepítő összeállításakor, úgyhogy az most csak a progit tartalmazza, egy töküres adatbázist, és a telepítőt. Ja, a progi exe-je 906k, de a telepítő csak 700k, pedig mást is felrak. -
Tele von Zsinór
őstag
A programot Delphiben írtam, de régebben kódoltam VBben is, de leszoktam róla a szükséges DLLek miatt. Az adatbázis 2 táblát tartalmaz, az egyikben 3, a másikban 8 mező van. A prg-t pedig le lehet tölteni, http://putraware.ini.hu az oldal címe. A prgi neve ''CD-Nyilvántartó''. Arra már rájöttem, hogy lehet üres adatbázissal is terjeszteni, ezt csak az XP nem szereti, a többi bírja.
-
Tele von Zsinór
őstag
Köszi, megnéztem. De: találtam ugyan MS Jet 4.0 SP3-et, de szerintem ez nem tartalmazza az eredetit, hanem csak egy patch. Volt ott sok más is, esetleg valamelyikben álnéven ott rejtőzik ami nekem kell? Időm és pénzem nincs itthon mindet letölteni és megnézni, kérlek, segítsetek!
-
Tele von Zsinór
őstag
Hello,
Írtam 1 jó kis adatbázis-kezelős programot, ami MS ADO-t használ. De van vele 1 gond: sok gépen ez még nincs fönn (csak 98on, NT4en és az újabbakon), és nem tudom, honnan lehet letölteni ezt. Jó, tudom MS, de ez a legjobb, és ha a másik lehetőséget választottam volna, minden gépre telepíteni kellene egy ~2 megás adatbázismotort.
Aktív témák
Hirdetés
- Packeta
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung kuponkunyeráló
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7270,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Xiaomi 15T Pro 12/512 Fekete. Alza vásárlás 36 hó garancia.
- i9 10900, 48GB DDR4 Kingston Hyperx Fury (3x16GB), Gigabyte H470M DS3H, Be quiet, Zalman
- Apple Watch Series 11 46MM 100% Akkuval Fekete színben 2026.09.19-ig Apple Garanciával
- Asus Zenfone 10 16/512 garanciával - mint az új
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600XT 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN S2 TG CM 650W
- Csak kipróbált Mini-Erőmű! Mini-PC Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest