Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Balint133
    aktív tag

Ha feltöltődött a két puffer kondi és az erősítő sem vesz fel áramot,akkor ott sem folyik előbb utóbb áram és felpumpálja a maximumra...
    A tekercsnek két lába van... Az ellenvele van párhúzamosan kötve,de azt én megpróbálom beleépíteni.
    A tekercsret függőlegesre fogom csimálmi,így nyersz helyet. Kb-ra hagyjá ki neki egy 1.5cm-es környi helyeket és 1cm-re legyen egymástól a két lába...

Most nézem,hogy a régi (nem működő) quad-ban is pont ilyen tekercs van. Lehet azt vezsem ki,mert szebben fog talán kinézni,mint az én kezem által,de előszőr kiprószálom az egyiket saját kézzel...

A krapek a bólban egy zénerdiódás folytó áramkört fog javasolni..De ott az a baj,hogy vagy 2ezer egy 300W-os zérendióda,ha egyáltalán lehet olyat kapni..
    Azon menne el a plusz áram,de képzelheted,hogy az 500W-os trafóstól az milyen meleg lesz...:D (sza ez kilóve...)

Ha van sok (kb 200 ezer) pénzed,akkor vagy a trafó és a diódahíd vagy a diódahíd és az stk közé beraksz egy rakat diódát sorosan... ímiond a két polaritáshoz..
    Ezeken egyenként 0,7V esik. És ''márkásat'' vegyél,mert akkor nem lesz zajos a rendszer tőlük....

[Szerkesztve]

Aha értem, a lapra, ez van ráírva, kb. ''...a panelon lehetőség van +/-24V levételére, IC1, IC2-vel +/-15V levételére, kisebb Ut, vagy nagyobb áramigény esetén, az ellenálások értékét csökkenteni kell, R3, és R4 teljesítményét esetleg meg kell növelni!...'' na kb ez volt benne! Zénerdióda, hmm ez nem rossz ötlet, de qrva drága, most kiszámoltam:

A diódákból, egyenként(polaritásonként) 14 dióda kéne, sorosan, kb számoljunk 15 diódával, ezt beszorzom 2vel, és ezt a harmincat, beszorzom 100al, és kijön, h. kb 3k-ból megvan, de mlyen diódát vek, mondj vmit please!! azt se tom, h. mennyi egy dióda!! Ezeknek csinálok egy nyákot, és sorosan bekötöm a 15*2 db-ot(a két polús miatt)

Ok, a tekercseket olyanra csináld amilyenre kell! Azt gondolom tod, h. 2uH-ra kell! Nem?

Új hozzászólás Aktív témák