Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• V/

nagyúr

Néhány segédanyag a Paypal használatához

Kártya hozzáadás a Paypal fiókhoz
    Letöltési link.

Konverzió beállítás bankkártyához, ne a Paypal árfolyam legyen használva
    Letöltési link.

Paypal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára:
    Letöltési link.

Paypal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés:
    Letöltési link.

Paypal egyenleg gyors feltöltése pénzzel a Add funds to your account instantly használatával.
    Gyorsabb, mint a normál Unicredit-es számlára történő sima Top Up utalás!
    Letöltési link.

Paypal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja
    Sok embernek gondot okoz, ha valamilyen gondja van a megvásárolt termékkel, költséges a visszaküldése és ezért inkább lemond róla.
    Ha vissza kell küldenünk az eladónak a terméket (és PayPal-el fizettünk), lehetőségünk van a visszapostázás díját a Paypal-n keresztül visszaigényelni. Évente 12 alkalommal, alkalmanként maximálisan 9300 Ft-ot térítenek vissza, nem kötődik hónapokhoz. Csak az eladó által vállalt visszaküldési időtartam alatt. A Return megjegyzés napjai.
    A dokumentumban leírtam hogyan működik.
    Letöltés.

Az oldal elérése
    Paypal Refunds Return

Gyakran ismételt kérdések Paypal-el kapcsolatosan (teljesség igénye nélkül)

Kérdés: Azt olvastam, hogy nem jól adtam meg a nevemet a regisztrációnál.
    Válasz: Vannak régi anyagok az Interneten, ahol tényleg helytelenül írják a névcserét.
    A helyes sorrend:
    First name = keresztnév
    Last name = vezetéknév

Kérdés: Kaptam értesítést, hogy felfüggesztették a Paypal fiókomat és aktiváljam újra a megadott linkre kattintva. Mit tegyek?
    Válasz: Ez egy adathalász e-mail lehet. Ha nem a Paypal alábbi címeiről jött, akkor átverés.
    Ezek a Paypal hivatalos e-mail címei:
    service@paypal.com
    service@intl.paypal.com
    paypal@e.paypal.com, de ezt csak akkor használják, ha a felhasználási feltételek változnak.

Kérdés: Paypal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen? Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
    Válasz: 3-5 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
    A visszatérítés –refund- ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor a kártyához tartozó bankszámlára.

Kérdés: Ezen az új Paypal felületen nem találom az átváltási árfolyamot? Hol tudom a Paypal egyenlegen lévő devizákat konvertálni?
    Válasz:
    Belépsz
    PayPal balance-ra katt
    Manage currencies-katt

Kérdés: Ebben a hónapban lejár a Paypalhoz adott hitelkártyám érvényessége. Mit tegyek?
    Válasz:
    Ha nem változik a kártya száma - folyamatos frissítés -, akkor csak a dátumot kell módosítani. Utána mindenképp célszerű a konverziót újból beállítani, csak rá nyomni egy frissítést arra is tulajdonképp.
    Belépés után
    Bank accounts and cards
    Katt a kártyára
    Alatta Edit
    Expiration date át írni,
    kell a CVC kód és Save

Kérdés: Vásárlás esetén a Paypal vagy a bank vált kedvezőbb árfolyamon, ha kártyával fizetek?
    Válasz: A banki váltás a jobb. A beállítás egy lejjebb lévő útmutatóban.
    Kártyával történő vásárlás esetén a kártyakibocsátó árfolyamai, a bankok ez alapján számolják el a vásárlást. A konkrét szabályok az adott bank kártya szerződési feltételeinél.
    Itt lehet megnézni a Visa kártya árfolyamokat.
    https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates
    Itt lehet megnézni a Mastercard kártya árfolyamokat.
    https://www.mastercard.com/hu/consumer/currency-converter.html

Kérdés: Szeretném a ……..Bank számlaszámomat felrögzíteni a Paypal fiókom alá, de nem sikerül.
    Válasz:
    1.Nem a kártyához tartozó számlát – alszámlát - kell hozzáadni. Azt, amit az általános pénz fogadásra és utalásokra használ.
    2. Csak a számokat szóköz, kötőjel nélkül, 24 szám, ha az utolsó 8 számjegy 0, akkor elegendő az első 16 számjegy.

Kérdés: Nem tudom a kártyámat a Paypal fiókhoz hozzárendelni, pedig minden adat jól van megadva.
    Válasz: Célszerű felvenni a kapcsolatot a Paypal ügyfélszolgálattal. Itt bármely kártyás probléma jelezhető.
    Belépés után
    Message Center
    Create New Message
    Téma: Bank Account/Credit Card
    Altéma: Credit Card/Debit Card – Add/Remove/Edit
    Szükséges a kártyaszám utolsó 4 számjegye is.

Kérdés: Hogy tudom feltölteni a Paypal egyenlegemet?
    Válasz:
    A Paypal egyenleg két módon tölthető fel bankszámláról.
    Belépés után a Paypal balance alatt
    1. Top Up ez az Paypal Unicredit Bankszámláján keresztüli egyenleg feltöltés, utalni a saját nevünkre szóló bankszámláról 3-5 nap
    2. Add funds to your account instantly választása, amikor a saját bankon belüli utalással, rövid időn belül (2 perc- 1 óra) töltjük fel a Paypal egyenleget. Itt más számláról is mehet a pénz.
    3. Egy másik Paypal fiókos küld pénzt.

Kérdés: Top Up-al utalok pénzt a Paypal egyenlegre, hogy kell megadni az adatokat?
    Válasz:
    Kedvezményezett neve: PAYPAL PTE LTD
    Kedvezményezett számlaszáma: 109180010000000115050684
    Közlemény: Csak a Transfer ID, semmi más.

Tippek:
    A Paypal fiók adatainak elérése:
    Bankkártya(-ák) alatt
    You can update them in your Wallet.
    Alul: Old account view
    Akkor előkerül a My Profile normális oldala.

Az új cím hozzárendelése a regisztrált bankkártyához.
    Amikor beírjuk az új címet
    My Profile
    My personal info
    Address
    Update
    Add Street Address
    Alul látható az adott kártya az Associated Credit Cards-nál, ott bejelölni a kártyát a mentés előtt és kész a hozzárendelés az új címhez.

Ha Top Up-al lett pénz utalva és lemaradt vagy nem jól lett megadva Transzfer ID.
    Belépés után
    Message Center
    Create New Message
    Téma: Bank Account/Credit Card
    Altéma: Add/Withdraw funds
    Üzenet (angolul):
    Ekkor (dátum), ilyen bank (bank neve), ilyen……….. számú számlájáról, ennyi……… összeg lett utalva.
    Ennek az utalásnak ez a -adott bank- …………utalási azonosítója.
    Lemaradt az én transzfer ID-em amely ez.................., és ez a Paypal azonosítóm (az e-mail)………….amelyhez tartozik.
    Kérem Önöket könyveljék le az összeget a fiókomhoz.

Új hozzászólás Aktív témák