Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
bodzasfanta #2579 üzenetére
Az itt gyakran használt szolgáltatóknak van kiépített magyarországi kapcsolatuk.A twitchnek nincsen, a PR nemzetközi sávszélességére vagy utalva, amin meg a PR meg a Digi is spórolnak. A google pl. itt van a bixen, így olyan, mintha belföldi oldalt nyitnál meg.
-
bodzasfanta
csendes tag
Most meglepően jó https://i.imgur.com/euUkebR.png
Az lehetséges hogy a helyi alhálózat annyira leterhelt este, hogy megöli a feltöltést? De ami érdekes, hogy "sima" feltöltés az gond nélkül ment (leteszteltem egy 4 gigás fájl feltöltésével Dropbox-ra). De valahogy a streamelés nagy dobálta magát. Főleg Twitch-re. Még Facebook Live-ra is kipróbáltam teszt jelleggel és ott se volt drop frame OBS szerint.
-
Årpi
őstag
válasz
bodzasfanta #2577 üzenetére
Szia, teszteld le a különböző twitch szerókat, hátha csak a routing lett rossz valamelyik irányban:
-
bodzasfanta
csendes tag
PR 120-as netünk van és próbálok streamelni Twitch-re de a letöltéssel ellentétben a feltöltés iszonyatosan fluktuál. Lényegében nem stabil. Nem nagy dologról van szó (4000 kbps, 500 kb/s) de igy néz ki https://imgur.com/a/aIYE0qG
Egy percen belül többször is le és fel szalad a sebesség szinte azonnal. Ha lejjebb húzom a dolgot (3000 vagy akár 2000 kbps) akkor sem változik semmi a fluktuáció megmarad. Csak érdekelne, hogy erről mi a vélemény. Gondolom ez a PR oldalán van én már tényleg próbáltam mindent. Vagy nem tudom, hogy az én oldalamon mi okozhatná ezt... A vicc az, hogy ezzel még 1 hónapja kb nem volt probléma, csak most kezdte el a dolgot. Volt olyan mikor 6-7 órát streameltem este és 0 drop frame volt, tökéletes feltöltés. Most 10 perc se kell ahhoz, hogy elkezdje ezt... Kicsit frusztráló, mert nem tudom mit lehetne tenni. Lehet hogy csak a Twitch felé ilyen? Tényleg nem tudom
-
zolka95
őstag
válasz
Alteran-IT #2574 üzenetére
v2, de van egy v4-es is
openwrt-t használok mindkettőn. -
Alteran-IT
őstag
válasz
zolka95 #2573 üzenetére
Nem a modemről beszélek, hanem a routerről, ha a routered (1043nd) v1-es verziójú, akkor tuti cseréni kell, vagy legalább is a szoftvert rajta, mert hiába vannak rajta gigabites portok, a hardver olyan gyenge, hogy az alap szoftverrel nem igen tud 130-150 Mbit/s feletti sebességet NAT-olni.
-
zolka95
őstag
válasz
Alteran-IT #2572 üzenetére
A modemem egy Cisco epc3208g, revision 1.0.
Specifikációja szerint 1 gigabites. A windows vezérlőpult, hálózati és megosztási központ részében is 1 gigabitet ír sebességnek ha összekötöm vele a pc-t.Szóval ezt nem kell cserélni.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
zolka95 #2571 üzenetére
De a kártyát a szolgáltató adja, viszont a bérlés helyett meg tudod venni tőlük egy fix összegért és akkor nem kell havidíjat fizetni, ennek van előnye és hátránya is.
Az előnye, hogy egy összegben letudod és nem kell érte több éven át havonta egy csomót kipengetni.
A hátránya pedig hogy ha megvetted és gallyra megy, akkor a szolgáltató nem köteles ingyen kicserélni, magyarul újra meg kell venned, míg a havidíjban benne van az, hogy ha gallyra megy, akkor "ingyé" (amit ugye megfizetsz a bérleti díjban) cserélik.Ami pedig az előző hozzászólást illeti:
Ha digitális TV-d van, akkor tudod a kódolatlan digitális csatornákat nézni, ahogy eddig is, vagyis a prémium csomag csatornáit, persze ha az analóg kínálat jobban tetszik, akkor nézheted azt is továbbAmi a routert illeti, a Wifis részre ne vegyél mérget, meg a kábelesre is, kérdés hogy hanyas hardver verziójú, mert van vagy 4, abból az első az alap szoftverrel jó ha a 100 Mbit/s-t tudja NAT-olni, a Wifi-ről meg inkább nem is beszélek, a többi 3 nagyjából rendben van, a 2-es verzió még a problémás, főleg ha kezdeti firmware van rajta, mert akkor a 450 Mbit/s helyett csak 300 Mbit/s áll rendelkezésre és Wifi-nél ugye ez az elméleti sebesség, a gyakorlati sebesség kb. ennek a fele, persze megfelelő vételi adapter mellet és így tovább, na de lényeg hogy ha legalább v2-es hardver verziójú routered van és minden más is gigabites, akkor kábelen tuti meglesz, a Wifi meg más tészta.
-
zolka95
őstag
válasz
Alteran-IT #2567 üzenetére
És ha az egyik tv-hez nem kérek kártyát sem médiaeszközt, hanem simán bedugom a kábelt ahogy most van, akkor az analóg csatornákat lehet rajta nézni csak a digitálisat nem?
A routeremnek elvileg bírnia kell a netet még wifin is. TP-link 1043nd. Gépen is megvan a gigabites port. A modemben nem voltam biztos.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
zolka95 #2566 üzenetére
Hát hogy is kezdjem. Szóval a kártya tartalmazza a csatornák dekódolásához szükséges információkat, na már most mikor kapsz egy boxot, akkor ahhoz is adnak egy kártyát, mert maga a box az csak akkor szükséges, ha régi típusú TV-d van, amibe nincs dvb-c tuner, ha van, akkor egy CI modult kell kérned kártyával együtt és akkor nem kell box, nem tudom, hogy így érthető-e, lényeg hogy kártya az mindenféleképpen kell a kódolt csatornákhoz, viszont az kb. akkora mint egy bankkártya, hogy a TV-ben használni tudd ha van hely, akkor ahhoz kell egy CI modul, amibe belerakod a kártyát, azt meg a TV-be, vagy marad a box verzió ha régi TV-d van.
Szóval ha így nézzük, akkor meg tudsz spórolni egy médiaeszközt, viszont ha mind a 3 TV-n akarod nézni, akkor a másik kettőért akkor is fizetni kell, ugyanis te magáért a kártyáért fizetsz, hogy most azt CI modullal vagy box-al kéred az mindegy, az eszköz kérés meg attól függ milyen TV-d van, illetve melyik a kényelmesebb megoldás, vagy hogy éppen mit adnak/mi van raktáron
Egyébként meg igen, ha a kártyát a TV-be dugod a modullal, akkor nem kell más, a kábel ugyan úgy a TV-be és kész, a többit a TV végzi, persze egyes TV-k esetében azért be kell állítani, hogy a digitális csatornákat is keresse, vagy éppen csak azokat, mert a legtöbb TV alapból az analógot használja csak, hiába van ott a kódolatlan digitális is.A modem meg tökéletes, max. 400/100 Mbit/s-t képes kiszolgálni, a többi már csak hálózattól (pl. mennyire van túlterhelve), a usertől, illetve a user által rákötött eszköztől függ, mert ha csak egy 100 Mbit/s porttal rendelkező routered van, akkor cseszheted, itt amúgy még nem is kell a típussal szórakozni, mert ha a modem LINK ledje sárgán világít, akkor 100-as eszközöd van, ha zölden, akkor gigabites és utána már csak a PC portja a lényeg.
Ha csak a rendelésnél nem választod ki a Wifi opciós routert, akkor marad a jelenlegi stabil Cisco modem, amúgy meg nem akarok beleszólni, de hogy ne szívj velük feleslegesen, a helyedben először egy 120-as netet rendelnék, utána ha azt bírja rendesen a hálózat, akkor megrendelném a 240-es netet, elvégre minek fizetsz plusz egy ezrest a 240-es netért, ha a 120-ast se bírná rendesen, feljebb meg tudtommal úgy is lehet váltani, főleg hogy többet is fizetnél, persze ezt a részt érdemes megérdeklődni az ügyfélszolgálaton előtte, viszont ha így van, érdemes lenne így lépcsőzetesen feljebb váltani.Másik:
Érdekes mód, de a halásztelken lévőkkel állandóan kivételeznek, ami egyébként pofátlanság, ugyanis ők többet kapnak még DOCSIS hálózaton is mint bárki más, ráadásul kevesebbért, egyedül a 240-es net prémium plusz TV-vel és telefonnal kerül ugyan annyiba mint máshol, a többi csomag mind olcsóbb, természetesen nagyobb sávszélességű nettel. -
zolka95
őstag
Még mindig a pr-delta csomagban vagyok. Kemény 20Mbites nettel.
Nem halasztgatom tovább, most már váltok digitális csomagra (PR-TRIPLA XXL).Viszont még mindig nem értem ezt a kártya, médiaeszköz dolgot. Van egy médiaeszköz és abban van egy kártya, ami fogja a kódolt csatornákat, amikért én fizetek, ugye?
Ezt a kártyát nem lehet közvetlenül a tv-be dugni? Ugyanis a tv-n van egy CI slot kártyabemenet. És akkor megspórolnék egy médiaeszközt.
A weboldaluk szerint az 1. médiaeszköz ingyenes, a 2. és 3. már 1000Ft/hó. Ezt el szeretném kerülni. (3 tv-nk van)
Ha úgy nem működik hogy a kártyát a tv-be rakom akkor úgy fog hogy a kábelt tudom a tv-be?
Ha viszont egyik sem verzió sem működik akkor veszek én médiaeszközt és abba rakom a kártyát, ez így működhet?A modemet nem akarom lecseréltetni (cisco epc3208g). Ha ez elég 240Mbit/s nethez. Remélem nem fognak rám erőltetni valami mást.
A lényeg hogy ne erőltessenek rám egy gagyi routert. -
McSico
senior tag
és (#2564) alteran95
Pénteken kiderül melyiket kapom. Érdeklődtem emailben, azt írták hogy be lehet állítani bridge üzemmódba, így tudom használni a saját routerem. Arra nem kaptam választ hogy milyet kapok.
Úgyhogy ha jön a szerelő megmondom neki hogy már állíthatja is be a bridge módot, ha a központ is kell hozzá.
De nem is értem minek tuszkolják az emberekre a saját routerük. Igazán lehetne választási lehetőség, hogy elég e a modem vagy sem.
-
Alteran-IT
őstag
Nem biztos, hogy olyat kap, mert a PR forgalmaz egy DASAN H640RW típusú eszközt is (sőt én eddig csak erről hallottam), ezért kérdéses hogy pontosan melyik típus kerül hozzá és mi alapján, bár funkcionalitásban szerintem nem fog eltérni, vagyis ugyan úgy egy lebutított router módban lévő eszközt fog kapni minden esetben, mondjuk többet nem is érdemes elvárni tőlük.
-
Pogo22
újonc
Üdv!
A PR Telecom egy Huawei HG8247H típusú ont eszközt hoz, ill. a végén más karaktersorozat áll, de ez csak a régiókat jelölheti.
Ha rákeresel a Huawei oldaláról minden infot megkapsz.
Sajnos azt közölték velem, hogy csak router módban lehet majd használni. Pedig az eszköz tudja a bridge módot is, utánanéztem. Más szolgáltatónál állítólag lehet kérni az átkapcsolását.
Az n-s, 300 mbites Wi-fi rész kikapcsolható, így marad 4 gigabites lan.
Alapból ez nem rossz eszköz, igaz a Huawei termékpaletta belépő szintje. A félő, hogy ennek is lebutították a firmware-jét, mint anno a Technicolor-nak.
Sajnos a többi szolgáltató sem kínál jobbat, így valószínűleg én is maradok, ez a legkisebb rossz... A saját, ennél jobb routeremet kénytelen leszek Access Point üzemmódba kapcsolni. -
McSico
senior tag
Hali!
Úgy néz ki váltanom kell optikára mert a koaxot lelövik.
Így most úgy néz ki azt a modemet/router kombót kellesz használnom amit adnak. Pedig nem akartam babrálni, nem is értem mért nincs lehetőség egy mezei modemre mint eddig, és olyan routert használni amit akarok...Milyen az optikai modem/router? Mennyire stabil, mik a tapasztalatok?
wifi-t ki lehet kapcsolni? LAN portokkal hogy van ellátva?Illetve a tv adást is abból kell kinyerni?
Ha valakinek van esetleg fotója a cuccról még azt is megköszönném.
Jah, még valami. Esetleg méreteket tud valaki? -
Alteran-IT
őstag
válasz
viktorhu #2560 üzenetére
Nekem is ebből a szempontból jönne jól, múltkor is több GB-ot gyorsan fel kellett tölteni és így is órákba telt, igaz hogy egy 20 Mbit/s se lenne nagyon sok, de mégis a jelenlegi duplája lenne és fele annyi idő alatt felmenne minden, csak ugye itt próbálj meg feljebb váltani olyan csomagra, aminek nagyobb a feltöltése, a PR-esek (legalább is a 5/6 része) meg vannak lőve ebből a szempontból, itt nem éri meg feljebb váltani csak a feltöltésért, főleg nem ilyen áron, plusz ugye akkor még a hűség is meg a többi ... kész átverés és lehúzás az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi A2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest