Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
PunkZoli #2465 üzenetére
Pedig bírja az, csak eszük nem volt hozzá, hogy átrakjanak VDSL-re (ami már azért pár éve van), amivel vagy 30 kihozható lenne jó vonali adatok mellett, bondinggal pedig akár az 50 Mbit/s is meg lehetne, csak néha lusták azzal foglalkozni, hogy egy előfizetőhöz két vonalat kihúzzanak.
Sajnos ha csak PR és Telekom van egy helyen, akkor mindkettő elég nagy szívás, mert mindkettő egy eléggé dilettáns bagázs így két szar közül az épp hogy jobbat kell választani, ami pedig az idő elteltével változik, mert hol egyik hagyja szétrohadni a hálózatát, hol másik, illetve hol egyik fejleszt, hol másik, de ettől függetlenül mindkettő egy ótvar cég, de a T-be azt utálom, hogy mekkora egy cég azt ahhoz képest milyen idióta is, ilyet nem engedhetne meg magának egy nagy német telekommunikációs cég leányvállalata. -
PunkZoli
aktív tag
válasz
Alteran-IT #2464 üzenetére
Adsl volt, és egyszer hűségidő hosszabbításnál vissza is vették, igaz kevesebbet fizettem, mondván, hogy nem bírja a hálózat.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
PunkZoli #2463 üzenetére
Na igen, vannak kivételek, itt is vagy két normális van, akik előtt le a kalappal, de a többi ... amúgy látod, legalább tudták mi a baj, mert ha TC-s modemed van, akkor az a probléma az internettel, valószínűleg ha le lenne cserélve Cisco modemre, akkor nem lenne annyi probléma, de ugye tényleg mi az már, hogy azért hogy normálisan működjön a szar szolgáltatásuk még külön plusz díjat kelljen fizetni, szóval az ilyeneket nyugodtna fel lehet jegyezni és panaszként megírni nekik is, meg az illetékes hatóságnak is.
Itt meg max. 30-at bír rendesen a vonal úgy, hogy bondingban, vagyis két vonal teljesítményét adják össze, azt akkor még erre akarnak nekem rásózni 2 IPTV-t, szóval én a Telekomot elküldtem melegebb éghajlatra, 2017-ben ne ilyen szarral szúrják már ki a szemem, főleg hogy ahol meg optikájuk van, ott már szarrá fejlesztik hálózatot a 2 gigás meg egyéb csomag miatt, itt meg rendesen nem tudnak 30 megát adni, azt akkor azt is olyan áron adják már mint a gigás netet, tiszta idióták.
Egyébként ADSL, vagy VDSL volt neked? Mert ha 15 megás ADSL volt, akkor olyan 25-30 megát bír a vonal VDSL-n, bondinggal, vagyis két vonallal meg akár 50-et is ki lehet hozni belőle, persze ezt csak úgy mondom, ha mindenféleképpen váltanál vissza Telekomra, hogy azért van megoldás a normális internetre, kérdés hogy ők meg akarják-e oldani, hogy neked normális neted legyen.
-
PunkZoli
aktív tag
válasz
Alteran-IT #2462 üzenetére
A szerelők mind a két esetben normálisak voltak, második alkalommal látszott neki volt kellemetlen, hogy nem hagyhat kint egy másik fajta modemet, ami ciscos, mert nekem kellett volna még fizetni 2500 regisztrációs, vagymi költséget. Én erre nem voltam hajlandó, mert ahhoz, hogy működjön a szolgáltatásuk ne nekem kelljen még és még fizetni. Elvek.
Ja és a telekomos net fejlesztés meg 10 éve nem volt kb. 15 megát alig bírta, és akartak ajánlani 30at
Mondom kösznem. -
Alteran-IT
őstag
válasz
PunkZoli #2461 üzenetére
Végül is ha vársz és nem válaszolnak, akkor panaszt tehetsz az NMHH-nál, illetve a fogyasztóvédelemnél is és akkor akár kötbér meg minden díjfizetési kötelezettség nélkül fel tudsz mondani.
Egyébként ahol van normális VDSL, ott a Telekom a jobb, bár azért őket se kell dícsérni, mert az ügyfélszolgálat egyszerűen hasznavehetetlen, a szar IPTV pedig minősíthetetlen, plusz eszi a sávszélt is.
A másik meg, hogy ahogy a többi szolgáltatónál is, úgy a PR-nél is elég sok a hozzá nem értés, a szerelő is kimegy és gyakorlatilag azt se tudja, hogy mit kell csinálni, mindent csatlakozó meg kábelcserével akarnak megoldani, pár napig jó, aztán megint egy kalap szar az egész és jöhetnek ki megint, sajnos ha normális szolgáltatást akarsz ebben az idióta országban, akkor neked is értened kell hozzá egy kicsit és irányítani őket, hogy mit hogy kéne csinálni, meg mi is a probléma, bár nem akarom őket bántani, de némelyik szerelőnek a cég vezetésével együtt sincs annyi esze, mint egy marék szárított lepkének, persze ugye a hülye kormányunk preferálja, sőt díjazza is a hülyeséget az országban, így nem kell csodálkozni az eredményen. -
PunkZoli
aktív tag
válasz
Alteran-IT #2460 üzenetére
Szerintem megvárom a hónap leteltét és panaszt teszek, ott ahol tudok...
Pont arról szólt a kérdésem, hogy mennyit kéne kötbért fizetni, ha megszüntetném a szolgáltatást.
Ez az időhúzás gáz nagyon.
Anno két évet írtam alá, mondván, hogy a telekomnál csak jobb lehet, de pár hónap után kiderült, hogy nem, ez még rosszabb.
Nekem kell telefonálgatni, meg otthon lenni, hogy kijöjjenek javítani, hogy az alap szintű szolgáltatásuk működjön.
Na nem. -
Alteran-IT
őstag
válasz
PunkZoli #2459 üzenetére
Nem normális, persze náluk a nem normális a normális, mert tudnának gyorsabban is válaszolni, ha akarnának, de ugye nagy kényelmesen ráérnek. Nekem és ismerősömnek is volt amikor több hónap után válaszoltak, holott 30 nap a válaszadási idő, szóval ennyit erről a "korrekt" cégről és az ügyfelekhez való hozzáállásukról, a saját szabályukat nem tudják betartani, csak akkor azt tudnám, hogy minek hoznak ilyen szabályokat.
Egyébként mindent az ügyfélszolgálati címre írj, onnan majd ők intézik házon belül, illetve hetente rájuk írhatsz ugyan abban a levélben, hogy jó lenne ha már válaszolnának rá, persze kifogásuk mindig lesz, hogy hol ezért, hol azért nem válaszoltak időben.
Ha meg szar a szolgáltatás is, akkor jelentsd telefonon is az e-mail mellett, az a biztos, de telefonon mindenféleképpen jelezd és kérj kivizsgálást is, mert az e-mailre meg ki tudja hogy mikor válaszolnak, azt ha akkor már jó mikor ők utólag kivizsgálják és akkor küldenek ki valakit ellenőrizni, akkor ki kell perkálni ilyen meg olyan díjat, szóval vigyázni kell velük. -
PunkZoli
aktív tag
hello
Az szerintetek normális, hogy három hete nem válaszolnak egy emailemre, amit az ügyfélszolgálatra írtam, és egyszer már kaptam rá választ, csak volt még egy kérdésem?
Ja, a legjobb, hogy van egy info@ mailcímük is, arra azért írtam, mert akadozott a szolgáltatás...
az meg visszajött, hogy tele van a fiókjuk(pár hete)
Azt írja az oldal, hogy egy hónap a válaszadási idő...
Mekkora szar szolgáltató már?
Na bocs, csak dühöngök, mert átbaszásnak érzem ezt az egészet.
-
Alteran-IT
őstag
Ötletnek nem rossz és talán így olcsóbb, de nem biztos hogy hosszabb távon jobb, illetve stabilabb megoldás, főleg mert valakinél nem a Wifi funkcióval van (csak) baj, hanem azzal is, hogy a modem képes letöltési csatornákat elveszíteni és csak egy csatornával fenntartani a kapcsolatot, ilyenkor pedig könnyen be tud esni a sebesség 30 Mbit/s alá és a 120-as előfizetésnek meg a másik gigabites router kihasználtságának lőttek, persze ha sikerül kifogni egy normálisat, ami nem annyira instabil (egyébként érdekes, hogy ugyan az a hardver és szoftver van mindegyiken, de szinte mindegyik más hibát produkál), akkor olcsón megúszod, viszont ha esetleg a használt router sem gond, akkor néha látni hardverapro-n 1043 ND V2, vagy afeletti routert ilyen 6-10 ezer forint között, szerintem az se lenne rossz megoldás, persze kinek hogy.
Cserére meg nem nagyon lesz akciójuk, mert már megint majmok lettek. Úgy szól ez a csere szerződés, hogy ha hibás az eszköz, akkor ugyan olyanra ingyen kicserélik (ugye ez a garancia amit vállalnak a saját eszközre), viszont ha másikra akarsz cseréltetni úgy hogy nincs nagyobb probléma, úgy egyszeri 2500 Ft-ot mindenféleképpen ki kell pengetni, max. ha új előfizetést akarnál kötni ugyan arra a névre csak éppen Wifi router opcióval, akkor ingyenesen meg lehetne oldani, persze 120 fele már hova váltasz náluk, max. ha esetleg telefon, vagy valamilyen más előfizetést hozzá nem raksz pluszba, ami nincs és semmi szükség sincs rá, de ugye ez az üzlet politika, bár anno lehet csak jól szájba kellett volna vágni azt aki kitalálta és az is inkább elmegy dolgozni, mint sem hülyeségeket kitalálni.
Szóval a lényeg a lényeg, hogy ilyen jellegű cserekor kell fizetni így is úgy is, bár én még mindig nem látom az ÁSZF-ben ezt a részt, úgy hogy fel lehetne őket jelenti az NMHH-nál és akkor talán kicsit visszavennének az arcukból, főleg hogy sehol nem írják, hogy ennyit ki kell pengetni, pedig a TV és Internet ÁSZF-et is megnéztem a díjak résznél és ilyen nincs. -
Pecc
őstag
válasz
Alteran-IT #2456 üzenetére
Azért akarom, mert akkor két kör wifim lenne, amit adnak bentre pár méterre akadályok nélkül. Plusz az a router amit adnak gigabites így rendesen mehetne a 120 mega kábelen 2500ft ráfordítással akár, nem pedig 18ezer, mintegy valamire való gigabites router ami a melóhelyre lett (asus N18U)
De egyenlőre várok, hátha lesz valami akciójuk a cserére
-
Alteran-IT
őstag
Igen, ez így van, az esetek 90%-ban egy hulladék és nem éri meg átcseréltetni, főleg nem ha még rá is kell fizetni érte (egyre gyakrabban hallok erről az eszközcsere díjról, bár ÁSZF-ben nem találkoztam vele, úgy hogy remélem valaki aki ilyet intéz bejelenti az illetékes hatóságnak és rábasznak a szolgáltató körmére egy jó nagyot), ennyi erővel azt a 2500 forintot már bele lehet forgatni egy normálisabb olcsó Wifi router megvásárlásába (pl. 1043 ND, vagy ac esetén Archer C2, vagy inkább 1200, de mindegyikből az legújabb verzió, mert ezek az olcsóbbik AC-s routerek amiből az első 1-2 verzió egy rakás szar, bár az 1043 ND-nél is szar a v1) és akkor már jobban jár az ember, mint ha egy szart bérelne a szolgáltatótól plusz ráfizetéssel.
-
Pecc
őstag
Már csak egy év hűség van tudtommal.
Másik érdekesség.
Otthon is felemeltettem a netet 120-ra új csomag stb.
Cisco modem, mondom felhívom őket mi a lehetőség ha én wifisre szeretném cseréltetni.
Kedvesen mondta az ügyintéző, hogy a legközelebbi irodájukba (25km) bekoccanok hónom alatt a modememmel és ott a kezembe nyomnak egy wifiset ennek fejében, ha kifizetek 2500FT ügyintézési díjat a helyszínen. Kérdeztem esetleg más lehetőség? Persze van. A munkatársaik kiérkeznek otthonra, kicserélik, helyszínen 2500+kiszállási díj. -
Alteran-IT
őstag
Mint ahogy előttem is írták, sajnos csak úgy tudsz 120-asra váltani, hogy vagy ugyan annyit (ha így kijön valami plusz kiegészítővel), vagy többet fizetsz, sajnos ilyen trágya ez a cég. Vagy esetleg ha már a hűség idő lejárt, akkor talán lehet úgy, hogy kevesebbet fizetni többért, de ez sajnos nem opció, ha áprilisban írtad alá a két éves hűséget.
Amúgy igen, engem is már kurva rég bosszant (bár ennek mindig hangot is adok), hogy más szolgáltatónál sokkal többet kap az ember sokkal olcsóbban és sokkal jobb minőségben, bár az sokkal jobban bosszant, hogy már lassan 20 éve ezeknél az idiótáknál vagyunk (nincs más megfelelő alternatíva) és 20 év alatt nem tudott erre jönni egy normálisabb szolgáltató sem, a rózsaszín hányinger (Telekom) hülyeségeiről meg nem is beszélek inkább, kész röhej ez az ország. -
darnex
csendes tag
Sziasztok,
áprilisban 2 éves hűséget írtunk alá csomagban 30Mbit nettel és most látom, 1 ezressel kb. olcsóbban a 120Mbitet is megkapnám - ráadásul csak egy évet kell aláírni. Sajna más szolgáltató/ konkurencia nincs... már régóta dühöngök, hogy máshol ennyi pénzért többet kap az ember... Szóval ilyenenkor lehet valamit csinálni, módosítani az előfizetésen? Egyszerűen kiborít, hogy mint régi előfizető többet fizetek a kevesebbért... mint aki most kötne hűséget...
-
Alteran-IT
őstag
Örülök hogy segíthettem és hogy megoldódott végül a probléma.
Egyébként nálam is megoldódott a PR-es probléma egy része egy 15V 6A-es laptop táppal (felesleges a 6A, de úgy is csak annyit vesz fel, amennyit a modem fogyaszt), azóta nem kell újraindítgatni a modemet ha valami baj van, mert nincs úgy baj (nincs szakadozás, hirtelen sávszél esés stb., bár van hogy néha leesik a sávszél a terheltebb időszakban, de nem kell ahhoz újraindítani a modemet, hogy visszaálljon 120-ra, ha már nincs nagy terhelés), ráadásul egy kisebb energiaingadozásnál sem indul újra a modem és ami fontos, hogy nem melegszik túl, mert a táp cserével együtt már egy kisebb ventilátorral is fel akartam szerelni, de azóta hogy stabil 15V-ot kap, na azóta egyáltalán nem melegszik úgy fel, mint eddig, szóval két problémát is letudtam a tápcserével (azt hozzáteszem, hogy a modem 11-12 Volttal és 2 Amperrel is tökéletesen működik, szóval eléggé nagy probléma az, hogy a hozzá adott adapter 17 Volt feletti feszültséget ad le kevesebb Amper mellett), a probléma csak ugye az, hogy a szolgáltatónak kellene gondoskodnia a szolgáltatáshoz szükséges normális eszközökről, de itt most kivételesen nem őket szidom, hanem a beszállítókat. -
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Nem volt kedvem foglalkozni a szolgáltatóval, így nem hívtuk fel.
Sikerült szereznem ismerőstől egy digitális multimétert, és vettem is hozzá a modemhez új adaptert is. Ami a Cisco modemhez adtak adaptert, az nagyon rossz volt, 17,83V feszültséget mért le, nem csoda, hogy ezzel ment el a net amikor megy a gyors letöltés. Az új adaptert is lemértem, annak volt 15,21V feszültsége, ezzel már nem ment el a net, már sokat torrenteztem azóta is. Köszönöm az eddigi segítségeteket, főleg alteran95-nek.
Ha bárkinek ilyen helyzetben kerül, akkor ajánlom egy új adapter cserét, nem érdemes a szolgáltatóval baszakodni velük. -
Pecc
őstag
válasz
Alteran-IT #2440 üzenetére
Igen, gigabites minden. Megtáltosodott, napok óta már 116megát mér a speedtest. Így tárgytalan a kérdésem, valszeg szolgáltató hiba. Egyébként asus RT-N18U van a cisco modemjük mögött.
-
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2444 üzenetére
Úgy értem tegnap töltögettem le, aztán 2-3 óra múlva ment el az internet, de már pont akkor este nincs ügyfélszolgálat. Ma már nem volt erre ideje, más programom volt.
-
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2436 üzenetére
Leszedtem az ubuntu oldalról, letöltött rendesen végig, nem ment el a net. Filmet is próbáltam letölteni azon sem ment el. 2-3 óra után kezd eldobni a net, tehát nem tudtam úgy betelefonálni, hogy közben elmenjen a net.
Még bepróbálom újra később. -
Alteran-IT
őstag
válasz
plömplöm #2441 üzenetére
Ugye tudod, hogy az árnyékolás nem vezet semmilyen jelet? Az csak védi a belső eret, amin a jel megy, a jel akkor is elmegy rajta, ha nincs árnyékolás, csak akkor elég szar lenne a jel minősége, de ilyen pár mm már nem vágja oda. Egyébként tapasztalatból beszélek, mert mikor átköltöztettem a modemet és nem volt F csatlakozó a kábel végén, akkor csak simán az ér ment bele a modembe és semmi gond nem volt vele, a jelszint sem változott és a 30-as net is hasított, szóval nem csak úgy kitalálom.
Na de melyik F csatlakozóról beszélsz, melyiket ismered? Mert van vagy 20 szabvány meg vagy 2000 féle csatlakozóAmi meg a csavart érpárt illeti, az megint teljesen más tészta, akkor lenne hasonló, ha pl. FTP kábelről beszélnénk, amiben van a belső 4 érpár és a külső szigetelés, amit simán el lehet hagyni, legalább is cat5e-nél és cat6-nál (persze zajosabb környezetben hosszabb távon ajánlott), az hogy ereket hagyunk el belőle az megint más, mint az is, hogy 2 érpárat, vagyis 4 eret simán el lehet hagyni, egy 100 Mbit/s kapcsolat menni fog, bár a többi nem dísznek van, hanem ahhoz hogy a gigabit, illetve a gigabitnél nagyobb sebességek menjenek, a koaxra meg visszatérve, ugye ott azért már nem ajánlott elhagyni a szigetelést, mert elég magas a frekvencia tartomány és így jobban érzékeny a környezetre, pl. cat6a és cat7 kábelnél már ezért nem érdemes a fóliázást elhagyni, mert azok a kábelek is magasabb frekvenciával dolgoznak (persze megfelelő végponti eszközökkel kihasználva) és így azok is jóval érzékenyebbek a környezeti hatásra, plusz a kábelben lévő jel se hat a környezetre.
A csatlakozós dologra visszatérve valamennyire igazad van, hogy nem ajánlott, mert azért még is úgy fix és úgy jó, nem véletlenül találták ki, na de nem is azt mondtam, csatlakozó nélkül kell működnie, csak annyit, hogy a "szigetelés" (árnyékolást akartam írni amúgy, de végül is szigetel is) annyiba nem befolyásolja, főleg ha a dugó rajta van, csak éppen nincs rápréselve rendesen, ha esetleg azt mondja a szerelő hogy eloxidált a kábel vége vagy valami, akkor az már inkább problémás, mint egy laza csatlakozó (mondjuk a lazaság mértéke is számít). Amúgy nálam nincs csatlakozó probléma csak úgy elmondom, legalább is mióta megcsináltam, a másik meg hogy egy ilyen probléma nem időszakosan jelentkezne, mert most pl. nincs semmi probléma és nála se hiszem, hogy pont csomagváltás után lett probléma a csatlakozó, na meg, a szar jelszintet megint nem magyarázza.
Egyébként nem értem, hogy ilyen amatőr hibákat is miért vétenek el ezek a lököttek, mert ugye az előző csatlakozót is ők szerelték, akkor miért nem ellenőrizték, hogy megfelelően rá van préselve a kábelre? Meg most is miért nem ellenőrizték a jelszintet? Milyen munka ez ami ebben a kibaszott idióta országban megy? Ha szarul dolgoznak, akkor úgy is ki kell menniük többször, míg rendesen meg nem csinálják, ráadásul így az előfizető is szarul jár, szóval hihetetlen amit csinálnak, az biztos hogy én az ilyenért kirúgnám őket (vagy ha épp jókedvembe vagyok, akkor csak levonnám a fizetésükből, de vagy a 2x-sét, hogy 2x is meggondolják, hogy milyen munkát végeznek), azt menjenek a halálnak a f@szára azt ott szórakoznak, nem elég hogy az előfizetőnek szar és ő ezért fizet, még a benzint is pazarolják és a dugókat is, mert ugye kiszállási díjat meg egyéb költséget ilyenkor nem kérhetnek el, mikor tényleg van valamilyen hiba, amit ráadásul ők csináltak a bénázással, arról nem is beszélve, hogy a szolgáltató jó hírét rontják, ha meg szar az eszköz amit használnak, akkor meg vegyenek, vagy kérjenek újat, azt kész, nincs pazarlás, meg bénázás.
Meg komolyan, ott volt már a modem és nem cseréli ki ... én már csak azért is kicseréltem volna a szerelő helyébe, hogy mondjuk nehogy az legyen, hogy 2-3 hónap múlva vissza kell menni, mert már több éves azt bekrepált, szóval egy vicc ami itt megy, főleg ennél a szolgáltatónál. -
plömplöm
őstag
válasz
Alteran-IT #2438 üzenetére
"max. zajosabb környezetben kicsi eltérés lesz a jelszinteken"
aham
vagy pld nagyobb terhelésekkor eldobálja a kapcsolatot. azon a középső egy darab éren jön a jel, de ugyebár egy jel akkor ér valamit, ha tudjuk, hogy mihez képest jel az a jel. a mihez képest az a másik "ér", egy közös "nulla". ha ez a másik "ér" bizonytalanul csatlakozik, akkor az nem jó, hanem rossz. hogy mennyire, az már egy másik kérdés, működhet így is valamennyire, de semmiféleképpen sem ajánlott, senem jó. nem vagy köteles elhinni nekem, de valószínűleg több ilyen f-csatlakozót láttam és szereltem már, mint te, hacsak nem vagy hivatalos f-csatlakozó-szerelő. és ezek után simán el tudom képzelni, hogy nálad is egy ilyen bagatell probléma van
a csavart érpár meg azért 8 ér, azaz 4 érpár, mert néhányat ki lehet hagyni, az csak tartalék, mi?"a szigetelés ne érjen hozzá a külső részhez", a tetőt szigeteljük, nem ezt, tyű...
mindettől függetlenül persze még mindig lehet sz@r az a modem, és/vagy a tápegysége, de pont ezért nem adunk ilyen lehetőséget az érkező csavarhúzósoknak, hogy pld ilyen lötyögő csatlakozóra ráfoghassák a hibát.
-
Alteran-IT
őstag
És a link/port sebesség is mindenhol gigabites? Mert a 93-94 Mbit/s sebesség az egy 100-as portnál szokott lenni. A modemen milyen színű a link led? Valamint a gépnél a kapcsolatoknál a vezetékes kapcsolatnál mit ír ki sebességnek? Valamint milyen router van a modem mögött?
-
Pecc
őstag
Elvileg 120as net, zsír új gigabites routerrel.
Ilyenkor a semmin kívül lehet valamit tenni? -
Alteran-IT
őstag
válasz
plömplöm #2437 üzenetére
Magyarázd már el nekem, hogy miért marhaság, amíg nem teszed meg, addig meg ne szólalj meg és addig is bölcsebb maradsz.
Próbáld már meg dugó nélkül a koax kábel belső erét beledugni a modembe (úgy hogy a szigetelés ne érjen hozzá a külső részhez), szinte ugyan úgy fog működni, max. zajosabb környezetben kicsi eltérés lesz a jelszinteken.
Mellesleg, ha csak laza a dugó, az még inkább nem probléma, mert ha már láttál ilyen szereletlen dugót (vagy olyat, ami le van véve), akkor láthatod, hogy belül van egy kis henger, ami a PVC szigetelés alá bemegy és ott biztosít érintkezést az árnyékolással, szóval az megint nem probléma. -
plömplöm
őstag
válasz
Alteran-IT #2428 üzenetére
"az leginkább a szigetelésnél játszik szerepet"
ekkora marhaságot régen hallottam, köszönöm, igyekszem ezentúl nem elolvasni, amiket írsz
-
Alteran-IT
őstag
Pedig annak a szűrőnek is lenne értelme, csak ugye spórolni kell, szerintük nem kell az előfizetőnek olyan minek, hagy kínlódjon vele, legalább nem tudja igénybe venni azt, amiért fizet, legalább is ők így vannak vele (persze nem sokat segít az a szűrő, de egy ilyen szarul szintezett hálózaton már az a kevéske is számít valamit).
A modemnek és a hálózatnak is lehet egyszerre baja, mert szar hálózaton a modem nem képes nagyobb sebességet stabilan tartani, főleg ha valami egyéb baja is van. Mielőtt betelefonálsz, majd egy ubuntu iso-t szedj le torrenten és akaszd ki vele a modemet legalább egyszer, hogy mondhasd azt, hogy most is probléma volt vele, nézzenek utána nyugodtan, mert egyébként megint csak kiküldik a bamba szerelőket, azok megint kicserélnek egy csatlakozót azt részükről meg van váltva a világ. -
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2434 üzenetére
Nem tudom minek léptek be, mert azt gondolták, hogy valaki más is használja lakáson kívül az internetet, ez baromság.
Régebbi tévéjük van, egyiknek van hozzá dekóder boxja. Nincs rajta HPF szűrő ahogy a képen is látható.
Biztos, hogy a modemnek van baja, mert eddig tudtam rendesen torrentezni. Még nem telefonáltuk be, de ma meglesz. -
Alteran-IT
őstag
Azt a Wifi router-be minek léptek be? Semmi értelme nincs, ahogy a normál sebességmérésnek se, ha nem volt normális stressz teszt.
Köszi. Bár a Teletronik splitter jó féle, meg utána a TV-s ág elosztásának a megoldása is (valamikor 3-as spittert nyomnak be az utcáról bejövő kábelre, látszik hogy itt tisztában voltak vele, hogy szar a jelszint, csak éppen nem csináltak vele semmit), viszont nem tudni, hogy az első splitternek mennyi a csillapítása a modemes ágon, meg az utcáról bejövő kábelre is kicsit hülyén van rászerelve a csatlakozó (legalább is úgy látszik), kíváncsi lennék rá, hogy vajon a kábelben lévő ér rendesen benne van-e a splitter csatlakozójában, mert az is elég sokat számít (illetve hogy hagynak-e elég érhosszt a kábeleknél, mert vannak akik nem és akkor ugyan úgy nem érintkezik megfelelően).
A másik meg, hogy a TV-k amik csatlakoznak a hálóra, azok már mind újfajta TV-k és digitális adás megy rajtuk? Mert ha nem, akkor érdemes lenne egy HPF szűrőt betenni a TV-s ágra (bár ezt is nekik kellene), akkor lehet kicsit jobb lenne a jelszint a kevesebb zaj miatt, de ezt mindenféleképpen ki kell vizsgáltatni, ha a hálózattal nem is csinálnak semmit, legalább a modemet cseréljék ki, bár ha tényleg a hálózat a szar, akkor lehet hogy egy új modemmel se lesz sokkal jobb, de egy próbát mindenféleképpen megér. -
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2432 üzenetére
-
Alteran-IT
őstag
Hát igen, nem hatalmas baj, de azért baj, a DOCSIS-nál nem valami jó az ilyen gyenge jelszint, általában az a jó, ha 0, vagy afölötti értékek vannak, a mínusz már eléggé problémás, -5-ig még épp hogy elmegy, de már olyankor is problémás szokott lenni, -10 körül meg már katasztrófa (már -7-8 is eléggé szar), vagy szar az osztás házon belül, vagy házon kívül a szintezés, illett volna ezt is megnézni a szerelőknek mikor kimentek, hogy csatlakozó csere előtt és után milyenek a jelszintek, meg ilyesmi, látszik milyen értelmes banda.
Az adási jónak tűnik, bár az SNR nem látszik, csak CMTS oldalon (pedig meg lehetne oldani, hogy a modem lekérdezze a CMTS-t, csak egy kis ész kéne hozzá), így azt csak a szolgáltató látja, lényeg hogy érdemes lenne velük átnézetni a belső hálót és ha az rendben van, akkor a külsőt is, mert ez így hosszú távon nem okés, főleg ha a modem is problémás.
Egyébként a modem előtt hogy van elosztva a koax, vagyis milyen osztóval és hány eszköz van még rajta? -
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2430 üzenetére
-
Alteran-IT
őstag
Igen, mondtam hogy ez lesz, mert egy csatlakozót kicserélni könnyebb és gyorsabb is, mint egy modemet, mert akkor már hívni kell a központot, bediktálni a MAC címet, megvárni míg felviszik az instabil szar rendszerükbe, majd még ugye a felregisztrálást, a szoftverfrissítést is meg kell várni, de te is meg ők is jobban jártak volna, mert nem kellene már nem tudom én hanyadik alkalommal kimenni, egy csomó benzint elbaszni, meg neked is már stabil lenne a szolgáltatás, de hát pár helyen olyan okosak a szerelők, hogy csak na. Egyébként meg nyugodtan lehetett volna mondani, hogy nem baj hogy szar volt a csatlakozó, azért biztos ami biztos, a modemet is cseréljék ki, főleg ha már kihozták.
Amit a 192.168.100.1 cím alatt látsz a böngésződben, pl. ilyenre:
-
Benir8
senior tag
válasz
plömplöm #2427 üzenetére
Biztos, hogy nem a csatlakozóval volt baja, előtte meg is néztem, többször is.
(#2428) alteran95
Akkor én voltam a hülye, hogy miért nem indítottam neki egy torrentet.
Igen voltak már itt csatlakozót cserélni, csak nem a modem résznél, hanem tv elosztónál.
Az én szememmel láttam, hogy hoztak dobozzal egy új modemet, csak azt találták ki, hogy nem az a baja, már rég meg lett volna oldva egy modem cserével. Felhívjuk újra, és ha itt lesznek tényleg nyomok neki egy torrentet.Milyen jelszintekről gondolsz?
Elnézést kérek mindenkitől, hogy tele szemetelek ezzel a topiccal. -
Alteran-IT
őstag
Mondtam, hogy ez lesz, ilyenkor nem szabad hagyni, hogy a hülyeségüket csinálják, legtöbbször egy dugó cserével mindent letudnak, azt közbe semmi köze nincs hozzá, egyébként meg pont a szar dugójuk okozta a problémát, nálam is olyan jól rá lett préselve a kábelre, hogy modemcserekor le is jött róla, vehettem még dugót, meg szerszámot is azt nekem kellett normálisan megcsinálni, egy vicc ami ennél a cégnél van, persze nem a szerelők a hibásak, ha szart adnak nekik (egyébként a dugó még annyira nem is szar, de a préselő fogó egy vicc, ráadásul 1000 éves van valamelyiknél).
Amúgy meg most jut eszembe, azt írtad hogy egyszer már voltak ki csatlakozót cserélni a hiba bejelentéskor, akkor most mi a faszt bohóckodnak megint a csatlakozókkal?
A másik meg, hogy torrentet nyugodtan indíthatsz, egyáltalán nem illegális az országban, főleg nem a letöltés, a visszaosztás már kicsit jogsértő, de azért sem büntetnek, szóval nyugodtan tölthettél volna le bármit nekik, na meg ha egy teljes ubuntu iso-t szedsz le torrenttel, akkor az is vagy 2 GB megvan és egy csomó kapcsolat is, szóval biztos produkálta volna a hibát, lényeg hogy nem csak a tápot, ilyenkor már a modemet is ajánlott cserélni, a szar táp valószínűleg már betett neki, egyébként nem fordulhatna elő ilyen, szóval kezdj el tölteni megint, hogy produkálja a hibát és hívd fel az ügyfélszolgálatot és jelentsd be a hibát, meg kérd hogy jöjjenek ki és most már tényleg cseréljék ki, azt is nyugodtan hozzáteheted, hogy voltak már kint 2x is a csatlakozókkal hülyéskedni, de a problémás eszközt nem cserélték ki.
A jelszintekről amúgy egy print screen-t tudsz lökni? Az adási értékek érdekelnének a legjobban, mert ha az magas, általában akkor szokott ilyen szakadozás lenni nagyobb hálózati kihasználtság esetén, bár a letöltési csatornák is lehetnek problémásak.plömplöm: Azért egy csatlakozó nem okoz ilyen problémát (legalább is nem lenne szabad), főleg hogy az leginkább a szigetelésnél játszik szerepet, a kábel belső ere a lényeg, ha az benne van rendesen a modemben, akkor az nem olyan baj, ha a csatlakozó laza, másik meg hogy pont nem sávszél emelésnél kellene jelentkeznie, mert eddig nem volt semmi baj.
-
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2422 üzenetére
Eljöttek, hoztak magával az új modemet. Elkezdte kidobozolni az új modemet, a jelenlegi modemet megnézte a csatlakozóját, és azt találtak rajta, hogy a coax kábelnek a dugója laza volt, megcsinálta. Új modem vissza dobozolva.
Néztek a sávszélességét, sebesség mérés is volt és azt látták rajta, hogy rendben van. Tehát végül nem cseréltek le a modemet. Nem tudtam bebizonyítani sehogy , hogy hogyan megy el az internet, ugye torrentet nem indíthatok neki, mert illegális(csak is torrentnél megy el a net.).
Megvárom, pár hát múlva míg megjön a digitális multiméter, aztán lemérem, ha az a baja akkor lecserélem egy új adaptert. -
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2422 üzenetére
Nem fogok hagyni annyiban, hogy eljönnek és nem csináltak vele semmit. Én itthon leszek, elintézem, eddig szüleim találkoztak vele, velem sose, mert a hétköznapon koleszban lakok.
-
Alteran-IT
őstag
Nem lenne baj a fejlesztéssel, ha nem ész nélkül csinálnák és nem 800/50 Mbit/s sebbesség lenne szétosztva vagy 150-200+ előfizető között, ráadásul 8/4-es modemekkel kihasználva.
A UPC pl. 800/100, illetve 1200/220 Mbit/s-t oszt max. kb. 30-60 előfizetőre, a DIGI pedig 2,5/1,25 Gbit/s-t oszt le 32 előfizetőre, legalább is a legtöbb esetben, FTTB esetén néha egy kicsit többet a régi hálózatoknál, de folyamatosan szegmentálnak ők is, ellentétben a PR-el, akik általában magasról leszarják, hogy egy ágra mennyi előfizető jut és hogy az mennyire van leterhelve.Ami az ügyfélszolgálatot illeti, eléggé érdekes, itt gond nélkül ki tudják cserélni, nem tudom, hogy ott milyen akadályba ütközött a dolog, de ha a szerelő kicseréli, akkor nincs gond, csak cserélje is ki, mert a kevésbé értelmesek csak intenek egyet, hogy nincs semmi gond, jól van az, nem kell kicserélni, azt tovább is állnak, sőt még a kiszállási díjat is kifizettetik veled, szóval vigyázni kell velük.
-
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2420 üzenetére
Hát érdekes ez a mai fejlesztés 2017ben.
Ma voltam a szolgáltatón, helyben a nő nem veheti át, ezért adott nekem egy új időpontot. Csütörtökön jönnek hozzám a karbantartók, megnézi és kicserélik a modemet. Végre 3 hívás után nem voltak hajlandóak eljönni, most ez a nő elintézte nekem. -
Alteran-IT
őstag
Pesthez képest igen, egyébként nem, egy eléggé nagy városban lakom, de ahhoz képest itt sincs normális alternatíva, csak Telekom ADSL/VDSL, ami még bondinggal is 30-40 Mbit/s-t tud max itt. és akkor még arra akarnak rábaszni IPTV-t, szóval egy vicc az egész, lényeg hogy nem véletlen van PR, de általában csak a gond van vele (lassan már tényleg egy topik szól erről
).
Nekem mikor 30-as netem volt, akkor általában 15-23 Mbit/s volt meg, most a fejlesztésnél és a váltásnál általában megvolt a 120/10, vagy néha ilyen 100/8, de mostanában csak ilyen 50-60/5 Mbit/s van meg, ami eléggé felháborító, még szerencse, hogy váltottam, már csak a nagyobb garantált miatt is, kíváncsi lennék rá, hogy ha a 30-as net maradt volna meg, akkor most mennyit érnék el, de szerintem olyan 10-15 körül lennék max, ami 2017-ben eléggé gáz.Most amúgy azon gondolkozok, hogy nem-e a modem szar megint, vagy legalább is a tápja, mert az már megint tűzforró, úgy hogy biztos hogy le fogom cserélni, de már volt cserélve és mivel más is ilyen problémákkal küszködik helyileg ennél a szolgáltatónál, ezért gondolom hogy a hálózat is eléggé túlterhelt, mert táp hiba esetén egyébként is más gondok lennének azon kívül, hogy csak a sebesség felét hozza, sőt most olyan 60-70 Mbit/s-t tud, szóval szerintem inkább túl van terhelve a hálózat szokás szerint.
Sok értelme van ennek az akciónak is, ahol eddig esetleg tűrhető volt a hálózat terheltsége, ott most tűrhetetlen, ahol meg eddig is tűrhetetlen volt, ott most ... hát inkább nem mondok jelzőket. -
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2418 üzenetére
Te is vidéken laksz? Én nálam csak ez az egyetlen kábeles internet van, még talán van telekomos is.
Mondjuk sebességben sosem volt gond nekem, de lehet hogy azért mert kis netem van. Netem 30/3 Mbit/s-es. Holnap fogok bemenni, hogy hajlandóak-e lecserélni a modemet. -
Alteran-IT
őstag
Hát nem akartam szidni a szolgáltatót, de már megint megcsinálták és még mindig egy ótvar banda az egész.
Egyébként egy 120/10-es netről van szó. -
szalai56
senior tag
Köszönöm a válaszotokat
-
Alteran-IT
őstag
Sose volt valami nagy szám, általában egy hulladék, se normális minőség, se megfelelő csatornaszám, se normális eszköz támogatottság, a másik meg ugye hogy néha gallyra megy és nem hajlandó újra működésbe lépni még újratelepítés után sem, mondjuk erre nem találtam megoldást, mert azóta magasról leszarom ezt a hulladékot, de láttam hogy valaki írt a pr fb oldalának és megoldották a problémáját (lehet valami hitelesítési gond, amit központilag megoldanak, egyébként ha nem lenne az is ennyire túlbonyolítva egy ilyen kis szar alkalmazásnál, akkor nem lenne gond), érdemes megpróbálni.
szalai56: Már előttem leírták, viszont ha így van, akkor esetleg meg tudod úszni úgy kötbér fizetés nélkül, hogy újra szerződsz 1 évre csomag módosítással, aztán elállsz tőle, vagyis felmondod, akkor talán egy vasat se kell fizetni, illetve ha van valami változás pl. a csatorna kínálatban, akkor arra hivatkozva is felmondhatod külön díjfizetés nélkül, most nem tudom, hogy van-e változás, de úgy tudom év végén kikerül a Hír TV a kínálatból, ha vársz 1-2 hónapot, akkor ha arra hivatkozol majd, akkor kötbér fizetés nélkül felmondhatod, de hátha lesz most is valami változás, így is az utóbbi 1-2 hónapban vagy 2 csatorna szűnt meg, bár az nem a szolgáltató hibája, de akkor is változás történt.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
szalai56 #2414 üzenetére
Az eltelt időre jutó kedvezményt kell kötbérként kifizetni. Azaz az elmúlt 1 évben fizetett díj és a listaár közötti különbözetet. Ami konkrétan az adott csomag listaára és a ténylegesen fizetett összeg közötti különbség. Megnézni nem tudom, hogy a te esetedben ez mennyi lehet, mert nem tudom milyen csomagod volt.
-
szalai56
senior tag
-
modd3r
őstag
Sziasztok! Használja valaki közületek ezt a PR GoTV alkalmazást? Tegnap még működött, most meg egyik eszközön sem megy. Ez ilyen hulladék szokott lenni?
-
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2411 üzenetére
Oké, akkor wifis modem nem lesz, csak ami most van cisco-ba azt kérem majd cserélve. Nincs probléma jelenlegi Tp-linkes routerrel, csak tudni akartam, hogy milyen ez a pr- telecomos wifi, de látom, hogy elég rossz.
Hétfőn be megyek a Pr-telecomhoz, és majd akkor írok ide, hogy mi lett. Köszönöm az eddigi segítséget. -
Alteran-IT
őstag
Hát nem hiszem, hogy ezt a modemet sóznák rád, mivel a Wifi opciósat külön kell kérni, meg pénzbe is kerül, hacsak nem az akció keretein belül kéred, mert akkor ingyenesen kapod meg, de akkor is külön kell kérni szerintem, a másik meg, hogy ezzel csak rosszul jársz, mert általában 80-90%-ban csak a baj van vele, főleg PR-nél, itt is ha vissza nézel, akkor már cserélni akarták normál kábelmodemre, nekem is nem egy ismerősöm van, aki visszacserélte a Cisco-ra, mert egy kalap szart nem ér, azt speciel nem tudom, hogy ennek a TC-nek milyen tápja van (szóval ha ezt választod, akkor ne rendeld meg a tápot, meg az átalakítót), de ez nem tápban szar, hanem hardveresen és szoftveresen, bár inkább utóbbi, ugyanis UPC-nél pl. általában normálisan elmegy, viszont PR-nél több hibát is produkál, pl. Wifi néha lekapcsol, vagy külön hálózat jön létre rajta, illetve van hogy hirtelen csak egy letöltési csatornát lát és így tovább, ha véletlen kifogsz egy ótvar darabot, amit pl. pont előtted vittek vissza és odaadnak neked, akkor jóval több problémád lesz, ráadásul egy olcsó TP-Link routerhez képest csak tized annyi beállítási lehetőség van rajta, az is csoda, ha Wifi jelszót tudsz rajta változtatni, meg ugye ha esetleg egy normális routert akarnál mögé rakni, akkor azt se tudod normálisan, mert nem lehet átrakni bridge-be, tehát vagy AP+Switch-ként használod mögötte a routert, vagy dupla nat és külön hálózat, ami nem jó, ha pl. a két hálózaton lévő gép/eszköz látni akarja egymást (fájlmegosztás, meg hasonló), persze ha az ilyenek nem zavarnak, akkor kérheted, de nem ajánlott, inkább kérj egy másik Cisco modemet és tegyél mögé egy normális Wifi routert, amin akár antennát is cserélhetsz, ha hatótáv probléma van, ezen a TC-s szaron még azt se lehet.
-
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2409 üzenetére
Akkor veszek hozzá átalakítót is.
Szét néztem Pr-telecom oldalon, és ezt találtam. Lehetséges, hogy ezt a modemet fognak adni nekem? Wifis modem, mennyire jobb mint a jelenlegi modem? -
Alteran-IT
őstag
Teljesítményben jól jársz vele, tehát elég lesz, ráadásul árban is jobban jársz, mint ha magyarba vennéd meg, egy a gond csak, hogy a dugója ennek se jó, tehát megint marad az átalakító, vagy a forrasztás.
Ha ez az adapter marad, akkor kell hozzá egy ilyen átalakító, már ha tényleg 5,5 mm-es, mint ahogy a címben szerepel, viszont a vásárlói értékelések résznél a csatolt képeken már egészen más a csatlakozója, mint a bemutató képeken. -
Benir8
senior tag
válasz
Alteran-IT #2407 üzenetére
Igaz, modemmel együtt fogok lecserélni. Inkább nem forrasztanék bele. Ezt találtam külföldi oldalról. Ez jó lesz hozzá, elég a 2 amper?
-
Alteran-IT
őstag
Ugyan ilyen adaptert fogsz kapni a szolgáltatótól, ami megint jó lesz vagy 1,5-2 évig, hacsak a következő nyáron nem fő fel, aztán megint csere, viszont most ajánlott majd modemmel együtt cserélni a tápot, mert lehet fesz ingadozások már annak is betettek és csak egy tápcsere nem oldja meg a problémát.
Ami a csatlakozót illeti, egy kicsit más, ennek a modemnek 4,8 mm-es csatlakozója van, a router meg a laptop tápok általában 5-5,5 mm-es csatlakozóval rendelkeznek, tehát vagy egy átalakító kell, amit csak ráteszel azt jól van, vagy pedig egy 4,8 mm-es szerelhető/forrasztható dugó és arra kell kicserélni a gyári csatlakozót, az első megoldás egyszerűbb, viszont általában ilyen átalakítóhoz nehezebb hozzájutni, főleg Mo-n, általában nincs is külön, csak univerzális laptop tápokhoz adnak ilyen és még hasonló átalakítókat, viszont azt nem biztos, hogy megéri megvenni, főleg ha az nem tudja a 15V-ot, csak pl. felette, sima csatlakozót nagyobb eséllyel találsz, viszont ha nem és ráérsz, akkor kínai oldalakon mindkét megoldást megtalálod pár forintért, egy hátránya van csak, hogy van amikor 1-2 hónapot is kell várni, mire megérkezik.
-
Benir8
senior tag
válasz
plömplöm #2404 üzenetére
(#2405) alteran95
Ez a második modemem, valamikor 2 éve lett leváltva egy Motorola modemről, az első sokkal jobb volt. Nagyon jól leírtad, ez tetszik alteran95.
Tényleg valami szar adapter van hozzá. Elfogok menni személyesen, hála őszi szünetem lesz jövő héten.
Hogyha kicserélnek ugyanolyan adapterre vagy valami szart, akkor elfogadom a javaslatot, veszek valami használtan laptop féle tápot, de a gond, hogy annak más a csatlakozója. Ebben nem vagyok annak nagy szakértő, de ha tudsz ebben segíteni akkor hallgatlak. -
Alteran-IT
őstag
Végül is sikerült a modem tápcsere? Mert anno nekem is azzal volt a probléma, ritka egy szar tápot adnak hozzá és amiatt szar az egész kapcsolat, állandóan túlmelegszik, ráadásul nincs benne elég teljesítmény és amikor kicsit jobban terhelődik, akkor már szakad a kapcsolat.
Ami meg a szolgáltatót illeti, tiszta hülyék, ők úgy se látják, hogy mennyit ad le a táp, csak azt látják, hogy éppen működik a modem, meg milyen a jelszint, bár lehet jelszint probléma is, de valószínűleg inkább tápegység lesz.
Fel kell őket hívni még egyszer és fenyegetőzni kell, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulsz ha nem cserélik ki, vagy esetleg ha gyorsan pontot akarsz tenni az ügy végére, akkor beviszed az egyik ügyfélszolgálatra és ott kicserélik neked a modemet tápostul, érdemesebb lenne ezt megpróbálni, vagy ha azt akarod, hogy kijöjjenek, akkor valamivel vágd gallyra, azt telefonálj be, hogy szar, sokan így csinálják.
Egyébként meg egy normális táp a csere után sem árt, az ilyen gagyi több ezer forintos 15V 1A-es tápokat felejtsd el, helyette inkább vegyél egy 15V xA-es (általában 3-6 A-ig vannak, de van nagyobb is) laptop tápot, mert az ténylegesen leadja azt teljesítményt, ami kell neki, ráadásul stabilan, nem muszáj újat venni, vehetsz használtan is, azzal se lenne semmi baj szerintem, viszont a gyárit azt muszáj valamire lecserélni, mert valami ritka szar. Múltkor rámértem a 15V 1A-es tápra 17.9V, viszont csak 0,5 A, ami vicces, mert ha folyamatosan nagyobb, vagy alacsonyabb feszültséget kap a modem, akkor hamarabb gallyra megy, nem értem azokat az idiótákat, akik ilyen szar tápot adnak mellé, mert egy normálisabb táp nagyobb mennyiségben nem kerül többe darab árban max. 100-200 forinttal, de már nincs annyi gond, na meg ami még vicces, hogy a régi ED 2.0 motorola modemhez komolyabb táp volt mint az ED 3.0 Cisco modemhez -
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Körülbelül 4 éve vagyunk Pr-telecomnál.
Másik topicban is írtam. Továbbra is fenn áll a hiba, már harmadszor is felhívtuk őket és nem hajlandóak lecserélni a modemet. Van bármi ötletetek? -
szalai56
senior tag
Egy kis segítség kellene, hogyan tudom felmondani a két éves szerződésem (még egy év van hátra), ill. mennyit kéne fizetnem a fennmaradó egy évért? Igazándiból nincs problémám, csak itt a digi, sokkal olcsóbb minden tekintetben.
-
Alteran-IT
őstag
A Steam-el nekem is többel jön, bár nem jön 14,9-15 MB/s (ami érdekes, gondolom itt jobban korlátoznak, mert terheltebb a környék, vagy nem tudom), csak 14,6 MB/s-al, de az szinte folyamatos, torrent még mindig max. 14,1-14,2 MB/s, szóval nagyon érdekes. Nem tudom mi alapján, meg minek csinálják ezt, de örülnék, ha a felhasználó dönthetné el, hogy mire mennyi sávszélt akar használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest