Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
Jo estet!
A Mitsubishin kivul hardware kulcsos PLC-rol tudtok? Kellene nekem egy olyasmi. -
soldi3r
veterán
CP1L-lel RS422/485 (Omron CIF12) erdekelne. Yaskawa A1000-rel (illetve ha jol ertesultem GA700 lesz belole nemsokara) fordulatszam, aram meres es frekvencia, irany vezerles. 0-10V-tal mukodik a dolog, de sok zavar miatt jobb lenne valami Modbus(?) feleseg. Egy kis info van rola a leirasaban, olvasgatnek meg 1-2 peldat is akar.
-
soldi3r
veterán
PLC - frekivalto digitalis kapcsolatarol tudna valaki linkelni egy reszletes leirast? Idealisan Omron-Yaskawa kozott lenne a legjobb, de barmilyen Modbusos megoldas erdekel.
-
soldi3r
veterán
Hello!
Mivel lehetne kepet .bg formatumra menteni? Az NB Designer csak ugy eszi meg. -
soldi3r
veterán
Hello!
eWON vagy Secomea VPN-ekkel van valakinek szemelyes tapasztalata? -
soldi3r
veterán
Esetleg tudnatok mutatni egy elerheto szimbolum gyujtemenyt? Gondolok itt a Home, Alarm, Info stb gombokra.
Az sem baj, ha .gif. -
soldi3r
veterán
Koszonom szepen a valaszokat! Hirtelen felidulasbol tortent a kerdes. De mivel ugy nez ki nem teljesen
lehetelen kuldetes, ezert pontositanam a dolgot.
Eddig gepeket csinaltunk csak, most viszont egy gyaregyseget kellene kitalalni.
A gepekhez a vezerles valoszinuleg Panasonic FP-X lesz, valami olcsobb HMI-vel es kellene egy hordozhato eszkoz, a gepek karbantartasakor a kezi uzemeltetesre.
Eloszor talan akkor a halozatot kellene atgondolni, szeretnek pl egy eWON-t is a kepbe.
Az ESA VT525H-t nezegetem. Valami ilyesmire gondoltam, koszonom. -
soldi3r
veterán
Letezik valamilyen vezetek nelkuli kapcsolattal mukodo HMI?
-
soldi3r
veterán
Jo reggelt!
Van egy frekvenciavaltom ami egy motort hajt meg, van rajta analog bemenet (010V es 0-20mA) illetve RS485 port.
Szeretnem kicsit kulturaltabban elhelyezni egy szekrenyben. Ehhez viszont kellene valami vezerles.
Most kell nyomni egy Startot es akkor indul csak el. Illetve jo lenne 3-4 elore programozhato frekvencia, amit gombnyomasra valtoztathatok. Ez hogy oldhato meg a legegyszerubben? Valami kis operator panelt szeretnek csak. -
soldi3r
veterán
Hello!
S7-1200-nak milyen modjai vannak a vezetek nelkuli netre csatlakoztatasanak? Talaltam egy ilyet, ezen kivul lehetseges mas modon is?
-
soldi3r
veterán
Jo napot mindenkinek!
Lenne egy kerdesem, nem feltetlen PLC-hez kotott. Van egy nagyon egyszeru gep. Egy 15kW-os motor van rajta, meg nehany szenzor. Eddig egy lagyindito volt beleteve, amit frekivaltora cserelnek. A veszstop releje a motor es a lagyindito kozott van. Most mit lehetne megszakitani? Elmeletileg a frekivalto es a motor kozti kabelt nem szakithatom meg. -
soldi3r
veterán
Jo estet!
Valoszinuleg csak nekem nem egyertelmu kerdesem lesz, de a datasheetben sem talaltam arra utalo infot, hogy az S7-1200 1215 CPU-bol a reles kimenetes verzio mekkora feszultseget es aramot tud kapcsolni? -
soldi3r
veterán
válasz
RochaShade
üzenetére
A PLC helyett egy mozgasvezerlovel nem egyszerubb?
-
soldi3r
veterán
Ez szep lenne, ha igy menne. De sajnos ennyit nem szeret senki elore kifizetni.
(#4679) Dezsi82, Ez nem gond, bele lesz teve a papirmunkaba. A 2 nap hasrautes volt, kicsit hosszabb idot illik adni. A dolgot neheziti, hogy 1 kontinenssel arrebb megy a gep, ugyhogy meg a pereskedes nem lenne egyszeru.
-
soldi3r
veterán
Hello!
Simatic PT1200-as panel Windowsara programozhato valamifele idozar? Ertem ez alatt, hogy egy gep 50%-at fizetne ki a megrendelo, a masik 50%-at majd csak 3 honap mulva. De ezt kikuszobolendoen meg kellene oldanom, hogy 3 honap 2 nap utan a pl a kijelzo hasznalhatatlan legyen, de inkabb, hogy egy kodot kerjen.
Valahogy ez megoldhato megkerules nelkul a sajat szoftverebol? Vagy inkabb a Windowsra kellene programot irni? Ha jol lattam Win CE fut alatta.
Koszonom. -
soldi3r
veterán
Jo estet! Minden S7-1200 programozasa megoldhato CAT5-os kabellel?
-
soldi3r
veterán
válasz
byte-by
üzenetére
erosen verziofuggo
nekem is lenne egy kerdesem, cx programerben hogyan tudok egy idozitot resetelni?
-
soldi3r
veterán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
en is igy voltam vele, en raadasul kozel 50km-re vagyok Pecstol a Dunaparton
ha van ennyi felesleged, egy papirt es egy alapot biztosan ad, egyik sem art
a foiskolan sem fogjak megtanitani rendesen, en azota sem tudtam abbahagyni a tanulast, mert mindig jo valami uj (most pl a plc-k
)
biztosan elorebb lennek ezzel a tanfolyammal, mint most az oktato videokkal meg a doksikkal, simulatorokkal, de en jelenleg ezekre vagyok rakenyszerulve
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Cyberpunk 2077
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest