Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló rsf!
"A PLCSIM-ben én nem nagyon bíznék többször csinált teljesen mást mint a hús-vér PLC."
Nos vannak benne hibák, néhányba én is belefutottam már. De ezzel együtt is igen hasznos kisebb programrészletek tesztelésére megfelelő.
(Le kell szedni az újabbat abban kevesebb szerencsétlenség van) -
Szirty
őstag
Helló rsf!
Én most már komolyan nem értem mit nem értesz.
Van értelme hogy ugyanazt megint leírjam?"Tehát szerinted vmi programming error volt ami bekapcsolta a ledet majd volt utánna pár I/O acess error ami már megszünt de ez van a bufferben a programming error meg kiesett?"
A programming error az a hibák egy csoportja, ilyen au I/O access error is, meg a BCD conversion error is, meg még egy csomó.
1. Leszakadt egy vagy több DP eszköz! Ettől keletkezett egy azaz egy darab bejegyzés a diag bufferben (ezt nem látod benne, mert ami utána jött az kisöpörte)
2. A lesazakadt eszközt a program írni és olvasni akarta minden PLC ciklusban, ezért minden hozzáférési kísérlet okozott egy programming errort, egészen pontosan egy I/O access error-t méghozzá ezrével. Emiatt a diag buffer korábbi (DP eszköz leszakadt) üzenete törlődött a diag bufferből.
3. A DP eszközök visszatértek, ami okozott egy újabb bejegyzést a diag bufferben, ez látható az általad közölt diag buffer tetején, mivel ezzel a perifériák elérhetővé váltak, nem jött több I/O access error, mert az I/O hozzáférés immáron sikeres volt.
Az SF LED az I/O access error miatt nem alszik ki.
A diag bufferben meg azért vannak több hónapos üzenetek, mert a diag buffer nem a fennálló (pillanatnyilag is aktív) hibák listáját mutatja, hanem egy log, ami a hibaeseményeket naplózza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Jön a Raji: Kaliyuga, ismét elmerülhetünk az indiai mitológiában
- Kuponkunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Linux Mint
- További aktív témák...
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest