Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
Zoltánka
üzenetére
Úgy hogy fixen össze van dugva. Gép felöl DVI-D csati 5m kábel DVI-D csati rajta egy átalakító HDMI-re és ennyi. Állandó kapcsolat.
De pl ha biosban vagy akkor a VGA clone-oz és az tuti jó freki és felbontás a tv-dnek.
Próbálkozz menni fog.Nem minden kábel jó mindenhez. Kábel cserét javasolok elsőre. Az MM-ben kapható gagyi HDMI-HDMI pl. jó volt PC/és XBOX -> TV-hez. A HDMI-DVI átalakítót a mustárban vettem ötccázért és hozzá a kábelt kétezerötcázzé.
-
-
-
Anyád911
tag
Régebben próbálkoztam 1x a PC-Plazma összekötéssel, de mivel csak S-videot tudtam felhajtani otthon, meg elég macerás az összes kütyüt áthurcolni a nappaliba, nem erőltettem. A képe úgy (S-video) elég lehangoló volt, asszem Carbont meg SW Battlefrontot néztem meg rajta (1024*768). Asztal épp hogy olvasható, játék elmegy, de nem győzött meg, úgyhogy nincs 2 hete, inkább lecseréltem a PC mellől a 19-es MAG CRT-t egy Samsung LE32R82-re - na az ott van a szeren (bár ez már nem ide tartozik).
-
mexel
veterán
Ja, egy kérdés: a plazmának árt a ki-be kapcsolgatás? A crt-knek nem tesz jót, az lcd monitorokat viszont nem nagyon viseli meg a dolog ha jól tudom. A kérdés, hogy a plazmák mit szólnak hozzá?
Más: pc-ről DVI-HDMI kábellel az 1024-768-at akkor nem tudja a tv? Még nincs kábelem, kölcsönbe hozok majd egyet. A kábel tulaja azt mondja, neki HDMI-re kötött pc-vel hagy egy keretet a kép körül.
-
Tian66
senior tag
Inkább Samsung mint LG. nem azért mert nekem az van hanem azt mondják az LG-ről hogy hamar beég. Meg kicsit pirosba hajlik a szine.
A C91 nem rossz de inkább Q92 kellene mert jobb a feketéje, elméletileg új panel.
Még a Q92 feketéje sem tökéletes ( messze nem ) akkor képzelheted milyen a C91-é.
Tudom hogy drágább de érdemes rákölteni vagy várni hátha lejjebb megy. Hátha! -
FefeeX
veterán
válasz
Galahed
üzenetére
Desktop ami HDMI-vel tökéletes: 1360*768
1280*1024 is megy, csak az nyújtott picit.
1280*720 annem teccik neki, le és fel is lóg kicsit.
ugyanez 1960*1080nál.
DE radeon drivernek van 720p és 1080p felbontása is, csak azabaj h ilyen moddolt wint tettem fel, próbálni, és azzal nem megy a catalyst csak az omega.
Szal majd a 720pt is meglesem, mert sztem nekem az lesz a nyerő... -
törölt tag
en pl a kivetitommel voltam ugy, hogy az csak 800*600-at tudott, a kepbol kivagta a kozepso reszt jatek kozben vagy a desktopon amerre mentem az egerrel, az a resz latszodott az 1440*900-bol

de most hogy kulon tudom allitani a felbontasokat - igaz nem hdmi-vel - nalam semmi gond nicnsen -
FefeeX
veterán
válasz
Anyád911
üzenetére
OK, no prob.
Újdonság:
Ma nekiestem a gépnek, HDMI-ről NFS Pro street: 1080p és 720p ugyanazt a képet adja.
Gyönyörűen megy, XboX360 sem tudhat többet - minden maxon van amit a játékban lehet állítani... Egy akadás nem sok, annyi nem volt benn.
Csak a desktop felbontás az, amit valahogy nem szeret a plazma... Ez mondjuk szomorú. -
Artika
aktív tag
Tud nelkem vki segíteni?
Milyen típusú plazmatv -t vegyek 200 körül (magyarán olcsót) ami a legjobb minőségű?
Kinézve:-LG Electronics 42PC51
-Samsung PS-42C91HVagy tud valaki ajánlani jobb minőségűt ebben az árkategóriában?
-
RadyR
tag
válasz
hypno skate
üzenetére
Ezt nem tudom neked jobban elmagyarázni...
Tegnap megjött a tv és következő hónap elején megjön a htpc, valamint, ha minden igaz, akkor végre idér a kábeles tv is.
Csupán szerettem volna kipróbálni a tv-t tegnap este, ha már ilyen hamar beszerezték és leszállították (hogy benne maradjak a 3 napban, ha esetleg valami baja lenne a készüléknek).
Mivel csak egy kis szerver gép van otthon, amiről csak d-sub-on tudok jelet küldeni, ezért tettem fel a kérdést. Ennyi. -
Anyád911
tag
A függőlegesent félreérthetően fogalmaztam meg, bocs. Úgy értettem, hogy 1280 oszlop (amit persze vízszintesen számolunk meg, de függőlegesen helyezkedik el a tvn) helyett csak 1024 van. Azt írod: "átalakítja", én is ezt gondolom és ezért kérdeztem, hogy akkor hogy lesz natív, mármint 1:1 pixel mapping? Vagy leginkább sehogy sem?
-
Zoltánka
tag
Sziasztok!
Van egy "kis" problámam, ha tudtok pls help!
Pana plazma tv-n eddig simán néztem filmet, fotókat PC-n keresztül (DVI-HDMI átalakítóval). Tegnap akarom lökni a képet a tv-re a pc-ről de a pc desktop nem jelenik meg a tv-n. Mondom eddig simán ment minden Nvidia7600gs vezérlőpultjáról kb 2 kattintással már tudtam is a tv-n filmezni. Most a kártya vezérlőpultja, driver újrapakolása után is felismeri a Pana Tv-t, de egyszerűen a képet nem rakja át a tv-re.
Kérem a segítségeteket!
-
Tian66
senior tag
válasz
Anyád911
üzenetére
Sőt, ha aDVD felkonvertálja a TV meg vissza 720p-re akkor már kétszer kellett logikai úton babrálni a jelet így az valószínűleg rosszabb lesz mintha a TV 720p natívat kap és nincs vele dolga. 42" colos kijelzők 1024*768-asak általában. Ami viszont 4:3-as aránynak felel meg. TV valós oldalaránya meg 16:9. Ebből következik, hogy 1 pixel oldalaránya nem lehet 1:1 ahogy nem is az. 1 pixel szálesebb mint magas. Innentől kezdve meg az elektronikán múlik a skálázás. Nem vág belőle csak átméretezi. 50"-os annyival szerencsésebb, hogy ott már megeggyezik a felbontás és a kijelző valós oldalaránya.( 1366*768 )
-
FefeeX
veterán
válasz
Anyád911
üzenetére
Sajnos manapság, mikor már 2-300 forintért is lehet kapni műsoros DVD-ket, nem a minőségükről lesznek híresek ennyi pénzért...
Ugye nálad olvastam hogy full eredeti Gyűrűk Urád van... Bővített? Kölcsön tudnád adni egy nézés erejéig?
Nekem csak a biztonsági másolatom van meg, és azt sajna tömöríteni kellett hogy elférjen a normál DVD-ken... -
FefeeX
veterán
válasz
Anyád911
üzenetére
Nem vág le semmit.
Nem függőlegesen 1024 hanem pont vízszintesen
Nyújtott pixelekkel rendelkezik, és az 1280as jelet átalakítja 1024 nyújtott pixelesre.Érdemes lehet egyébként HDMI jelet adni neki PC-ről is, ha lesz időm, ma megpróbálkozom vele, mert a fizikai feltételek szerencsére már megvannak hozzá.
Még valami venti szabályzó progi kell, és kész a full csendes gép is emellé
-
-
Anyád911
tag
Szerintem jól. Én még a 720p-vel sem biztos hogy látok különbséget, de lehet h más igen.
Azt viszont vki nálam okosabb elmagyarázhatná, hogy a 720p hogy lesz natív, ha a tv (PV70P) függőlegesen 1280 helyett csak 1024??? 2x128-at vág a széleiből? Átméretezi? Akkor nem natív... és akkor még a vízszintesen nyújtott cellákról nem is beszéltünk... hogy is van ez, pls? -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Pana 42PV70-es plazmám meg egy Pio DV600-as játékos. Hdmi vel van összekötve. Ez a játékos tud 720p-t is meg 1080p-t is hdmi-n. A Tv az ugye 720p valósat tud de megjeleníti a 1080p-t is. Node itt jön a kérdés! Mivel a tv natívban csak a 720p-t tudja ugye jól gondolom hogy teljesen felesleges a játékossal a 1080p re való felkonvertálás egy akár milyen minőségű DVD filmnél is mert nem lesz látható különbség a tv-n a 720p 1080p között?
Jó gondolkodok?
-
hypno skate
senior tag
Akkor ha jól értelek, még egy akármilyen AGP csatlakozó sincs a gépben.
Hát... nem igazán érzem logikusnak a dolgot. Tulajdonképpen mire vetted a tévét?
Játszani biztosan nem, mert a géped alkalmatlan rá, egy konzol meg nem két fillér.Ha mozizni, akkor egy asztali lejátszó nem pénzkidobás. Olcsó és zajtalan. Ellentétben a legtöbb Pc-s megoldással. Illetve atzok vagy olcsóak, vagy zajtalanok. Egyenlőre a kettő együtt nem megy.
Nekem pl. van egy Pana S-42-őm (16K) itthonra és egy Tamashi DV-228x (9K), ha utazom, üdülök, vagy hasonlók. Nem kell velük buherálni, minden lemezt lejátszanak, amit nem, azt nem is érdemes.A nagy hazai HD korszak beköszöntéig bőven kiszolgálnak.
-
-
Fuck3r
aktív tag
Na ha már itt tartunk akkor

Nekem pont a napokban lett kész a HTPC-m (adataimnál info)lenne egy olyan problémám és egyben kérdésem is, hogy:
Vettem egy 8400GS HDTV-s vga-t
úgy terveztem, hogy:
DSUB-on monitor
DVI-n keresztül pedig TV-re kötöm esetleg DVI-HDMI kábellel
DE
mint utólag kiderült ez a hülye kártya nem támogatja a DSUB dual viewet
ami annyit tesz, hogy csak a TV-ki és a DVI kimeneten működik együtt a többmegjelenítős üzemmód
Szóval most kénytelen leszek DVI-re kötni a monitort és majd S-video kábelen keresztül csatlakoztatni a TV-vel
Kérdések:
Ettől a megoldástól rosszabb lesz a küldött kép minősége?
Esetleg valahogy máshogy meg lehet oldani a csatlakoztatást? -
Anyád911
tag
Ez mind igaz, engem is meglepett némileg, hogy ennire jól sikerült. Nyilván a forrás is jobb minőség, mint nyolc éve, meg azért a tömörítő eljárások is fejlődnek (packed bitstream suxx). Kb 200 eredeti filmem van (divx-ben 99%-ban csak sorozatokat nézek), de van köztük jópár, ami ugyanúgy pixeles, ill. árnyalat-szegény mint 1 gagyi avi.
-
RadyR
tag
válasz
hypno skate
üzenetére
Ahogy korábban írtam: tervezem, hogy építek egy htpc-t, de mivel - ahogy te is mondtad -
nem volt olcsó a tv, ezért nem megy minden egyszerre. Szobaantennám nincs,
kábeltv egyelőre még kiépülőben, úgyhogy csak a kis szerveremet tudtam volt volna
rákötni a tv-re, hogy egyáltalán ki tudjam próbálni. Ebben a gépben csak egy integrált
videókártya van, ami d-sub kimenettel bír. Ezért szerettem volna tudni a szükséges
felbontást, de egy RTFM megoldotta (1366x768@60Hz).
DivX-es lejátszóra (meg úgy általában semmire) nem szeretnék feleslegesen pénzt költeni.Köszi.
-
FefeeX
veterán
válasz
Anyád911
üzenetére
No azért ne ajnározzuk azt a divx-et... nincs olyan divx amiben az árnyalatok tökéletesen lennének lekezelve, ugyanis pont ezzel nyeri a nagyobb sűrűséget - ergo pl egy sötétebb filmben elég gázos tud lenni a kép, főleg közelről...
DVD rullZ, főleg ha nincs zsugorítva, mert az is veszít sajna a minőségből, elég sokat... -
hypno skate
senior tag
Miután egy szép, jó és drága Tv-t vettél, két javaslatom lenne.
1. Vegyél egy tisztességes videokártyát. A Radeon 9600XT-ket 8-10 K között megkapod és azokon tutira van pl. DVI csati. Ha nem szimpi az ATI akkor hasonló árban találsz 6600-as NVidiát.
2. Vegyél egy olcsó asztali DivX-es lejátszót, amin legalább komponens kimenet van. Ilyet már 10 K alatt is vehetsz.
-
Galahed
senior tag
válasz
Yellow73
üzenetére
Köszi
Van 3 hetem, hogy eldöntsem, még erősen gondolkodom. Jobb szeretem, boltban megvenni, szeretem látni, hogy mit csomagolnak el. Ráadásul erősen képben van még egy Sharp 37XD1 es FULL HD LCD is, gyönyörű képe volt , a pana PV70 mellett is. (most nem a fényerőre gondolok meg a HD demo-ra,, hanem úgy általában az analog TV-adásra.) Igen erősen gondolkodóba ejtett az ára is, 276ezerért...(meg éppen ma bejött a képbe egy új jövevény : Pana LCD is full HD TX-LZ70, de ennek még nem láttam a képét (290ezer) -
Yellow73
tag
válasz
Galahed
üzenetére
Ekkora cuccnál a webes vásárlás talán egyszerűbb, a szállítást is olcsóbban megúszod, mintha neked kéne vinned (ha egyáltalán befér a kocsidba)
üvegállvánnyal, vagy asztali talppal szeretnéd?
szurmakotium fórumtárs hozzászólását kiegészítveÜvegállvánnyal:
- panashop.hu 290k
- bbstudio.hu 280k
- videoexpert.hu (mall.hu) 280k
- avplanet.hu 300kasztali talppal
- panashop.hu 280k
- bbstudio.hu 250k
- videoexpert.hu (mall.hu) 250k
- avplanet.hu 257k -
Zoliwrc
aktív tag
Sziasztok!
Plazma tv vásárlás előtt állok, tévézésre és dvd-zni kellene
A két kiszemelt:1. Panasonic TH-37PV7
2. Panasonic TH-37PV7060 ezer forint van a kettő között a panashopnál, mint laikus nem sok különbséget látok műszakilag közöttük, érdemes megvenni a drágábbat vagy jó választás az első is?
-
Galahed
senior tag
válasz
szurmakotium
üzenetére
köszi a választ, pont a másik oldalon lakom, (észak-nyugat)
-
RadyR
tag
Sziasztok!
Még egy gyors kérdés: ma este hozzák a PV70-et, de mivel semmilyen formában nem tudok rá jelet küldeni, csak egy olyan pc-ről, aminek egyedül dsub kimenete van, ezért azt szeretném tudni, hogy milyen felbontást kell beállítanom, hogy az rendesen megjelenjen a plazmán? És még egy: ha esetleg alapból nem tudom ezt a felbontást összehozni, akkor milyen programmal sikerülhet mégis. Ha jól emlékszem, akkor a powerstrip tud ilyet, de hátha van jobb is.
Előre is köszi!
-
Galahed
senior tag
válasz
szurmakotium
üzenetére
légyszi ird le azt a három helyet (mert vidéki vagyok és nem szeretnék sokat kóborolni) mert hajlok a PV70 es felé én is...
-
Yellow73
tag
válasz
szurmakotium
üzenetére
Nálam már az elvi döntés megszületett. A gond csupán az, hogy az új otthonunk kialakításának prioritás-sorrendjében nem ez van a topon

Azért bízom benne, hogy pár héten belül realizálódik a vásárlás. -
törölt tag
válasz
Anyád911
üzenetére
a gyuruk ura telleg szep...viszont amilyen szelesvasznu, azt max egy nagy kivetiton tudnam elkepzelni szepen...

de igazad van, hogy van kulonbseg a gyari dvd-k kozott is
en most a disturbiat neztem aviban, ami meglepoen jo minosegu volt, majdnem dvd
sot, az odaat epizodjai nagyon szepek a plazmamon, ahhoz kepest, hogy 6xx-3xx a felbontas
-
Anyád911
tag
válasz
üzenetére
Sajnos gyári és gyári dvd között is nagy különbségek lehetnek. Nálam referenciának számít pl A Gyűrűk Ura trilógia, az Ep III, esetleg a Mátrix, ami a képminőséget illeti.
Tegnap este SG-1 9x08-09 (Divx) - olyan képe volt, hogy nem1 gyári DVD megirigyelhette volna! (LG RH-7800 - félprofi komponens - PV70P)a magyar 5.1-es HD adást még várhatod 1 darabig, asszem
-
törölt tag
nalunk az eredeti dvd-k es mar a 480-as hd anyagok is nagyon jo minosegben nezhetok...
igaz csak hd ready a tv-m es a 720-at birja max, de az mar nagyon jo a szemnek 4 meterrol, szinte tokeletes
viszont ha vki tomoritette kicsit a dvd-t mar nagyon eszlelheto minosegromlas, az eredeti gyarik viszont kitunoek...
no de sebaj, en mar a hd tv adasokat varom 5.1-ben
-
Anyád911
tag
Panában nincs, Samsungokban van auto hangerő. Leírás szerint úgy emléxem csatornaváltáskor próbálja csökkenteni a jelerősség-beli különbségeket. Nem 100%, de mintha 1 adón belül (műsor-reklám-előzetes...) is működött volna.
Amióta Panám van, el se engedem a távot, ha a gyerek már leeküdt.
-
Yellow73
tag
válasz
szurmakotium
üzenetére
Szerintem is így van.
Viszont nem fogsz mindig 5m-re menni a tévétől, nálunk ez 3-3,5 m lesz. Ezért sem akarok túl nagy tévét túl jó felbontással, mert tévét és DVD-t fogunk rajta nézni. -
Palika71
őstag
válasz
Yellow73
üzenetére
Dehogy akartalak cáfolni, tökéletesen egyet értek veled. Csak kiegészítettelek, egy speciális esettel.
Sheltem77 : ha Te úgy gondolod, hogy a másolások során nem keletkezik minőségromlás, akkor szertintem meg Te tévedsz. Ugyanez a romlás tökéletesen igaz a audio CD-kre is. Mint ahogy minőség szempontjából az sem mindegy, hogy hányszoros sebességgel írod ki az anyagot, és hogy belső, vagy külső írót használsz.Persze erre nem én jöttem rá, hanem nálam lényegesen nagyobb varázslók. Aki nem hiszi, járjon utána.Fuck3r: Sokszor nem tudják az alkotók lementeni, mert pl. a 120 perces gyári filmnek kicsi az egy rétegű DVD kapacitása, így egy kicsit zsugorítani kell rajta.
-
szurmakotium
tag
válasz
Yellow73
üzenetére
Ezzel kapcsolatban merül fel bennem, hogy ha viszont nem full HD forrás jelet hanem sima SD anyagot küldesz rá egy 720p HD és egy 1080p HD megjelenítőre akkor elméletileg a megjelenített kép szebb lesz a 720p-s tv-n (mivel kisebb a felbontása és kevésbé látszik meg rajta a gyenge minőségű adás), mint az 1080ps- változaton. Azonban egy távolságon túl már a hibák sem fognak látszódni éppen a szem észlelőképessége miatt és mindkét tv-n, (pl. 5 méterről) ugyanolyannak látod a minőséget. Vagy mégsem?
-
Yellow73
tag
válasz
Palika71
üzenetére
Ez igaz amit írtál. De nem cáfolja azt sem, amit én írtam.
Amiről Te írsz, az a forrásanyag minősége témakörbe tartozik. Persze hogy jobban fog mutatni egy HD anyag ugyanazon a megjelenítőn, mint egy SD anyag.
Én arról beszélek, hogy ugyanazon full HD forrást levetítve egy 720p HD megjelenítőn és egy 1080p HD megjelenítőn, egy bizonyos távolság fölött már az emberi szem nem látja a különbséget. Vagyis hiába hordoz a kép több információt, a szemed nem képes ezt észlelni a határtávolság fölött, erről GURU részletesen írt a házi-mozi fórum vonatkozó topikjában.
Vagyis az ajánlott nézési távolság egyrészt függ a képmérettől, függ a megjelenítő felbontásától és függ a műsorforrás felbontásától és minőségétől. -
Fuck3r
aktív tag
-
Fuck3r
aktív tag
Amúgy nem akar valaki Plazmákról egy LOGOUT hozzászólást írni?

Plazmákról összefoglalni egy írásban minden hasznos dolgot, technikai hátteret, hasznös ötletet, tanácsot, javaslatot
ami itt elhangzik a fórumban, hogy ne legyen már minden 20ik hozzászolásban ugyan az megkérdezveEnnek a mintájára el lehetne készíteni
Sheltem77?
válalod? -
Fuck3r
aktív tag
válasz
Palika71
üzenetére
attól függ:
1. ha 1az1-ben lementi a gyári lemezt akkor nem romlik a kép minősége
2. ha lementi és zanzásítja (avi, mpeg és társai) akkor már beszélhetünk minőségromlásrólNem szégyen az, gyári lemezeket én is lementem és inkább azokat használom, a gyári meg kint van dísznek a polcon
fogyi mi, lehet az de, sajnálom összekarcolni a díszdobozos verziókat... -
Sheltem77
aktív tag
válasz
hypno skate
üzenetére
Te a Pie/Poe hibákra gondolsz amik a visszaolvashatóságra vannak hatással. Ettől a film ami a dvd lemezen van CRCre/bytera pontosan megegyezik azzal amiről kiírtad. Az, hogy nehezebben lesz olvasható , nem jelenti azt, hogy a "film" minősége romlik, csak az írásé. Nem ugyanaz.
-
hypno skate
senior tag
válasz
Sheltem77
üzenetére
Pedig nem írt butaságot. A DVD írók egy rakás hibát írnak az adatok mellé. Ha tetszik olyan adatokat, amik eredetileg nem voltak az anyagon. Ezek mennyisége függ a felhasznált lemeztől, az írótól és ezek egymáshoz való viszonyától is.
Ha most feltételezzük, hogy a következő másolat már a másolatról készül, akkor ezek a hibák eleve összeadódnak. A hibajavítás egy darabig áthidalja a problémát, de a másolat másolata bizonytalanabbul lesz olvasható.
Persze ez nem pont olyan mint az analóg technikánál, de az eredmény végső soron ugyanaz.
PPeter egy rakás értekezést írt már a témában. Itt a PH-n is és a www.burn.hu oldalán is.
-
Zsolt88
csendes tag
válasz
szurmakotium
üzenetére
De lehet venni!A haverom vette 1 hónapja, de megy ki Angliába melózni és vissza sem jön.A tv-t meg eladja nekem.(Panasonic TH-42PY70P)
-
-
Palika71
őstag
válasz
Yellow73
üzenetére
Nézési távolság:
Van egy olyan szemtelen ismerősöm, aki DVD filmeket nem a boltban veszi, hanem letölti. Ezek a filmek, a tömörítés miatt, meg az újraírható DVD-re történő sokadik kiírás miatt, egy 42-es TV-n már észrevehetően gyengébb minőségű, mint egy gyári DVD.
Na most. Azok a HD filmek, amit szintén hasonló forrásból szerez be (fúj, a szemét), igencsak észrevehetően jobb minőségűek még bő 4m -ről is, mint a letöltött DVD-k. -
szurmakotium
tag
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
szurmakotium
üzenetére
Megnéztem 370 körül van a 42py70 és 256 a PV70 szóval az 50000Ft különbséget nem tudom hogy számolta ki... Vagy a 42py7 re gondolt(nem is tudom van e olyan)? FullHD ból gagyikávájút venni elég igénytelenség lenne.
-
hétalvó
addikt
válasz
hypno skate
üzenetére
Egyszerű, döntsd el mennyi bemenet kell neked. Esetleg érdemes elgondolkozni a csillogó kereten is.
Hozzátéve, hogy scart-ról is tudsz még 2 RGB jelet fogadni a PV7-esen. Mozizni, xbox-ni jó, pcnek pedig ott a hdmi.
Másoknak akik a beégésről cserélnek eszmét. Igen beég a panel, de idővel elmúlik, max 1-2 nap.
Az első este elaludtam egy dvd-n és kinnmaradt a menüje, be voltam gazolva, de 3 nap múlva eltűnt. Ezt a pioneer is demózta, 1 nap állóképet 3 nap folyamatos videójel letörölt a panelről.Szóval csak okosan és ügyesen és kímélni a paneleket, nem kell maxon tolni, mert úgyse bírja a szemed se.
1 szavazatot tőlem is kap a 42PV7.
Fullhd/nem full hd.
Pc monitornak úgyse jó a plazma, 42-50colon pedig nem lehet látni a különbséget filmek alatt, xbox360/ps3 játékok alatt nem fullhd, fullhd-s tv adás nincs, de el lehet mondani mindenkinek hogy neked fullhd-s a tvd. -
Yellow73
tag
válasz
Zsolt88
üzenetére
A méret elsődlegesen a nézési távolság függvénye, illetve fontos még, hogy mit nézel rajta.
Ugyanaz a TV nagyon különböző képet ad egy sima analóg tévécsatorna esetén és egy HD-s forrás, mondjuk blu-ray esetén.
Szóval ha sokat tévézel, akkor az 50"-hoz kell a MINIMUM 3,5-4 m távolság, hogy normális képet kapj. A nagy felbontású adások esetében pedig kb 3-3,5 m a MAXIMUM távolság, hogy a nagy felbontás minden részletét élvezd. Szóval tökéletes megoldás jelenleg nincs. Ez egy komoly dilemma nálam is. Azt már eldöntöttem, hogy csak HD ready készülékre van szükségem. A nappali mérete indokolná az 50"-t, de a legjellemzőbb 3-3,5 m nézési távolságból nézett TV adás normális képe miatt a 42" jobb választásnak tűnik (az árkülönbség miatt meg pláne!)
Javaslom, hogy határozd meg az otthoni legjellemzőbb nézési pozíciót a TV-től, mérd meg, majd ugyanilyen távolságból nézzed a TV-ket az üzletekben különböző jelforrásról. Ez alapján a méretet el fogod tudni dönteni. Az pedig, hogy kell-e neked full HD, vagy sem, az főleg a legjellemzőbb műsorforrás függvénye, DE nagyon távolságfüggő is. Egy bizonyos nézési távolság fölött a full HD értelmét veszti, hiszen a szemed felbontóképessége miatt már nem fogod látni a részleteket. Ugyanakkor általában az is igaz szokott lenni, hogy minél nagyobb egy képernyő felbontása, annál jobban kihozza a műsorforrás hibáit, persze ez a készülékben lévő scalertől is nagyban függ.
Egyébként a véleményem az, ha már full HD-ben gondolkodsz, azt valószínűleg a blu-ray miatt teszed, annak meg kell a 24p. Szóval full HD-t ne vegyél 24p nélkül.
Az 50pv7p pedig nem egy kategória 42py70p-vel. 50"-ban szerintem jelenleg a Samsung ps50q92-je a legynyerőbb 385k-ért. 42"-ban pedig a Panasonic th-42pv70p + ty-s42px70 csomag 280k-ért. -
Sheltem77
aktív tag
válasz
Zsolt88
üzenetére
Mivel azt mondtad, hogy a PV70 és a PY70 között 50 ezer az árkülönbség, így gondolom 310000 Ft körül tudsz szerezni(A PV70 260 körül volt mikor legutóbb néztem).
A 2008 as Fullhd plazmák biztos, hogy minimum 370000 től fognak kezdődni(és az még nem a PY85 vagy PY800 lesz "csak" a PY80 amiben ha jól tudom még nincs 24p).
Ezért írtam, hogy 310000 rohadt jó ár egy FullHD 42 colos panasonicért, amikor én elkezdtem nézegetni a plazmákat szeptember körül akkor a PV70 mindenhol 299000 volt..
A 24pt csak Blu-ray filmnél érzékel(het)ed Blu-ray asztalival, de van aki nem látja.
Zoliboy95 PS3al nyomatja a Blu-ray filmeket és azt mondja tökéletes.Viszont arra szerintem minimum számíthatsz, hogyha TH-42PY70et veszel a 460W körüli fogyasztás olyan 2000Ft al havonta meg fogja dobni a villanyszámládat(ez az összeg tipp).
-
RadyR
tag
válasz
Sheltem77
üzenetére
Aham, oké, köszi, most már világos.
Még egy kérdés a 24p-s témával kapcsolatban:
ha jól értem, ez akkor jön kapóra, hogyha én mondjuk bluray filmeket szeretnék nézni.
Nade ha én ezt egy htpc-vel szeretném megoldani, akkor teljesen felesleges, hogy a tv
tudja a 24p-t, nem? A pc- ről eleve egy 50Hz-es jelet fogok adni, akár br-t, akár bármi mást tolok át tv-re, nem? -
Zsolt88
csendes tag
Panasonic TH-50PV7P plazma TV szinte azonos áron van a Panasonic TH-42PY70Pvel.
És van még pár 127 cm ami 350-380 körül van. Erről vélemény? -
Zsolt88
csendes tag
Akkor érdemes megvenni a full hd-s Panát? Vagy tök felesleges?
És a 24p hiánya? -
Sheltem77
aktív tag
válasz
szurmakotium
üzenetére
Ööö én ahogy értelmezem bal oldalt egy sima LCD van valami neves gyártótól nem a panasonic tvje. A jobb oldalin meg nem törik be a fémgolyótól az üveglap.
-
macikos
addikt
válasz
szurmakotium
üzenetére
Igen, jól mondod, a digitális műsorszórással nem jár együtt a HD adás. Sőt, még ha el is kezdik HD-ben sugározni a műsorokat (állítólag ősszel, szóval az olimpiáról, amit annyira emlegettek, hogy majd HD meg minden, pont lemaradunk), akkor sem Full HD lesz, ez szinte biztos.
-
szurmakotium
tag
Javítsatok már ki légyszíves mert én nem vagyok járatos ilyen téren, de a digitális műsorszórás szerintem nem egyenlő a HDTV műsor adással ...
Legjobb tudomásom szerint az, hogy lesz DVB-T 201X-től egyáltalán valami, az nem azt jelenti, hogy 1080p-ben lehet nézni a Mónika show-t. A DVB sugárzás csupán lehetővé teszi HDTV adások sugárzását is (bár ha jól emlészem 5 vagy 6-szor annyi adatsebességet igényel mint egy SDTV).
Szvsz arra, hogy itthon egy csatorna összes műsorát HDTV-ben adják elég sokat kell várni. Ha lesz is, az tuti fizetős lesz. Előbb terjed el a bluréj.
-
Zsolt88
csendes tag
Üdv!
Panasonic TH-42PY70P vagy Panasonic TH-42PV70P vegyem. A PY70P full hd de nem tud 24p-t. (kp 50 ezer lenne a két tv között a külömbség)
Ha veszek tv-t akkor az pár évig jó legyen. Gondolok arra hogy átállnak a műsorszórok a digit-re.
Válaszokat köszönöm.
Aktív témák
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Z790 i9 13900K 64GB DDR5 1TB SSD RTX4080 16GB Aerocool P500B Digi ARGB ADATA 850W
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ha nincs az k@ki helyzet...

fogyi mi, lehet az de, sajnálom összekarcolni a díszdobozos verziókat...