- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nem eresztik bőlére a patch notes-t, viszont a PC-s verzión is faragtak valamit. AMD oldalon eddig sem volt gond, de most kapott valamit az Nvidia is. Legalábbis nálam (RTX 4080 Super) stabilabban fut az erdős részeknél a hotfix óta. Szóval nem rossz ez és nem is lesz rossz, a gyűlölködők pedig csak gyűlölködjenek tovább... Az mindig előre vitte a világot, ja... nem.
-
TBT
addikt
Köszönöm a válaszokat!
-
TBT
addikt
Star Wars Outlaws sokat fejlődött a megjelenése óta (PS5 alapgépen - Quality mód)?
Érdemes lehet már megvenni? -
TBT
addikt
válasz
echterion
üzenetére
Nekem is tetszik. Egyik karakterrel sincs gondom, de Naoe közelebb áll hozzám - az Assassin érzést ő jobban hozza. De Yasuke-val is fun a játék. Nem igazán értem, hogy a neten lévők többségének mi baja a játékkal. Tény, hogy én régen játszottam AC játékkal - a Londoni rész volt az utolsó, annak is vagy már 9 éve, a modernebb felvonásokat nem ismerem, de nagy gondom nincs a játékkal. A japán miliő és hangulat 10/10, a grafika is csodaszép.
Nagyon sok technikai apróság van a játékban, ami feldobja a hangulatot és érződik rajta, hogy dolgoztak vele. Ott vannak a lehulló cseresznyevirágok vagy falevelek, amiket látsz a vízben, másabb az animáció a macskák és a kutyák simogatásánál (pedig megcsinálhatták volna ugyanazzal), a koi halak táncai a vízben, a víz tükröződése is gyönyörű, látszik benne a nap fényjátéka és a karakter is, vagy amikor kinyitnak egy ajtót / felhúzzák az ablakokon a redőnyt és beszűrődik a napfény... Vagy, amikor jönnek a borús felhők és eső készülődik, illetve ősszel a reggeli köd, vagy amikor a szél fújja az őszi leveleket. De ilyen az is, hogy nagyon sok élettel és különféle állatokkal vannak megtöltve a területek is. Lovagolsz A-ból B-be és futnak melletted a nyuszik, az őzek, a macskák, a rókák és a kutyák. Nagyon aranyosan vannak megcsinálva. És az is jó, amikor a karakter csak úgy áll a háttérben - az idle animációk is különbözőek - bizonyos évszakokban / eltérő időjárások esetén.
Apróságok, simán kihagyhatták volna ezeket is - ahogy az átlag tucat játékokban manapság ez megy. Persze, hasonló megoldások voltak a csucsimában is, de mégsem adták lejjebb, hanem inkább megugrották azt a szintet.
És amikor csatangolsz az amúgy hatalmas térképen, majd látsz a távolban (a ködből) kirajzolódó templomot... és el tudsz oda is jutni - meg tudod mászni / fel tudod fedezni (mindezt töltés nélkül), az valami hatalmas élmény, hogy nem csak "dísz" a háttérben. Szabályosan Witcher 3 érzésem van a játék ezen részétől, ami szerintem nem rossz egy Ubisoft játéktól.
Milyen grafikai módban játszol? -
TBT
addikt
válasz
Szoke1982
üzenetére
Ohh... Egy gondom van csak ezzel... Nagyon egy csajverziós Wukong-nak tűnik. A Wukong egész klassz játék, de az a sok egymásutáni boss azért... eléggé fárasztó. Nem biztos, hogy bírnék idén is egy etapot egy olyan játékból, csak majom helyett női főszereplővel. Persze érdekel valamennyire, de még mindig keveset láttunk a játékból.
És ugye jön júniusban a PC-s Stellar Blade is, na arra tuti benevezek.
-
TBT
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Persze. Érthető. Én is nagyobb képernyőn akarom játszani, nem a PC előtt görnyedve a kontrollerrel.
Pedig a PC-m szépen viszi 4K-ban is (RTX 4080 Super), de valahogy egy kényelmes kanapén, nagy Oled képernyő előtt jobb és kényelmesebb nekem már játszani. PC-t nem akarom kicipelni - nehezebb is, mint a PS5. Öregszem na.
-
TBT
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Zavaró a 30 FPS?
Mert én is leütöttem egy PS5-ös verziót, kíváncsi vagyok rá, hogy hogyan fog kinézni (Oled TV-n HDR módban) és futni - mert összehasonlító (és tömörített) videók szerint nem sok különbség van a PC-s Very High és PS5-ös Quality mód között.
Plusz PC-re ingyen kaptam, megvenni már még egyszer nem tudom. De tetszik a játék és szeretném valahogy pénzzel is támogatni az Ubit. -
TBT
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Valamiért sok a kárörvendő és gyűlölködő... Sokan szeretnék, ha ez a játék és az Ubi bukna... Nem igazán értem, miért okoz örömet másoknak, ha bizonyos emberek / cégek pórul járnak.
Pedig ez egy nagyon korrekt játék lett az Ubisoft-tól. Engem is meglepett, hogy mennyire szórakoztató és egyben van az egész. PC-n is csak a nyamvadt Nvidia kártyákkal van gond (nekem is ilyen sz@r van), de az új AMD kártyákkal gyönyörűen fut a játék, szóval még az optimalizációval sincs akkora nagy baj. -
TBT
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Akkor marad a 30FPS-es Quality mód majd.
-
TBT
addikt
AC Shadows-nál a Balanced (40 FPS-es) mód minden kijelző számára elérhető? Vagy csak Quality 30 / Performance 60 van?
-
TBT
addikt
Alap PS5 gépen jól néz ki és fut az AC Shadows?
Sajnos PC-n nem túl nagy eresztés a "kötelező" RT, Dlss és Framegen miatt. -
TBT
addikt
-
TBT
addikt
Assassin's Creed Shadows | Xbox Series S/X - PS5 - PS5 Pro | Graphics Comparison
Egész jól néz ki / fut alapgépen is. Lehet, hogy PS5-re kellett volna beszereznem és nem PC-re...

-
TBT
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ahogy nézem PC-n egész jól skálázhatóak a beállítások és egy srácnak fapados RTX 4060 kártyával (nem OC vagy valami különleges, húzott verzió) is szépen fut (50fps) Medium-High beállításokkal 1440p felbontásban (DLSS és Framegen nélkül.) Ha ezeket is belövi, akkor megvan a 80-90 is. De még csak most fognak jönni majd a tesztek, most még úgy tűnik, hogy a PC-s verzió nem rossz, így első blikkre. De persze arra vedd meg, ahol neked kényelmesebb játszani.
-
TBT
addikt
Assassin's Creed Shadows: Launch Cinematic TV Reklám
...In dö sadóz.

-
TBT
addikt
Nőnap by Assassin's Creed:
-
TBT
addikt
Holnap Death Stranding 2 PlayStation Panel!
Új trailer biztosan lesz, mert azt Kojima is írta (legalábbis az elmúlt hetekben többször is írta, hogy valamilyen trailert szerkeszt és vág), de... talán már kapni fogunk dátumot is a játékhoz.
-
TBT
addikt
Boldog nőnapot!
-
TBT
addikt
válasz
Peat76
üzenetére
Nem. Van Story-mode nehézség is. Ott gyorsabban halnak az ellenfelek (a Boss-ok is), illetve a játékban van rásegítés is 1-2 "kivégzés animációra". Normáltól felfele ezt már neked kell összehoznod. Itt tényleg a sztorin lesz a hangsúly és nem a harcokon, mert azokat visszább veszi ilyenkor a játék.
-
TBT
addikt
Tides of Annihilation - Gameplay Reveal Trailer | PS5 Games
11 percnyi gameplay!
-
TBT
addikt
Boldog Valentin-napot!
-
TBT
addikt
Stellar Blade PC + Nikke kollab DLC: 2025. Június.
-
TBT
addikt
válasz
zkxdn
üzenetére
Volt roadmap róla... persze csak Koreában mutogatták a befektetők részére (volt valami gyenge minőségű leakelt fotó is róla). Angol bejelentés nem volt.
Ott még írtak egy kisebb cuccot 2025 elejére (ez mint tavaly év végén kiderült a NIKKE kollaborációs DLC lesz), illetve egy sztori DLC-t 2025 tavaszára (akkor lesz 1 éves játék).
Pletykák szerint előzmény DLC lesz Ravennel a főszerepben, mert EVE kalandja ugye nem fog véget érni itt még (az előzményeket pedig ott már "ismerjük").
Azon a roadmapon szerepelt a nyári esemény, a fotómód és egy másik kollabos DLC is 2024 végére (ez volt a Nier Automatás cucc), szóval... úgy tűnik tudták tartani magukat a srácok a tervekhez. -
TBT
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Nem jön hozzá. Nem is tervezték, illetve már a játék támogatását is elengedte a BioWare + EA (a napokban jött hozzá a "farewell" patch). Plusz a BioWare már merőben más projekteken munkálkodik (felbontották a csapatot, mindenki besegít valamilyen más projektben - már aki még ott dolgozik). Most még nem ajánlott a vétel. Hamarosan lesz sokkal olcsóbb is (75%), majd talán akkor.
Ennél többet nem ér az a félkész borzalom - főleg, hogy még lenne munka a játékkal (PC-s verzióra gondolva), de már ők sem foglalkoznak vele. Ennyi pénzt nem kell adni félkész cuccokért. -
TBT
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Ismered a teljes történetet.
Valóban minimális (konkrétan nyers erőben 1 számjegyű az előny az előző generációhoz képest), ellenben sokkal drágább és valóban nehezebb beszerezni (már elfogyott mindenhol, ahol még akad ott már közel milliós áron az RTX 5080, míg az RTX 5090 már 2 millió felett van).
-
TBT
addikt
Csak nem elkezdődött?
"A Gran Turismo 7 PC-s portjának készítését leállították, és már nem fogják befejezni."Tán csak nem visszatérnek a tényleges (és nem időleges) konzol exkluzívok?
Sonynak úgy tűnik kell a pénz és a gépeladás.
-
TBT
addikt
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Hmm. Akár az érett barack.
Én is PC-n játszom. Tifa nagy felbontásban az igazi.
-
TBT
addikt
válasz
Beegabor81
üzenetére
Jah... Steam-en is 40%-on áll a játékosok véleményei alapján, nem túl bizalomgerjesztő.

-
TBT
addikt
Kipróbáltátok már a Temu-s Stellar Blade-t? Akarom mondani a DISORDER játékot?
-
TBT
addikt
Tegnaptól (a Ninja Gaiden 4 bejelentése után) elérhető a Ninja Gaiden 2 (Black) kibővített és felújított változata (Unreal 5 motorra felhúzva).
Még a csöcsös Momji is benne van, szóval az egyik 2025-ös GotY már meg is van!
-
TBT
addikt
"DOOM: The Dark Ages release date has reportedly leaked!"
Release date: May 15, 2025
(Természetesen érkezik PS5 konzolokra is.) Holnap lesz valami kisebb XBOX event, elvileg ott fogják bejelenteni egy új trailerrel (ahogy más játékokat is). -
TBT
addikt
válasz
üzenetére
A fejlesztők már 2022-ben elhúztak Ukrajnából. Az összehasonlítás csak azért volt, mert akkor is olyanokat mondtak a Stalker 2-re (még az Xbox konferenciákon is), hogy 2023 nyarán megjelenik, aztán lett 2023 december, majd 2024 szeptember, végül 2024. november... de nyugodtam átrakhatták volna 2025-re is, amilyen gané állapotban megjelent (és amennyi hibajavítást és gigászi méretű patchet kap a játék azóta is). Nehéz elképzelni, hogy az a játék bármilyen épkézláb állapotban volt a megjelenési dátum bejelentésekor.
De a vicces már csak az lesz, ha az AC Shadows is rettentő bugos, félkész és teljesíténybeli hibáktól hemzsegő állapotban kerül kiadásra. Kár lenne érte, de szegény fejlesztőknek + Ubinak ezt most nagyon nehézkesen akar összejönni.
Nem is tudom, hogy volt-e olyan fővonalas AC játék, amivel ennyit szöszöltek. -
TBT
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Az új Stalker 2...

Szerintem ebbe a pénzügyi évbe (2024. március 31.) csak beleszuszakolják már valahogy.
De akkor is... nagyon nyögvenyelősen akar már ez elkészülni. -
TBT
addikt
Egészségben, sikerekben, örömökben, tapasztalásokban, élményekben és nem mellesleg
(jobb) játékokban gazdag, új évet kívánok minden topiklakónak és játékosnak!
Találkozunk (valamikor) 2025-ben! -
TBT
addikt
Év játéka számomra:
Ha azt nézem, hogy új IP, akkor a Stellar Blade (sok időt el lehet tölteni vele, különböző Íveket lehet bevenni + rengeteg zsebkendő bánta + jónéhányszor meg is haltunk / elmentünk Ívvel együtt, nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is, igazi transzcendens élmény).
Ha azt nézem, hogy minőségi, szórakoztató és tartalmas játék (100 óra körül!), akkor a Final Fantasy VII Rebirth (nem mellesleg Tifa amúgy is mellbedobással mindent visz, szerencsére a trilógia záródarabjában több szerepet fog kapni a rendező bácsi szerint, mert kell a fanservice + a sok zöldhasú és pozitív pénzügyi negyedév).Futottak még:
AstroBot
Black Myth WukongCsalódás (bárcsak feledni tudnám ezeket):
Dragon Age Veilguard (rettentő átgondolatlan és kidolgozatlan, elsietett - 10 év után - egyszerű, buta játékmenet, totál hülyének nézi a játékost, semmilyen szempontból sem dark fantasy, ahogy az elődjei voltak - kár, mert minden adott volt egy igazán jó játékhoz)
Diablo IV: Vessel of Hatred (ez még viccnek is rossz vót - rövid, drága, hamar elhagyták a játékosok is - szakértő legendás Blizzard hagyta megdögleni ezt is)Legjobban várt játék:
Kingdom Hearts IV - valami nagyobb címet jó lenne látni jövőre is a Square Enixtől, de csak akkor, ha ennek a résznek is a zenéjében szerepet vállal Hikaru Utada. Ha a hölgy nem vállal benne szerepet, akkor skip.
Death Stranding 2 Sex on the Beach, vagy mi a címe...
Az elsőt sem értem a mai napig, sem a játékot, sem a létjogosultságát, de érdekel a folytatás, mert embertelen sok melót tettek az első részbe. És hát Kojima-sant ki nem szereti?
Nyilván nem lehet mindenki Geoff Keighley, de hát na... Igyekezni csak szabad.És nektek mi volt a legjobb az idén?
Mit vártok jövőre? -
TBT
addikt
válasz
Rony949
üzenetére
Van angol felirat a játékban. Én is úgy játszottam vele (koreai hang + angol felirat). A japán játékokat pedig japán szinkron + angol felirat kíséretében. Úgy az igazi.
Ellenben a Stellar Blade esetében az angol hangsáv sem lett rossz, de van 1-2 olyan japán alkotás, amiben az angol szöveg olyan... érzelemmentes, papírról felolvasós minőség.
(Szerencsére a Final Fantasy sorozat nem ilyen). -
TBT
addikt
Boldog Karácsonyt minden kedves topiklakónak és játékosnak!
Találkozunk 2025-ben (talán)!

-
TBT
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Annyira azért nem kislány az - ahogy a valóságban az igazi Eve "modell" sem.

A karakter fix, nem tudsz egyedi karaktert kreálni. Nem egy az egyben souls játék.
Inkább hack & slash, platformer és souls elemekkel. De van belőle (ingyenes) demó a PS Store-ban, tegyél vele egy próbát, azzal nem veszítesz semmit.
-
TBT
addikt
Annyira sok gyűjtögetnivaló nincs benne. Legalábbis nem olyan, mint a mai átlag játékok (minden tele van szórva mindennel és mindent össze kell gyűjtened a lehető legjobb végkifejlet érdekében).
Vannak gyűjtögethető elemek, amivel fejleszthető a drón, Eve életcsíkja, képesség csíkjai, fegyverei, illetve amivel a ruhák többségét le tudod craftolni. Persze ettől függetlenül is sok ruhát automatikusan meg fogsz kapni, de akad néhány olyan, amit majd craftolnod kell, ha tetszik és Eve-re akarod ölteni őket. Emlékeim szerint annyi gyűjtögethető cucc van benne (vagy egy kicsivel kevesebb), mint a Rise / Shadow of the Tomb Raider-ben. Szóval ezzel a részével sem estek át a ló túloldalára. Ellenben sok platformer + fejtörő elem is van benne, ha már megemlítettem a Tomb Raider-t, de nyilván a harcokon / bossokon és Eve fejlesztésén van a hangsúly.
-
TBT
addikt
válasz
Krisz0630
üzenetére
Egyértelmű, hogy a Stellar Blade-t!
Grafikailag szebb (főleg a főszereplő), jobb, tartalmasabb és könnyedebb (nyilván van ebben is kihívás bőven, de nem szemétkedik a játékossal), mint a Rise of The Ronin! Ettől függetlenül az sem rossz játék, csak másabb.
Emellett kell a pénz a folytatásra!

Köszönet és jó szórakozást!
-
TBT
addikt
Monster Hunter Wilds:
A PS5 Pro patch day1 érkezik. -
TBT
addikt
Nem a reklám helye, de...
Alzánál van raktáron PS5 Pro gép (bruttó: 329 990 Ft). Ha ma estig megrendelitek, Karácsonyig oda is ér! Utánvétes átvételi lehetőség is van. -
TBT
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Rucikat és további melléküldetéseket (Stellar Tears gyűjtögetése új ruhákhoz + fotók készítése). De a tegnapi patch is ad mellékküldetéseket a Karácsonyi cuccok összegyűjtögetéséhez.
-
TBT
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Igazából... olyan, mint Karácsonykor. Keresd meg a Karácsonyfát Xion-ban (a település főtere). Ott lesznek alatta ajándék formájában (dobozok). Az egyikhez egy minijáték is kapcsolódni fog.
-
TBT
addikt
Aki még játszik / tervezik játszani a játékkal, illetve kedveli a játékot:
Karácsony közeledtével befutott egy új (Karácsonyi tematikájú) javító és tartalmi csomag a Stellar Blade-hez.
További ruhákat / kiegészítőket tartalmaz mindegyik karakter számára, karácsonyi pályaelemeket, új mini-játékot és karácsonyi tematikájú zenéket (a "táborokban" lehet őket kiválasztani / meghallgatni).
Teljesen ingyenes az egész csomag.Jó szórakozást mindenkinek!
Természetesen ez az esemény is kikapcsolható a főmenüből (ha valakit zavar az ilyesmi) - csakúgy, mint a nyári fürdőrucis, vízpartos esemény.

-
TBT
addikt
-
TBT
addikt
A játékosok által (és nem kilóra megvett szavazatok/befektetők/szponzorok/politikai vagy egyéb érdekeltségek alapján) megvannak a 2024-es év legjobbjai a PlayStation játékok között!
-
TBT
addikt
válasz
Imilenni
üzenetére
Én nem bántok senkit. Mindenkinek más az ízlése és ideálja, mindenkit más tesz boldoggá. Szerencsére sok játék készül, így mindenki megtalálhatja a számításait is. Nekem más az ízlésem és "érdeklődésem", de azt az elvet vallom, amit a Shift Up stúdió vezetője. Ha fejlesztő lennék, akkor én sem "normális" és manapság elvárt játékos karaktereket készítenék, hanem ideálisakat, akikre jó (rá)nézni és szívesen azonosul velük a játékos/segíti a karaktert a játékos/a karakter "pozitívan" emlékezetes marad a játékos számára.
És amúgy nemrég a Final Fantasy VII Remake/Rebirth/Valami producere is ezt mondta (eléggé veterán arc a Japán játékfejlesztésben). Szükség van a szép karakterekre, legyen az nő vagy férfi. Utána nem sokkal a Square Enix dobta is az Édes bébis szerződését a süllyesztőbe.
Épp ezért minden játékomat telepakolnám... Shin Jae-eun szerű hölgyekkel, mert nekem meg ez ideálom. Tudom, beteg állat vagyok én is.
-
TBT
addikt
válasz
3L1T3
üzenetére
Kelet vs Nyugat ismét téma a Twitteren:

De őszintén kívánom az ND-nek, hogy a játékuk legyen legalább olyan jó, mint az előzőek. Engem Níl bácsi már elveszített a vásárlók köréből, ettől függetlenül remélem, hogy azok a játékosok, akik kíváncsiak erre a játékra és várják, jól fognak szórakozni vele.
-
TBT
addikt
2024 is jó év volt!
Folytatás 2025-ben...
-
TBT
addikt
Játékok, amik érdemelnek is valamit:

-
TBT
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére

Dedikált topik, ott senkit sem zavarnak Eve adottságai.
-
TBT
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hyundai, Kia topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Pedig a PC-m szépen viszi 4K-ban is (RTX 4080 Super), de valahogy egy kényelmes kanapén, nagy Oled képernyő előtt jobb és kényelmesebb nekem már játszani. PC-t nem akarom kicipelni - nehezebb is, mint a PS5. Öregszem na.
Ennél többet nem ér az a félkész borzalom - főleg, hogy még lenne munka a játékkal (PC-s verzióra gondolva), de már ők sem foglalkoznak vele. Ennyi pénzt nem kell adni félkész cuccokért.
Kendek