- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
perempe
veterán
Hol célszerű próbálkozni?
-
perempe
veterán
Fel!
-
perempe
veterán
Decemberben próbálkoznék meg az alapfokkal németből. Hová menjek?
-
buci_
tag
sziasztok,
en tavasszal fogok menni pitman nyelvvizsgara. TELC és a Pitman kozott hezitaltam de mivel suliban is pitre gyakorlunk ezert maradtam ennel. valoszinuleg irasbeli kozepfok lsez szobeli meg felsofok mert ha az nem sikerulne annyira akkor is meg megvan a kozepfok..
egyebkent elő-érettségi celjabol probalom meg letenni. (emeltszintu 5)
:) -
Tithian
őstag
Általában A+B=C
Emellett egy vizsga lehet államilag elismert (és)/(vagy nem) nemzetközileg elfogadott.
Emlékeim szerint a Rigó utcai (BME) és a kétszintű érettségis nem elfogadott nemzetközileg, viszont az legtöbb jelentősebb nemzetközi viszga (ÖSD, Pitman...) államilag is elismert minden további teendő nélkül, egyeseknél pedig valami apróság még kell, hogy honosítva ''legyen''. -
BoharJoe
csendes tag
Hi all!
Először egy talán röhejes, de számomra fontos kérdésem lenne, ami a következő:
BME-n külön-külön tettem le az A és B középfokú angol nyelvvizsgát (61 és 77%-al, de ez nem számít :DDD ). Csak az nem világos, hogy ilyenkor A+B=C??? Esetleg vmi különbözeti vizsgát kell teni vagy ''csengetni'' kellene érte?
Másik kérdés: a BME-s nyelvvizsga a többi nyelvvizsgához képest kb milyen szintű szerintetek? (Pl.: a Rigó utcaihoz vagy a Pitman-hoz vagy a Trinity-hez képest stb.)
Thx a helpet előre is!
BoharJoe -
laxius_
tag
Fpéter.
Nem orulok annak amit mondcc.
Akkor akinek pitman van az egy szar szerinted.
Szerintem akinek az van az is ugy tud angolul mint akinek valami mas.
Nem? -
tildy
nagyúr
Az lesz...Bár az utolso mondatuk kicsit kacifantos:
''Ezúton szeretném felhívni szíves figyelmét arra, hogy jelentkezése csak a vizsgadíj befizetését igazoló bizonylat másolatával együtt érvényes. A vizsgadíj befizethető 2004. május 7-ig:
1. Személyesen az International House recepcióján (1022 Budapest, Bimbó út 7.) hétköznap 08.00-18.00 óra között, illetve szombaton 09.00-13.00 óra között.
2. Amennyiben nem áll módjában felkeresni iskolánkat, befizethet hagyományos (rózsaszín) postai csekken is az IHLS Kft. címére, melyet az előző pontban olvashat. Kérjük, a csekkre a következő információkat írják rá: Euro Nyelvvizsga Központ, vizsgadíj (vizsgázó neve).
Amennyiben a jelenkezési határidőig (azaz május 7-ig) az Euro B2 vizsgadíj befizetése nem történik meg, úgy a vizsgadíj felett (9.500,-Ft) 3.000,- Ft különeljárási díjat kérünk befizetni. Megértését köszönjük.
'' -
hungeek
senior tag
-
tildy
nagyúr
Na megegszer megprobalom.IH euro nyelvvizsganal mi van akkor ha csak az egyik fele sikerul?(pl. csak a szobeli)
-
tildy
nagyúr
egy up a témának.
-
FPéter
aktív tag
Egyébként a Pitman azokat az embereket célozza meg, akik már próbálkoztak más helyeken nyelvvizsgával, de a gondolkodásmóduk miatt megbuktak rajtuk. Ez nem feltétlenül szégyen, nem vagyunk ugyanolyanok. Trinity pedig a reménytelen eseteket, vagy a kétségbeesett gimiseket, akik úgy érzik, hogy nincs elég pontjuk és gyorsan össze kell szedni valamit. Remélem senkit nem sértettem meg, nem volt szándékom.
-
FPéter
aktív tag
Én IH középfokot tettem le múlt évben. Ez azért jó, mert írásbeli+szóbeli egyben. Szerintem könnyű volt, mégis erősségben a Rigó utca (legnehezebb) után jön eggyel. A Trinity a legkönnyebb és nem is érsz vele semmit, de egyetemi felvélteire pontot jelent, úgyhogy sokan mennek rá. De munkahelyen valszeg körberöhögnek, ha kikötés a nyelvvizsga. Pitman szinte detto, bár nem röhögnek körbe, de köztudott, hogy sokkal kevesebbet ér, mint a Rigó u. vagy az IH Euro. A BME nyelvvizsga is jó, sok ismerősöm ott tette le. Ez az utóbbi 3 tartozik szerintem az élvonalba.
Az IH-t csak ajánlani tudom! -
hungeek
senior tag
miért nem mész ih euro-ra? én ott tettem le angol közép c-t, zéró rákészüléssel elsőre, osztálytársammal együtt mentem aki akkor már elbukott egy pitman-t, ő szerinte könnyebb volt az euro (meglett neki is). A másik hogy én speciel bírom a közvetítést és a fordítást, ergo a 2 nyelvű részeket, ez a pitman-ban ponthogy hiányzik ugye mivelhogy 1nyelvű.
-
Cathfaern
nagyúr
Kérdezz jobbat :) Sajna egyik kérdésre se tudok válaszolni :( Annyit tudok, hogy nem egy olcsó mulatság...de tudom ajánlani ezt: [L]http://www.pitman.hu/[/L] Le vannak írva a vizsgaidőpontok/helyek, vannak próbanyelvvizsgák, szvsz még valahol árat is lehet találni...
MOD: ...tényleg lehet :D
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Azért nem ajánlom, mert a Pitman írásbeli is könnyebb (szvsz), mint a rigó féle. De nyugodtan megteheted. Az egynyelvű szótár nem olyan vészes...igaz, lehet, hogy igaza volt a felkészítő tanáromnak, amikor azt mondta, hogy nagy szókincsem van (amivel nem értek egyet), ugyanis én beültem írásbelire, s jó ha kétszer-háromszor kinyitottam a szótárat...egészen addig, amíg nem végeztem, akkor ugyanis mivel még volt egy ''kis'' időm, elkezdtem átnézni a bizonytalanabb szavak helyesírását :) Írás közben meg folyamatos lapozást hallgattam, mert a többiek meg végig szótáraztak...De van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem volt egy elit csoport a többi (ismerték egymást, szinte csak én voltam ''kívülálló''), ugyanis amikor én kijöttem (pedig ültem egy olyan jó 30-45 percet, miután befejeztem), akkor ők még bőszen írták (még volt idejük, szóval lehet, hogy csak nem akarták elkapkodni(?))
-
-
zeus90
aktív tag
Amúgy ez alapfokon úgy van hogy ha elérsz bizonyos %-ot attól az alpfok marad de jobb minősítéssel! Azt hiszem 2 v. 3 fokozat van!
-
tildy
nagyúr
válasz
Cathfaern #16 üzenetére
Na akkor még egy kérdés.Németből már voltam Rigóban írásbeli szóbeli alapon, elsőre meglett, csak pozitív tapaztalatom van róluk.Viszotn a közép angoltól félek.
SZerintetek érdemes úgy csinálni, hogy írásbelire a rigóba megyek, szóbelire meg pitmanra?
Vagy hülyeséget beszélek?(jobban szeretem a kétnyelvű szótárt:) ) -
Cathfaern
nagyúr
Attól függ, milyenre jelentkezel. Ha pre-intermediate, akkor százalékfüggő, hogy megvan-e a középfokú (75%-tól), ha intermediate, akkor mindenképp meg van. Btw. állítólag úgy érdemes (s én is így csináltam), hogy írásbelin pre-t írni, szóbelin meg sima-t. Ugyanis a pre írásbelin könnyeb 75%-ot elérni, mind simán 60%-ot. SZóbelinél meg úgy van, hogy az értékelők könnyen átengedik az embert, viszont a fentebbi pontozás már szigorúbb (legalábbis amikor angolok értékelték, akkor még így volt. Most áttették az értékelést Mo.-ra gyorsítás érdekében).
-
zsiga667
addikt
Nem tudom, én nagyon régen vizsgáztam. Nálunk összejött a suliból 10-15 ember, az egyik tanár intézte, és HÁZHOZ JÖTTEK!!! A saját sulimban írtam meg! Ráadásul vidéken!
A másik kérdésedre sajnos nem tudom a választ, 96 ill. 88% lett... :D (Igaz, az még csak egy erős alapfok volt...) -
Cathfaern
nagyúr
Pitman:
Szóbelinél ami nagy előnye a rigó utcaival szemben, hogy nem vagy kiszolgáltatva sem a szerencsének, sem a vizsgáztató kénye-kedvének. Ugyanis (szinte) mindegyik feladatnál van több választási lehetőséged. Tehát pl. választani kell 5 párbeszél alaphelyzet közül kettőt. Vagy 3 téma közül 1-et. Így pl. biztos nem lesz olyan, mint az egyik osztálytársamnál, aki rigó utcaira ment, s a melegek házasságáról kérdezték :U
Ha érdekel leírom pontosan, hogy milyen feladatok vannak. -
jamez
senior tag
Nekem is kellene egy közép angolt tennem. Szóban jobb vagyok. Mit válasszak? Az EURO feküdne de ha nem sikerül nem kapok szóbelit éskezdhetem elölről. A BME-ről jót hallotam. Szerintetek?
-
Tithian
őstag
Szerintem jobb, mint a Rigó utcai, hiszen magyar és nemzetközi oklevelet egyaránt ad, viszonylag életszerűek a számonkért témák, nem azt nézik, hogy magoltad be az alsós nyelvtankönyvből a befejezett folyamatos jövő elméletét.
Kiértékelése elég lassú, nekem majd 4 hónap volt, mire az utolsó papíromat is megkaptam, s közel 3 hónapig semmit sem tudtak a vizsgám eredményéről (június végén mentem vizsgázni).
A vizsgáztató szerint az átlag feldolgozási idő olyan 2 hónap, valaki más mondott olyat is, hogy 10 munkanap, de azt azért megnézném.
Egynyelvű szótárt (angol-angol) lehet használni, bár nem biztos, hogy nagy szükség lesz rá. -
laxius_
tag
angol-angol?
Mint a magyar ertelemzo, csak angolul? -
laxius_
tag
De milyen szotart? angol magyart vagy magyar angolt?
-
laxius_
tag
Kesz vagyok. Szombaton nyelvvizsga.
Valaki adjon tanacsot lecci lecci lecci.
Pitman felsofokra megyek szombaton pecsen.
Jotanacsok? Szerintem nem tudok semmit :( Nem erzem hogy lenne eselyem.
Esetleg valami megoldasok? Nem tudja valaki elore mik lesznek? :))))
De most komolyan . minden hasznos jotanacsot megbecsulok, es megkoszonnek! -
hahaha
tag
En ~4 evejartam kozepfoku Pitman tanfolyamra. A vizsga-kovetelmeny nekem konnyebb volt, mint a rigo utcai (vegul ott csinaltam vizsgat), mert inkabb gondolkodasra, es kevesebb magolasra epult.
Talan ugy lehetne megfogalmazni a megkozelitesbeli kulonbseget, h
a Rigo utcaban angolul akarnak megtanitani, mindegy mikorra fejezed be. Nyelvtan, szokincs, stb.
Pitman: vmikor Angliaba akarsz utazni, de nem tudod pontosan, h mikor. Az indulasig tanulsz angolul, es barmikor is indulsz, mindig az adott ido alatt elsajatithato, leginkabb hasznosithato tudassal rendelkezel,. Kamatoztatni is tudod azt, foleg szoban.
Mindket hely ennek alapjan keri szamon az altaluk fontosnak itelt tudast. -
laxius_
tag
Lattam hogy ezzel meg nem foglalkozott itt senki.
Szoval en kerdeznek leginkabb, mert tapapsztalatom majd csak eztan lesz.
Aprilisban mennek el felsofuko nyelvvizsgara a pitmannel, es erdeklodenk, hogy mennyivel konyebb a rigoutcai nal, es tudtok e jotanacsokat adni ra.
Mert lehet marciusban elmegyek, 20.-an lenne. Mert 2 honap alatt ertekelik ki, es aprilis 16.ai akkor csak jun 16ra lenne meg. Az meg mar keso sajna bajna.
Most felmegyek a nyelvvizsgakozpontba ott is erdeklodni de mar probaltam, ott nem tudnak jotanacsot adni, mert ha felsofokra megyek, akkor minek nekem jotanacs. - öszerintük
szerintem ez nem igy van!
Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest