- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sixkiller6
őstag
ha adatbazis utf8 es html is, akkor az adatbázisadatok jól jelennek meg az oldalon, de a html kód tele van kérdőjelekkel illetve négyzetekkel (böngészőtől függően)
nyilván a html-lel van a gond, csak nem értem h mi. elvileg sima txt fájl (mármint nyilván php, de sima nyers szöveg)
szóval ezt most nem értem, h mit csinálok rosszul, pedig pár év php azért benne van az ujjaimban. igaz jópár éve nem nyúltam kódhoz. -
Sixkiller6
őstag
válasz
Sixkiller6 #5369 üzenetére
vki? #5369
-
Sixkiller6
őstag
jó reggelt,
kérdésem lenne (mint topic-nyitó
), évek óta nem nyúltam php-hez, most viszont egy kisebb családi céges igényt kéne kielégítenem. Következő a probléma:
php-s weblap, mysql a háttérben
a db-ből érkező adatok ékezetes betűi nem jelennek meg, pontosabban mindenféle krikszkrakzsszal. a html rész charset-je iso-8859-2, a mysql db utf8
phpmyadminon keresztül az adatbázisban lévő adatok jól néznek ki.bármi tipp? ha a böngésző karakterkódolását átállítom, akkor viszont a weblap ékezeteiből lesz mosolygós csilingelős kínai, de jók az adatbázis-adatok.
mit szúrok el?
ui: ja, egy másik régi projektemet gyorsan feltettem, az teljesen jól megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch Ultra 47mm LTE (Titanium Silver) - Újszerű, 2 év garanciával!
- VivoBook 15 X540UBR 15.6" FHD i3-8130U GeForce MX110 12GB 480GB magyar bill gar
- IPhone 16 Pro max 512GB gyári független 2025.10.22. Apple jótállás
- Electrolux 240-4S hűtő
- ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB (Micro hibás) INGYEN FOXPOST
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest