- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy PHP PDO-t használok egy oldalon. phpspreadsheet segítségével generálok PDF file-okat és XLS file-okat is az adatbázisban található adatokból. sima select-el kiszűröm az adott projekthez tartozó kellékeket és nincs is gond, pontosabban nem is volt mindeddig. Most bekerült egy olyan projekt amihez 181 sor tartozik és teljesen mindegy, hogy csak simán ki akarom íratni ezeket a sorokat (var_dump) vagy XLS-be akarom tölteni vagy PDF-ba, 140 sornál többet nem hajlandó betölteni. Mintha lenne valahol egy rowlimit beállítva de a programkódon belül biztosan nincs....van valakinek valami ötlete? Lehetséges esetleg hogy a szolgáltató maga (webhosting cég) állított be egy ilyen limitet?
-
Prog-Szerv
csendes tag
"az adatbázisban engedd hogy null lehessen a mező"
Igen ezzel kezdtem.Le is teszteltem, ha beinsertelek valamit akkor null az érték.
"SET
mezo = :ertek
akkor megeszi a php nullt is"
Igen, csak ezt nem tudom, hogy pontosan hogyan csináljam...mindenképpen meg akarom tartani a jelenlegi dinamikáját a dolognak. -
Prog-Szerv
csendes tag
Igen, ez majdnem jó, csak ebben az esetben nem NULL szerepel az adatbázis táblájában miután lefut az update hanem üres mező (empty) Majdnem jó, de az lenne a legjobb ha adatbázis szerinti NULL értékem lenne. Abban az esetben ha nem sorolom fel a mezőt, pl unset-tel kiszedem akkor is ugyan ez a helyzet...
Erről már olvastam korábban hogy a PHP null és az SQL NULL nem ugyan az, és hogy a php null-t az SQL emptynek veszi. Úgy tudom az SQL NULL-t így lehetne neki megadni pl: SET valami=NULL <-aposztrófok nélkül, viszont a kód dinamikussága miatt abban az esetben ha valós adatom van kell az aposztróf....ezt leszámítva ez a dinamikus kód eddig nagyon jól bevált.
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dinamikus update scriptem. hogyan tudnám azt megoldani, hogy olyan NULL értékeket is meg tudjak vele etetni, amit egy mysql adatbázis NULL-nak rögzít be. Íme a kódrészlet: ez az egész egy metóduson belül van ahol a $table és a $condition változókat átadom neki értelem szerűen.
$cols = array();
foreach($data as $key=>$val) {
$cols[] = "$key = '$val'";
}
$query = "UPDATE $table SET " . implode(', ', $cols) . " WHERE $condition";
Új hozzászólás Aktív témák
- Music Hall a15.3 integrált erősítő Phono bemenettel
- Keresek főként szolgáltató függő Apple Iphone készülékeket
- Kalandvágyók figyelmébe! iMars Android car player - Android autós fejegység
- Sony STR DH 130
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest